Naar boven

Overnachten in Japan

Vervoer & verblijf

Overnachten in Japan
Overnachten in Japan

Waar slaap je?

Overnachten in Japan? Dat kan op de meest uiteenlopende manieren: van sfeervolle ryokans met eigen warmwaterbron tot centraal gelegen stadshotels tot slapen bij de Japanners thuis. Japan heeft een hoge kwaliteitsstandaard. Zelfs Japanse guesthouses met gedeelde badkamer zijn daarom ook vaak heel schoon en comfortabel. Samen met onze lokale collega’s hebben we naar afwisselende en comfortabele slaapplekken gezocht voor onze Japan-reizen. Misschien iets anders dan je normaal van Riksja gewend bent, maar zeker niet minder.

Japan is een populaire bestemming voor binnen- en buitenlandse gasten. Vooral het voorjaar, de herfst en rond nieuwjaar zijn. Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen.

Slapen in traditionele Japanse stijl

Voor de ultieme beleving kun je ervoor kiezen een (aantal) nacht(en) in een ryokan of minshuku te slapen, een typisch Japanse herberg of pension of overnacht in een tempel. In traditionele Japanse stijl slaap je op een traditioneel futonbed en badder je in een onsen.

Slapen in een hotel in westerse stijl

Op de meeste plaatsen en vooral in de grote steden bieden we comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels aan. Hier heb je altijd een kamer met eigen badkamer. Houd er rekening mee dat de kamers, badkamers en bedden kleiner (en minder breed) zijn dan je gewend bent. Ben je langer dan 1.80m dan moet je af en toe bukken onder de douche of schuin in bed liggen. Medewerkers in het hotel spreken soms nauwelijks Engels, maar ze proberen je altijd te helpen. Neem een Lonely Planet mee of zorg voor een vertaalapp op je telefoon, dat gaat een stuk makkelijker!

Afwisseling in slaapplekken in Japan

Bij Riksja Japan slaap je afwisselend in westerse hotels en traditionele hotels zoals ryokans, minshuku’s, of in een tempel. Een minshuku is vaak wat eenvoudiger dan een ryokan. Kies je voor een verblijf in Japanse stijl, dan is het sanitair gedeeld en vaak kun je gebruik maken van een ‘onsen’ (warm bronwaterbad). Vaak is er nog geen bed als je de kamer binnenkomt, maar staat er een lage tafel met kussens eromheen. Je eet namelijk met je benen onder je gevouwen op de grond. Na etenstijd wordt je kamer door het personeel omgebouwd als slaapkamer. Tafel aan de kant en futon, een Japans matras, op de grond. Je ligt warm, maar wel hard. Vaak zijn er meerdere matrassen, dan kun je stapelen. Trek een van de Yukata’s (kimono’s) en slippertjes aan die voor je klaarliggen, drink thee uit het traditionele servies en geniet van deze typische Japanse overnachting.

Een andere echte authentieke ervaring beleef je in Koyasan. Je overnacht hier in een tempel. Tijdens je verblijf in de tempel slaap je op een traditioneel futonbed en badder je in een onsen. De kamers zijn eenvoudig en de monniken spreken geen woord Engels. Ze maken je met handen en voeten wel duidelijk dat het ochtendgebed om 06.00 uur begint. En die ceremonie wil je niet missen… De monniken eten volledig vegetarisch en jij dus ook. Het eten wordt voor je klaargezet in je kamer. Schuif de panelen open en geniet van het uitzicht op de perfect bijgehouden tuin met koi karper vijver. Zo, even bijkomen.

background-pattern