Inspiratie voor je vakantie in Japan

Eet sushi tussen de locals met écht verse vis, loop door de rode poorten in Kyoto en ervaar de intense drukte van Tokyo. Wij hebben de beste plekjes in Japan alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Japan reis samen.

Onze favoriete plekken

Tempeltour in Kyoto

Als je aan Kyoto denkt, schieten waarschijnlijk meteen plaatjes van tempels door je hoofd. En dat is niet zo gek: de stad is bezaaid met honderden tempels. Houd je van tempels en wil je er zoveel mogelijk bezoeken? Koop dan een tempelboekje en laat hier de bezochte tempels in afstempelen. Wil je liever alleen de mooiste zien vanwege tijdgebrek? Bezoek dan de Kyoto Imperial, de gouden Kinkaku-ji tempel, het prachtige Kiyomizu Dera en de Nijo-Castle. Natuurlijk kun je het welbekende Fushimi Inari Taisha, het boegbeeld van Kyoto, niet overslaan. Hier vind je duizenden oranje poorten die je bereikt via een zigzaggende weg door de bergen. Wij vonden het een waar feestje om hier doorheen te wandelen!

vakantie japan
Praktische informatie

Kersenbloesem in april

Veel toeristen reizen in de vroege lente naar Japan vanwege de bloeiende fruitbomen. Als je Japan wilt zien tijdens de bloesem, waar het ook bekend om staat, dan kun je het beste in de maanden maart en april gaan. Alles staat dan in de bloei en de roze bladeren steken mooi af tegen de eeuwenoude tempels. Echt een prachtig gezicht! Houd er wel rekening mee dat het in deze tijd dus extra druk is, vooral in de parken. Japan bezoeken tijdens het najaar vinden wij ook een echte aanrader. De herfstkleuren geven veel sfeer en mooie plaatjes.

Sushi paradijs

Wie aan Japan denkt, denkt aan sushi. Deze heerlijke lekkernij van rijst en rauwe vis is niemand onbekend. Wil je de beste sushi proeven? Bezoek dan de Tsukiji vismarkt tijdens je verblijf in Tokyo. Dit is de grootste vismarkt ter wereld en je zult dan ook je ogen uitkijken. Het is een grote aanrader om tussen 05.00 en 07.00 de markt te bezoeken, als de handelaren net hun nieuwe vangsten klaarmaken. In de vroege ochtend vindt de meeste activiteit plaats, met vis overal waar je kijkt. Geniet daarna van een heerlijk ontbijt met verse sushi.

Reis daarna door naar Osaka, waar sushi van de lopende band is uitgevonden. Je kunt een bezoek aan een sushi-restaurant inclusief lopende band dan ook zeker niet overslaan. Neem plaats op een van de barkrukken en pak wat je hebben wil. Smullen wordt gegarandeerd!

vakantie japan

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Japan? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Tokyo, Kyoto en Osaka? Wat is de beste maand om naar Japan te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Japan-rondreis.