Rondreis Japan

Individuele rondreizen Japan

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, hier een dagje langer, daar een dagje korter. Met onze flexibele Japan-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een fijn stadshotel of op een traditioneel futonbed in een tempel? Bel of mail ons: wij, Japan-experts Nyncke, Lisa en Jeanette, helpen je graag op weg met het plannen van jouw rondreis Japan.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd
1
2
3
rondreis
1

Rondreis 1: Eigenwijs Japan

 • Reisschema:
  Tokyo – Mount Fuji – Takayama - Kyoto - Osaka
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1411,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 695,-

In deze 12-daagse Japan rondreis bezoek je de highlights van Japan: Tokyo, Mount Fuji, Takayama, Kyoto en Osaka. Je begint in het diverse en indrukwekkende Tokyo waar je op pad gaat met een Nederlandse local. Vervolgens brengt de trein je naar een compleet andere wereld van vulkanen en meren waar je  Mount Fuji vanuit een kano bewondert. Reis verder naar de schilderachtige Japanse Alpen voordat je in Kyoto de spirituele en traditionele kant van Japan leert kennen in de historische geishawijk Gion. Lees verder over deze 12-daagse rondreis met highlights van Japan.

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Rondreis 2: Tempels, tuinen en wereldsteden

 • Reisschema:
  Tokyo – Hakone met Mount Fuji – Kyoto – Hiroshima – Osaka
 • Reisduur:
  12 dagen / 11 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2064,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. 7 dagen railpass en wandeling met gids
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 695,-

Tijdens deze 12-daagse rondreis duik je, net als bij de ‘Japan in het kort’ reis, in het bruisende Tokyo, verblijf je aan de voet van Mount Fuji en zie je de charmante stad Kyoto met haar vele tempels. Daarnaast breng je een bezoek aan Hiroshima, een levendige stad met een fijne sfeer waar je een stukje historisch Japan te zien krijgt en mooie plaatjes kunt schieten van de bekende Torii. Lees verder over Tempels, tuinen en wereldsteden.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Rondreis 3: Modern en traditioneel Japan

 • Reisschema:
  Tokyo - Hakone - Takayama - Kanazawa - Kyoto - Osaka
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2572,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. 14 dagen railpass en stadstour met local
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €695,-

Deze reis door Japan heeft het allemaal: een mix van steden en platteland, precies zoals Japan is. Geen ander land dat enerzijds zo modern en anderzijds toch zo traditioneel is. Je begint in Tokyo, de miljoenenstad vol torenhoge gebouwen waarna je verder reist naar Mount Fuji en Takayama, omgeven door traditionele bergdorpjes waar je je waant in een scene van de film ‘The last samurai’. Struin door Japanse tuinen van Kanazawa en spot geisha’s in Kyoto. Lees verder over Modern en traditioneel Japan.

 

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Rondreis 4: Highlights en off the beaten track

 • Reisschema:
  Tokyo - Fuji - Matsumoto - Kiso Vallei - Takayama - Kanazawa - Kyoto - Naoshima - Hiroshima - Osaka
 • Reisduur:
  19 dagen / 18 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2665,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a gids in Tokyo, fietsen in Kyoto, vervoer per bus en hogesnelheidstrein
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €695,-

Behalve de hoogtepunten van Japan ontdek je ook de minder bekende plaatsen in de Japanse Alpen. Naast het bruisende Tokyo, het traditionele Kyoto en het majestueuze Fuji ontdek je de natuur en de meer traditionele, onbekende kant van het land. Je maakt in de Kiso vallei een makkelijke wandeling op de oude handelsroute, je bezoekt de Shirakawago regio met haar karakteristieke huizen en slentert door een van de mooiste Japanse tuinen die het land rijk is. Lees verder over Highlights en off the beaten track.

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

Rondreis 5: Cool Japan – familiereis

 • Reisschema:
  Tokyo – Mount Fuji – Matsumoto - Kiso Vallei – Kyoto – Miyajima eiland (vanuit hier Hiroshima) – Osaka
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  € 3095,- per volwassene
 • € 2289,- per kind
 • Hoogseizoen:
  schoolvakanties, kersenbloesem en oktober
 • Inclusief:
  o.a. kanohuur, fietstocht en railpass
 • Vluchten :
  optioneel bij te boeken vanaf €775,-

In veertien dagen zie je zowel de hoogtepunten van Japan als minder bekende plekken. Samen weer even kind zijn in Tokyo, kanoën met uitzicht op Mount Fuji en fietsen door Kyoto. Verkoeling tijdens de warme zomermaanden vind je op het platteland en het eiland Miyajima. Lees verder over Cool Japan – familiereis.

Bekijk deze rondreis

Rondreis Japan: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Japan te gaan?

De beste reistijd om naar Japan te gaan is: het gehele jaar! Japan is een groot land en het noorden kent andere temperaturen dan het zuiden. Het is daarom vooraf verstandig om goed uit ze zoeken naar welke gebieden je wilt. De beste reistijd is dus afhankelijk van hoe noordelijk of zuidelijk je gaat tijdens jouw Japan-rondreis. Neem een kijkje op onze klimaatpagina voor meer uitgebreide informatie.

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Een visum is niet nodig wanneer je als toerist naar Japan reist voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet tenminste één lege visumpagina hebben en ruim voldoende geldig zijn tot na het verblijf in Japan.

Hoe zit het met betalen in Japan?

De munteenheid van Japan is de Japanse yen (JPY). 1 Euro staat gelijk aan ongeveer 120 Japanse yen. Creditcards worden in de meeste grote winkels en hotels gebruikt als betaalmiddel. Japan is echter ook een contant geld georiënteerde samenleving, en daarom zul je op veel plekken ook alleen contant kunnen betalen. Zorg dus voor voldoende contant geld op zak. Bekijk onze geld-pagina voor meer informatie over geldzaken in Japan.

Hoe reis je in Japan?

Het openbaar vervoer is erg goed geregeld in Japan en Japan beschikt over een goed treinnetwerk. Het reizen met de trein door Japan is comfortabel en snel, en de treinen zijn altijd op tijd. Voor de hogesnelheidstreinen, de Shinkansen, kun je een plaats reserveren. Dit doe je op het station bij de ‘JR ticket office’. Je kunt een paar dagen van tevoren reserveren of op de dag zelf. Er is ook een gedeelte van de trein non-reserved, hier kun je dus gewoon gaan zitten. Hiermee heb je natuurlijk wel kans dat de trein vol is en je de volgende moet nemen. Reserveren is dus wel zo makkelijk!

Is reizen door Japan duur?

Speciaal voor toeristen is er de Japan Railwaypass, waarmee je een hoop geld kunt besparen als je veel gaat reizen door Japan. Deze kan je alleen buiten Japan aanschaffen, dus bestel deze pas tijdens je voorbereidingen in Nederland. Bij het kopen van deze pas krijg je een voucher, die je inlevert op je aankomstluchthaven in Japan. Deze voucher wordt daar omgeruild voor de daadwerkelijke Railwaypass. Er zijn verschillende tijdsduren voor deze pas, bijvoorbeeld 14 of 21 dagen. Vervolgens reis je met de Railwaypass gratis met de hogesnelheidstrein (de Shinkansen) en de ‘normale’ trein door Japan. Voor de metro en de bus kan je losse kaartjes kopen. Voor sommige ferryovertochten kun je ook van deze pas gebruik maken.

Hoe groot is het tijdsverschil tussen Nederland en Japan?

Japan valt in tijdzone UTC +9. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het 8 uur later in Japan. In de Nederlandse zomertijd is het 7 uur later.