Naar boven

Rondreis door Japan in 2 weken

Rondreis 2: Modern en traditioneel Japan in 2 weken

rondreis

 • Reisschema:
  Tokyo - Hakone - Matsumoto - Kanazawa - Kyoto - Osaka
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2.350,- p.p. bij 2 personen
 • Hoogseizoen:
  € 2.630,- p.p. bij 2 personen
 • eind maart tot begin mei, augustus, oktober en kerstvakantie
 • Inclusief:
  o.a. 7 dagen railpass en stadstour met local
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1.100,- p.p.
 • Reisperiode:
  Het hele jaar door
Reis langs de steden van Japan en het platteland, precies zoals Japan is. Je beleeft tijdens deze 2-weekse rondreis van alles wat. Geen ander land dat enerzijds zo modern en anderzijds toch zo traditioneel is. Je begint in Tokyo, de miljoenenstad vol torenhoge gebouwen waarna je verder reist naar Mount Fuji en Matsumoto, de thuisbasis van Japans oudste houten kasteel én de uitvalsbasis van de Japanse Alpen. Vervolgens reis je door naar Kanazawa en Kyoto en ontdek je de rest van de bijzondere cultuur die Japan bezit.
Japanse meisjes in kimono in japan
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Rondreis Japan in 2 weken, start in Tokyo

Konnichiwa – Welkom in Japan. Na ongeveer 11 tot 15 uur vliegen, afhankelijk van de vlucht die je kiest, komt je aan in Tokyo. Als je eenmaal bent geland en je koffers van de band hebt gehaald, start je reis langs Japanse steden met een shuttle bus rit naar je hotel in Tokyo. Als je zin hebt, kan je al een eerste kleine ontdekkingstocht door Tokyo maken. Waar moet je beginnen? Tokyo bestaat uit veel verschillende wijken, elk met een eigen karakter. We raden je aan om er enkelen uit te kiezen om de komende dagen te gaan bekijken, zodat de grootte van de stad je niet overweldigt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ontdek Tokyo met een Nederlandse local

Na het ontbijt word je in je hotel opgehaald door een inwoner van Tokyo. Voelde je je eerst nog ‘Lost in translation’? Geen zorgen. Deze hartelijke gids maakt je wegwijs in de stad. Je ziet highlights zoals Shibuya crossing, de tempels in Uenopark en Shinto shrines. Onderweg kun je van alles vragen over het leven in Tokyo, Japanse gewoontes, eten en drinken en geschiedenis en hedendaags Tokyo. Om 16.00 uur ben je weer terug en de rest van de dag kun je gebruiken om met de tips van je gids zelf nog meer te ontdekken.

Decorative torn edge

Dag 4 – Tokyo op eigen houtje

Tokyo is een fascinerende en diverse stad; er zijn zoveel dingen te ontdekken. We hebben daarom deze extra dag voor je ingepland, zodat je ook echt de tijd hebt om de stad te leren kennen. Wat je volgens ons niet mag missen zijn de wijken Shibuya, Harajuku en Ueno. Zie in Shibuja hoe honderden mensen tegelijkertijd de Shibuja Crossing oversteken en slenter in Harajuka door de bekende winkelstraat (Takeshita-Dori), met al zijn gekke winkels die populair zijn bij jongeren. In Ueno gaat alles op een rustiger tempo; maak een wandeling door Ueno Koen, het eerste openbare park in Japan en bezoek daar het indrukwekkende National Museum.

Wil je langer blijven in Tokyo, dan kunnen we deze reis van 2 weken voor je verlengen. Zo heb je alle tijd om erop uit te trekken naar oude Japanse steden als Kamakura of Nikko. Kijk voor meer informatie bij onze Riksja Japan excursies.

Decorative torn edge

Dag 5 – Hakone regio aan de voet van Mount Fuji

Reistijd circa 1 uur

In de loop van de dag vertrek je uit Tokyo en reis je in een uur verder naar de Hakone regio. Mount Fuji domineert de horizon en bij mooi weer kan je de met sneeuw bedekte bergtoppen zien. In de regio rondom Hakone vind je vulkanen en vulkanische meren.

