Naar boven

Fietsen door verborgen straatjes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kyoto
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 353,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. fietstocht met gids
Kyoto is het culturele hart van het land. Een stad vol boeddhistische tempels, Japanse tuinen en traditionele architectuur die je het beste ontdekt per fiets. En dan hebben we het nog niet eens over Gion, ook wel bekend als het Geisha District. Kyoto is niet voor niets een populaire plaats. Laat de massa links liggen en fiets met een gids door verborgen achterafstraatjes.

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kyoto

Je komt per trein aan in Kyoto en vindt je eigen weg naar je hotel in de buurt van het centrum. Struin door de straatjes van de wijk Gion en schuif ’s avonds aan in één van de traditionele restaurants; er is genoeg te kiezen in Kyoto. Sluit de avond af met een lokale sake, drink hem warm! Bij deze bouwsteen slaap je in een traditioneel Japans hotel, op een futon (matras op de grond). Slaap je liever in een westers hotel met bedden en eigen badkamer, kies dan de westerse variant onderaan de pagina voor dezelfde prijs. Bij het westerse hotel zijn de kamers klein en is het ontbijt niet inbegrepen, maar heb je een eigen badkamer. Bij het Japanse stijl hotel daarentegen heb je geen eigen badkamer, maar wel meer ruimte en is het ontbijt inbegrepen.

Decorative torn edge

 Dag 2 – Fietstocht Kyoto en omgeving

Vanochtend ga je naar je Engels sprekende gids en spring je op je fiets om alle hoogtepunten van Kyoto af te gaan. Fietsen door de achterstraten voelt als een wereld (en eeuw) weg van de drukke snelwegen. Je bezoekt de oude uitgaanswijken met hun houten huizen en maakt een stop bij Shinto-heiligdommen met hun Tori-poorten. Je eindigt rond lunchtijd in het station van Kyoto, zodat je de rest van de dag kunt doen wat je wilt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Als je tijd hebt, verleng je verblijf in Kyoto dan met een nacht. Het is de moeite waard om naar Fushimi Inari Taisha te gaan, waar je onder de rij op rij rode tori-poorten kunt lopen. Of trek er nog een dag op uit naar Nara, ook al een voormalige hoofdstad van Japan en UNESCO world heritage site. Nara is zeker de moeite waard om te bezoeken, want de tempels liggen in een mooi park omgeven door bossen waar herten rond lopen. Kortom: Kyoto is een geweldige stad om je verblijf te verlengen; laat het ons weten als je wilt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Fietsen door verborgen straatjes

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Variant
1

Fietsen door verborgen straatjes - westers hotel

 • Reissom:
  de prijs is gelijk aan de bouwsteen
 • Inbegrepen:
  twee nachten in comfortabel hotel met kleine kamers, eigen badkamer zonder ontbijt en fietsexcursie

Slaap je liever in een westers hotel met bedden en eigen badkamer, kies dan deze variant. Deze hotels zijn wat groter. Bij het hotel in Japanse stijl heb je geen eigen badkamer

In Kyoto reis je gemakkelijk met de bus de hele stad door, maar het is voor de afstanden fijn als je wel aan de kant van stad verblijft waar de hoogtepunten in de buurt liggen. We hebben daarom hotels in de wijken Shimogyo of Nakagyo uitgekozen. De wijken liggen in de buurt van het station, maar ook aan de Kamo rivier en daar wil je in de buurt zijn. Waarom? Omdat een wandeling langs de oever, één van de hoogtepunten is. Je loopt langs traditionele Japanse huizen en de rivier waar de bloesembomen over het water groeien, het is net of door een scene van een film wandelt.

