Naar boven

Overnachten in Japan

Vervoer & verblijf

Overnachten in Japan

Waar slaap je?

Overnachten in Japan? Dat kan op de meest uiteenlopende manieren: van sfeervolle ryokans met eigen warmwaterbron tot centraal gelegen stadshotels tot slapen bij de Japanners thuis. Japan heeft een hoge kwaliteitsstandaard. Zelfs Japanse guesthouses met gedeelde badkamer zijn daarom ook vaak heel schoon en comfortabel. Samen met onze lokale collega’s hebben we naar afwisselende en comfortabele slaapplekken gezocht voor onze Japan-reizen. Misschien iets anders dan je normaal van Riksja gewend bent, maar zeker niet minder.

Japan is een populaire bestemming voor binnen- en buitenlandse gasten. Vooral het voorjaar, de herfst en rond nieuwjaar zijn. Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen.

Japan Kinosaki-Onsen

Slapen in een hotel in westerse stijl

De meeste van onze accommodaties vallen in deze categorie. Het zijn sfeervolle, karakteristieke accommodaties waarbij gefocust is op de ligging en/of een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn bijvoorbeeld 3-sterren stadshotels. In Japan zijn de hotelkamers wel een stuk kleiner dan wij lange Europeanen gewend zijn. Een 1-persoonsbed is vaak tussen de 80-90cm en een 2-persoonsbed tussen de 120-140 cm. Ook zijn de badkamers niet ruim.

Special Stay

Een special stay is een accommodatie wat echt een belevenis is. Het is niet per se luxer maar wel heel bijzonder. Je kan bijvoorbeeld overnachten in een traditionele minshuku dit is een Japanse herberg. Wil je liever meer over de cultuur leren dan kan je verblijfen bij een lokaal gezin thuis of een overnachten in een boeddhistische tempel.

Comfort verblijf

In deze categorie vallen hotels met ruimere kamers, een zwembad of een verblijf met een net iets betere ligging. Ook een resort aan het strand valt onder deze categorie. De comfort hotels in Tokyo bieden bijvoorbeeld een nog betere ligging, en een ruimere kamer met een breder bed. De ryokans uit de regio Hakone behoren ook tot deze categorie. 

Budget slaapplekken

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele slaapplekken. Je hebt een eigen kamer met eigen toiletfaciliteiten, maar het hotel heeft verder weinig sfeer. Zoals bij alle categorieën letten wij er binnen deze categorie op dat de kamers schoon zijn. Vooral op de meer afgelegen plekken komt deze categorie weleens voor, omdat er vaak ook niets anders is.

background-pattern