Decorative torn edge

Dag 6 – Hakone en Mount Fuji

Je slaapt hier twee nachten, dus je hebt voldoende tijd om ze te ontdekken. Het driedaagse ticket dat je van ons krijgt, kan je gebruiken in het openbaar vervoer. De omgeving is heel goed bereikbaar met de trein, bus, kabelbanen en ferry’s. Zoek de plekken uit die je het meest interesseren en stippel zo je eigen route uit. Het Ashinoko meer is zeker een van de hoogtepunten van de dag. Je komt hier met een kabelbaan en per boot.

Decorative torn edge

Verder reizen per trein met de Japan Rail Pass

Wie denkt er bij Japan niet aan de snelle en altijd punctuele treinen? Het land van de rijzende zon is perfect per trein te doorkruizen. Voor toeristen is er de Japan Rail Pass: dit geldt voor alle lijnen op het JR traject en voor een groot deel van de treinen. Je krijgt een voucher van ons die je ter plaatse, op de dag dat je je eerste trein neemt, omwisselt voor het echte ticket. Dit ticket is geldig voor zeven opeenvolgende dagen en brengt je naar de higlights van Japan.

Decorative torn edge

Dag 7 – Matsumoto in de Japanse alpen

Reistijd circa 3 uur

Je reist in drie uur verder naar het volgende hoogtepunt van je reis, Matsumoto. Een stad gelegen in een vallei en omgeven door de Japanse alpen. Matsumoto is dé uitvalsbasis voor wandelingen in de Kiso vallei, waar je sfeervolle middeleeuwse stadjes als Magome en Tsumago vindt. Je wandelt op de oude handelsroute ‘Nakasendo’ die de steden Tokyo en Kyoto met elkaar verbindt.

Decorative torn edge

Dag 8 – Wandel in de Kiso Vallei

Reistijd circa 2 uur

Traditioneel gebouwde huizen langs smalle straatjes brengen je terug naar vervlogen tijden. We raden je de wandeling van Magome naar Tsumago aan, ongeveer 8 kilometer. Je loopt soms op delen van de voormalige handelsroute. Naast de historie vonden wij ook het landschap indrukwekkend. Weelderige bossen, vruchtbare akkers, mooie uitzichten en knusse huizen markeren het pad. Let op de berenbel, want er komen in dit gebied beren voor. Het idee is dat je deze bel laat luiden, zodat het de beren afschrikt en ze weten dat je er aankomt. Wij hebben de bel laten rinkelen en geen beer gezien.

Decorative torn edge

Dag 9 – Reis verder naar de tuinen van Kanazawa

Reistijd circa 2 à 3 uur

Vanaf Takayama reis je in 2 à 3 uur verder naar Kanazawa, met bijna een half miljoen inwoners een kleine stad voor Japanse normen. Hier slaap je twee nachten. De stad is vrij uitgestrekt, maar wel gemakkelijk te zien als je gebruik maakt van de openbare bussen.

Decorative torn edge

Dag 10 – Japanse tuinkunst en samurai in Kanazawa

Een van de hoogtepunten van de stad is de Kenrokuen. Deze tuin is een bijzonder mooi voorbeeld voor de Japanse tuinkunst en heel bekend in Japan. De verschillende vijvers, watervallen, theehuisjes en artistieke elementen kenmerken de tuin. Neem hier de tijd en geniet van de rust. Voor wie meer wil weten over het zenboeddhisme, adviseren we het Suzuki Museum te bezoeken. Deze is gewijd aan de boeddhistische filosoof Daisetsu Teitaro Suzuki. Slenter door de wijk Namagachi, waar ooit vele samurai woonden, en de Omi-cho markt.

