Rondreis Japan

Unieke individuele rondreizen

Onze rondreizen en bouwstenen zijn in principe kant-en-klaar, maar hier een dagje verkorten of verlengen kan natuurlijk altijd. Met onze flexibele Japan-rondreizen hebben we je het werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je in elkaar gezet. Je kunt je rondreis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een fijn stadshotel of op een traditioneel futon-bed in een tempel? Bel of mail ons: onze Japan-experts helpen je graag op weg met het plannen van jouw rondreis Japan.

✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd
1
2
3

Onze rondreizen door Japan

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Japan: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Japan te gaan?

De beste reistijd om naar Japan te gaan is: het gehele jaar! Japan is een uitgestrekt land en het noorden kent uiteraard andere temperaturen dan het zuiden. Het is daarom vooraf verstandig om goed uit ze zoeken welke gebieden je aan wilt doen tijdens je rondreis door Japan. De beste reistijd is dus afhankelijk van hoe noordelijk of zuidelijk je gaat tijdens jouw Japan-rondreis. Neem een kijkje op onze klimaatpagina voor meer uitgebreide informatie.

Heb ik een visum nodig voor Japan?

Een visum is niet nodig wanneer je als toerist naar Japan reist voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet tenminste één lege visumpagina hebben en geldig zijn tot na je verblijf in Japan.

Hoe zit het met betalen in Japan?

De munteenheid van Japan is de Japanse yen (JPY). 1 Euro staat gelijk aan ongeveer 120 Japanse yen. Creditcards worden in de meeste grote winkels en hotels gebruikt als betaalmiddel. Japan is echter ook een contant geld georiënteerde samenleving, en daarom zul je op veel plekken ook alleen contant kunnen betalen. Zorg dus voor voldoende cashgeld op zak. Bekijk onze geld-pagina voor meer informatie over geldzaken in Japan.

Hoe reis je in Japan?

Het openbaar vervoer is érg goed geregeld in Japan. Alles rijdt stipt op tijd en is schoon-schoner-schoonst. Het reizen met de trein door Japan is comfortabel en snel en daarom misschien wel de beste manier van reizen door Japan. Voor de hogesnelheidstreinen, de Shinkansen, kun je vooraf een plaats reserveren. Dit doe je op het station bij de ‘JR Ticket Office’. Je kunt een paar dagen van tevoren reserveren of zelfs op de dag zelf. Er is ook een gedeelte van de trein non-reserved, hier kun je zonder reservering gaan zitten. Let wel op: hierbij heb je wel kans dat de trein vol is en je de volgende moet nemen. Reserveren is dus wel zo makkelijk!

Is reizen door Japan duur?

Speciaal voor toeristen is er de Japan Railway-pass, ofwel JR-Pass, waarmee je een hoop geld kunt besparen als je een rondreis gaat maken door Japan. Je kan deze pas alleen buiten Japan aanschaffen, dus bestel deze pas tijdens je voorbereidingen in Nederland. Na de aanschaf van deze pas krijg je een voucher die je ter plekke kan inleveren voor de daadwerkelijke pas. Je kan kiezen uit een geldigheid van 7, 14 of 21 dagen. Vervolgens reis je gratis met de meeste hogesnelheidstrajecten (de Shinkansen) en de ‘normale’ treinen door Japan. Voor de metro en de bus kan je losse kaartjes kopen. Voor sommige ferry-verbindingen kun je de JR-Pass ook gebruiken.

Hoe groot is het tijdsverschil tussen Nederland en Japan?

Japan valt in tijdzone UTC +9. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het 8 uur later in Japan. In de Nederlandse zomertijd is het 7 uur later.

Veel gestelde vragen over Japan

  • Hoe reis je door Japan?
  • Is Japan geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Hoe ver is het vliegen naar Japan?
  • Wat is het tijdsverschil met Japan?
  • Wat is de beste reistijd voor Japan?