Decorative torn edge
Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Japan Rondreis Kyoto
Variant
2

Kyoto Cooking Bento Workshop

 • Reissom:
  vanaf € 65,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Kookles van een Engelssprekende (ochtend “Bento-Box” of middag “Izakaya-Diner”

Lijkt het je leuk om te koken zoals de Japanners? Elke plek in Japan heeft zijn eigen kookgewoonten, zo ook Kyoto. Wat je wel overal in Japan kunt vinden is een “Bento-Box”. Een Bento-Box is een Japanse Lunch Box dat vaak wordt genuttigd in de trein. In Japan is het niet gewoonlijk om mensen onderweg te zien eten, maar een Bento-Box in de trein is heel normaal geworden! Tijdens deze tour leer je hoe een Bento-Box geprepareerd wordt. De ingrediënten zijn, zoals je in Japan kunt verwachten, vers. Een traditionele Bento-Box bestaat uit een salade, kip teriyaki, ei, tempura, miso soep en een sashimi. Je maakt dan kennis met de basisprincipes van koken en leert over het verband tussen de Japanse cultuur en een heerlijke lunch.

Deze kookles volg je met maximaal 10 personen en duurt ongeveer 3 uur. Deze Bento Box les start om 9:30 uur.

Het is ook mogelijk om een middagles in te plannen, maar dan zal je wat anders bereiden! De middagles staat namelijk in het teken van “Izakaya”. Letterlijk betekent Izakaya een Japanse bar, maar tijdens deze tour wordt er een Japans diner in een gezellige setting mee bedoelt. Je maakt bijvoorbeeld gehaktballetjes, gefrituurde kip, Dashi-soep en een Hojicha thee sorbet.

Wil je niets missen van de stad en de omgeving, verblijf dan een nacht langer in Kyoto.

Decorative torn edge
Highlights Japan: Geisha, Kyoto
Variant
3

Dansvoorstelling Gion Corner, Kyoto

 • Reissom:
  vanaf € 34,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Kaartjes voor dansvoorstelling

Dans is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Tijdens deze dansvoorstelling zie je in een uur allerlei traditionele Japanse dansen, zoals de Maiko dans.

Decorative torn edge
Excursies: Thee ceremonie
Kanazawa - Theeceremonie
Japan theeceremonie
Variant
4

Traditionele Japanse theeceremonie

 • Reissom:
  vanaf € 35,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Tijdens deze excursie leer je van alles over de traditionele Japanse theeceremonie

De groene thee heeft een lange geschiedenis en is een traditie in Japan. Niet alleen de bereiding, maar ook het drinken van thee in een traditioneel theehuis is een bijzondere ervaring. Was je handen, kruip door de kleine opening de theekamer in, leer het ritueel van thee maken en verlaat met respect de kamer; je leert van een gecertificeerde theegids in 45 minuten hoe de theeceremonie werkt. Na de les kun je direct thee kopen, zodat thuis je nieuw geleerde kunsten kan laten zien. Proost!

Deze excursie vindt plaats in de middag, je bent er ongeveer 2 uur mee bezig tussen 14.00 en 19.00 uur.

Decorative torn edge
Japan Rondreis Kyoto
Variant
5

Halve dag excursie Nara

 • Reissom:
  vanaf € 91,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Bezoek Nara onder begeleiding van een Engelstalige gids

Je kunt op eigen houtje naar Nara (ook al een voormalige hoofdstad van Japan), maar ga je liever onder begeleiding van een gids kies dan voor deze excursie. Nara is met acht UNESCO world heritage sites een populaire plaats en zeker de moeite waard om te bezoeken, want de tempels liggen in een mooi park omgeven door bossen. Je bezoekt de Kasuga Grand Shrine, de Kohfukuji tempel en de enorme Daibatsu (grote boeddha). Let op de pilaar achter de boeddha, want als je je door het 50 cm grote neusgat van boeddha kunt persen, dan zal je verlicht worden.

Deze excursie maak je per bus en met een Engelstalige gids in een internationaal gezelschap. Om 13.00 uur word je opgehaald en rond 19.30 uur ben je weer terug in Kyoto waar je nog een nacht slaapt.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Uitizcht Japans landschap en tempel
bouwsteen

Naar de voet van Mount Fuji

 • Hakone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 510,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rondreis Japan Matsumoto
bouwsteen

Veters vast in Takayama

 • Takayama - Shirakawago
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 266,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vredesmonument Hiroshima, Japan
bouwsteen

Indrukwekkend Hiroshima

 • Hiroshima - Miyajima
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Het boeddhistische Koyasan

 • Koyasan
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 233,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern