Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Japan

Japan vakantie inspiratie
Drink sake tussen de locals in de Japanse Alpen, wandel tussen de rode poorten in Kyoto door en ervaar de intense drukte van Tokyo. Laat je na een drukke dag voldaan onderdompelen in je eigen onsen of slaap in een eeuwenoude Japanse boerderij op het platteland. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden in Japan alvast voor je op een rijtje gezet. Alles wat jij hoeft te doen is je reiswensen aan ons doorgeven. Laat je op deze pagina alvast inspireren voor jouw vakantie in Japan!
Decorative torn edge

Bestemmingsexpert

Jeanette

“Japan is een land vol met tradities en toegewijde inwoners. Je blijft je verwonderen. Slapend in een traditionele minshuku of ryokan op een futon op de grond. En ontbijtend op z'n Japans met gerookte vis, gekleed in een Yukata. Het leukste vond ik de kookworkshop in Takayama.”

Onze favoriete plekken

Tempeltour in Kyoto

Als je aan Kyoto denkt, schieten waarschijnlijk meteen plaatjes van tempels door je hoofd. En dat is niet zo gek: de stad is bezaaid met honderden tempels. Houd je van tempels en wil je er zoveel mogelijk bezoeken? Koop ter plekke een tempelboekje en laat hier de bezochte tempels in afstempelen. Wil je alleen de meeste bekende zien? Bezoek dan de Kyoto Imperial, de gouden Kinkaku-ji tempel, het prachtige Kiyomizu Dera en Nijo-Castle. Natuurlijk kun je het welbekende Fushimi Inari Taisha, het boegbeeld van Kyoto, niet overslaan. Hier vind je duizenden oranje poorten die je via een zigzaggende weg door de bergen naar de top van de berg én een tempel brengen.

vakantie japan
Praktische informatie

Kersenbloesem in april

Veel toeristen reizen in de vroege lente naar Japan vanwege de bloeiende kersenbloesem. Als je Japan wilt zien tijdens de bloesem dan kun je het beste eind maart en/of begin april naar Japan gaan. Alles staat dan in de bloei en de roze bladeren steken mooi af tegen de eeuwenoude tempels. Een waar spektakel om te zien! Houd er wel rekening mee dat het in deze tijd dus extra druk is, vooral in de parken. Een mooi alternatief is een vakantie in Japan in het najaar. De herfstkleuren geven veel sfeer en mooie plaatjes.

Sushi paradijs

Wie aan Japan denkt, denkt aan sushi. Deze heerlijke lekkernij van rijst en rauwe vis is niemand onbekend. Wil je de beste sushi proeven? Bezoek dan de Tsukiji vismarkt tijdens je verblijf in Tokyo. Dit is de grootste vismarkt ter wereld. Kijk hier je ogen uit en schuif ook zeker aan voor een ontbijtje met verse sushi. Het is even wachten, maar zeker de moeite waard.

Reis daarna door naar Osaka, waar sushi van de lopende band is uitgevonden. Je mag een bezoek aan een sushi-restaurant inclusief lopende band dan ook niet overslaan. Neem plaats op een van de barkrukken en pak wat je hebben wilt. Smullen wordt gegarandeerd!

vakantie japan

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken mag je echt niet missen op je vakantie in Japan? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Tokyo, Kyoto en Osaka? Wat is de beste maand om naar Japan te reizen? Je leest het onder andere op onze Japan-rondreis pagina terug.

background-pattern