Naar boven

Gezondheid in Japan

Voorbereid op reis

Japan algemene informatie

Gezondheid en vaccinaties

Reizen naar een verre bestemming is niet zonder risico. Voordat je vertrekt is het goed om op de hoogte te zijn van de gezondheidssituatie in het land van bestemming zodat je de nodige voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Voor je reis naar Japan hoef je geen speciale maatregelen te nemen. Het is een schoon land, de medische voorzieningen zijn goed en het is vergelijkbaar met Europese maatstaven. In de grote steden vind je moderne ziekenhuizen en apotheken en medicijnen zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. De gezondheidszorg is wel een stuk duurder dan bij ons in Nederland, het is dus belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. In noodgevallen bel je het alarmnummer: 119.

Het water uit de kraan kan in heel Japan gewoon gedronken worden, het kan wel zo zijn dat het niet overal even lekker smaakt. Mineraalwater in flessen of blikjes wordt overal verkocht.

In principe zijn voor Japan geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Wij raden je echter aan om toch tijdig even contact op te nemen met je huisarts of GGD. Zij zijn op de hoogte van de meest actuele informatie over eventuele gezondheidsmaatregelen die je moet treffen voor je Japan-reis.

gezondheid japan
background-pattern