Naar boven

Rondreis Japan

Unieke individuele rondreizen op maat

japan rondreis

Onze rondreizen en bouwstenen zijn in principe kant-en-klaar, maar hier een dagje verkorten of verlengen kan natuurlijk altijd. Met onze flexibele Japan-rondreizen hebben we je het werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je in elkaar gezet. Je kunt je rondreis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een fijn stadshotel of op een traditioneel futon-bed in een tempel?

Bel of mail ons: onze Japan-experts helpen je graag op weg met het plannen van jouw rondreis Japan.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Japan

Waarom een rondreis door Japan?

Japan (Nihon of Nippon in het Japans), het land van de rijzende zon is een eilandengroep in het oosten van Azië, gelegen in de Grote Oceaan. De eilandengroep bestaat uit wel 6.852 eilanden! Het land heeft veel invloeden gehad van het Boeddhisme en de oud-Chinese cultuur, maar heeft een geheel eigen cultuur ontwikkeld. Hierbij komt ook het Shintoïsme veel voor. Dit is een geloof dat in Japan is ontstaan. Het land heeft zich lange tijd in internationaal isolement terug getrokken. Hierdoor is de cultuur voor een periode niet beïnvloed door culturen van buitenaf. Moderne architectuur en oude tempels wisselen elkaar af in steden zoals Tokyo, Kyoto en Osaka. Daarnaast is het Japanse eten heerlijk en veelzijdig! Sushi en ramen mag natuurlijk niet ontbreken in je reis. Een rondreis door Japan zal gegarandeerd een cultuurshock opleveren.

Steden van Japan

Japan heeft meerdere grote steden die het bezoeken waard zijn. Deze steden mixen hypermoderne gebouwen met de traditionele Japanse cultuur wat soms voor een rare combinatie zorgt. Maar het zal in ieder geval indrukwekkend zijn. Steden die wij aanbieden voor je reis zijn Tokyo, Kyoto, Osaka, Kanazawa en Hiroshima. Er zijn nog veel andere steden, als je die wil toevoegen aan je reis dan kan dat natuurlijk. We maken de rondreis door Japan op maat, zoals jij dat wil.

Rondreis Japan, Tokyo Shibuya
Japan rondreis, Osaka

Tokyo

De hoofdstad van Japan, Tokyo. Deze metropool heeft zoveel te doen dat je er wel een maand zou kunnen blijven. Het grappige van deze stad is dat elk stadsdeel eigenlijk een stad op zich is, het is een mix van steden. Elk deel heeft genoeg te doen. Op je eerste dag in Tokyo wandel je met gids door de straten en neem je de metro richting Senso-ji temple, Shibuya crossing en Ueno park. Ook heb je een dag om zelf in te delen. Wij vinden dat je Harajuku niet mag overslaan. En dan specifiek Takeshita-street. Hier kan je aparte winkeltjes en mode bewonderen. Maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om goed uitzicht te krijgen van de stad. Tokyo Tower of Tokyo Skytree zijn bekende uitzichtpunten maar je moet wel een ticket kopen. In plaats daarvan kan je naar het Tokyo Metropolitan Government gebouw gaan waar je een prachtig uitzicht helemaal gratis krijgt. Ook kan je het Yoyogi park en Meiji-shrine bezoeken of naar het keizerlijke paleis, moderne Odaiba eiland, Koshikawa Korakuen tuin en nog veel meer.

Kyoto

Kyoto was ruim duizend jaar de hoofdstad van Japan, tot Tokio die positie overnam in 1868. Deze stad heeft tal van Boeddhistische tempels, tuinen en typisch, traditioneel Japanse straten en gebouwen. Loop door de straten van de wijk Gion, wat vroeger het Geisha district was. Maak een fietstocht door de stad met een Engelstalige gids. Fietsend door de kleine achterwegen is het net alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen. In en rondom de stad kan je verschillende tempels bezoeken zoals de Heijan Jingu, Kinkaku-ji, Ginkaku-ji en Kiyomizu-dera. Een van onze highlights was Fushimi Inari Taisha. Hier loop door opeenvolgende rode torii-poorten langs verschillende heiligdommen. Nog niet genoeg gehad van Kyoto? Je zit ook vlakbij Nara waar je heilige herten kan bezoeken.

Osaka

Osaka is een moderne stad waar midden in het centrum nog een oud kasteel staat. Je hebt misschien al wat meegekregen van de over-de-top Japanse reclames, maar die ervaar je hier in real-life. Lopend door de drukke winkelstraten kom je veel gek geklede mensen tegen die reclame maken voor hun winkel en zie je tal van reclameborden. Osaka is de perfecte stad om aan het einde van je reis nog even een souvenir te kopen en om te genieten van de Japanse keuken. Wil je nog een beetje cultuur snuiven? Dan raden we aan om het Osaka-kasteel en Shitennoji-tempel te bezoeken. De modernere kant op? Dan kan je musea bezoeken, 360 graden uitzicht van Osaka in het Umeda Sky gebouw zien of nog even Karaoke zingen.

Kyoto, Fushima Inari Taisha
Kanazawa, Kenroku-en Garden

Kanazawa

Kanazawa is een stad gelegen aan de westkust van het hoofdeiland van Japan. De stad begon klein maar is ondertussen uitgegroeid tot een stad met bijna een half miljoen inwoners. Omdat de stad in de oorlog niet zwaar geraakt is zijn er nog veel historische gebouwen om te bezoeken. Samoerai- en geishawijken Nagamachi en Higashi, een van de top 3 landschapstuinen van Japan kenroku-en en het Kanazawa Castle vormen de toeristische hoogtepunten van deze stad. Het ligt allemaal best dicht bij elkaar dus je kan alle highlights binnen één dag al bezocht hebben. Desondanks is dit een van de mooiste steden van Japan om te bezoeken tijdens je rondreis. Zeker als je geïnteresseerd bent in de cultuur en geschiedenis van dit prachtige land.

De Japanse keuken

Sushi, ramen, curry, teppanyaki, yakitori, Soba en ga zo maar door. De keuken van Japan is gevarieerd en natuurlijk heerlijk. Als je op reis gaat naar Japan raden we ook zeker aan om zoveel mogelijk verschillende gerechten te proberen. Naast de bekende sushi en ramen heb je zo veel andere gerechten die je kan proberen. Zo heb je ook verschillende restaurants. Je kan sushi van de lopende band eten maar je kan ook sushi eten bij een chef die het voor je neus klaarmaakt. Probeer ook een keer Mochi-ijs, dit is Japanse zoete kleefrijst gewikkeld om een bolletje ijs. Heerlijk als dessert maar ook als tussendoortje.

Veel gestelde vragen over Japan

  • Hoe reis je door Japan?
  • Is Japan geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Hoe ver is het vliegen naar Japan?
  • Wat is het tijdsverschil met Japan?
  • Wat is de beste reistijd voor Japan?
background-pattern