Decorative torn edge

Dag 11 – Sfeervol Kyoto

Reistijd circa 2,5 uur

Met de trein reis je naar Kyoto, ook deze reis duurt zo’n 2,5 uur. Op het eerste gezicht lijkt deze stad misschien niet anders dan de anderen, maar je bevindt je in het culturele hart van Japan. Tijdens de komende dagen zal je dit steeds meer gaan begrijpen. Door de hele stad vind je talloze tempels, pagodes en tuinen. Sommigen van hen zijn erg populair en je zal er dus zeker niet de enige bezoeker zijn. Daarom is het de moeite waard om vroeg op pad te gaan, want dan is het nog niet zo druk. Als je vervolgens door de wijk Gion slentert, houd dan je ogen open, want wie weet zie je nog een geisha door de straten lopen. Soms zijn het ook gewoon verklede toeristen.

Decorative torn edge

Dag 12 – Kyoto verder ontdekken

In en rondom Kyoto zijn zoveel dingen te beleven: tempels, tuinen, een bamboebos en de Fushimiinari Shrine ten zuidoosten van Kyoto. Het bijzondere hieraan zijn de duizenden rode Tori, die je vindt langs de 4 kilometer lange weg naar de top van de kleine berg. Voor ons was de wandeling hier in de middagzon een bijzondere ervaring.

Wij vinden de beste manier om Kyoto te ontdekken is per fiets. Wil je met een gids de achterafstraatjes van Gion verkennen? Kijk dan bij onze bouwsteen Kyoto naar de fietstocht. We plannen deze graag voor je in.

Decorative torn edge

Dag 13 – Kyoto en omgeving ontdekken

Ook is het sfeervolle Nara gemakkelijk te bereiken vanuit Kyoto, dus zeker de moeite waard. Nara is de oude hoofdstad van Japan en met zijn acht UNESCO World Heritage Sites een van de meest populaire bestemmingen in het land. Bezoek hier onder andere de Todai-ji Tempel met de enorme Daibatsu (“Big Buddha”).

Wil je liever een georganiseerde activiteit? Bezoek de oude stad Nara georganiseerd met vervoer en gids, ga fietsen door de achterafstraatjes van Kyoto met een gids, of maak een echte traditionele theeceremonie mee. Nieuwsgierig? Kijk dan bij onze Riksja Japan excursies.

Decorative torn edge

Dag 14 – Nog een laatste nacht in Osaka

Reistijd circa 30 minuten

Aan het einde van je reis ga je naar Osaka, een half uurtje van Kyoto, waar je nog met volle teugen van Japan kunt genieten. Wandel langs de Dotombori winkelstraat met zijn vele winkels en restaurants. Vooral in de avond is het een leuke wandeling door deze uitgaanswijk en langs het gelijknamige kanaal. Vele kleuren en grote neonreclames weerspiegelen in het water en deze maken het een typisch fotomoment. Ook van bovenaf is de stad de moeite waard – dit zie je het beste vanaf de bovenste verdieping van de Umeda Sky Building. Daarvoor moet je echt geen hoogtevrees hebben.

Decorative torn edge

Dag 14 – Einde 2-weekse rondreis Japan, vertrek uit Osaka

Vandaag is alweer je laatste dag aangebroken in Japan. Mocht je meer tijd te besteden hebben, dan kan je deze 2-weekse reis natuurlijk uitbreiden. Als je bij onze bouwstenen kijkt, dan zie je waar je uit kan kiezen. Wij raden aan om nog een nacht in een tempel te slapen in Koyasan.

Als dit echt je laatste dag is, kijk nog een keer je ogen uit naar de felgekleurde neonreclames, de eigenwijs geklede jongeren en de mix tussen oude en nieuwe gebouwen in de stad. Op eigen gelegenheid reis je naar het vliegveld. Deze rit duurt ongeveer 40 minuten. Als je op het vliegtuig stapt ben je een bijzondere reiservaring rijker, heb je een goedgevulde camera en waarschijnlijk zwaardere bagage dan waar je mee aan kwam…

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis 2: Modern en traditioneel Japan in 2 weken

Onze slaapplekken

background-pattern