Naar boven

Sushi van de lopende band

bouwsteen

 • Reisschema:
  Osaka
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 123,- p.p. bij 2 personen
Osaka bezoek je meestal om de laatste nacht van je reis daar door te gaan brengen. Sushi van de lopende band werd hier uitgevonden, dus als je dit nog niet gedaan hebt tijdens je Japan-reis, dan is nu het moment. Ook is het een perfecte plek om de laatste inkopen te doen dankzij de grote winkelcentra. Voor wie niet bang is voor grote hoogtes, is een bezoek aan het observatie deck van het Umeda Sky gebouw echt een must. Je kunt hier genieten van een 360 graden uitzicht over de stad. Een prima aflsuiting van je vakantie.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Osaka

Na aankomst in Osaka ga je naar je centraal gelegen stadshotel. Alle over de top reclame al in Tokyo gezien? Wacht maar tot je in Osaka bent. In het Shinsaibashi-suji winkelgebied hangen de meiden verkleed in gekke pakjes zelfs met borden uit de ramen om je aandacht te trekken voor hun winkel. Je kijkt hier je ogen en uit en je kunt hier goed shoppen omdat je hier alle (souvenir) spullen kunt kopen die je maar kunt bedenken. Wij werken met hotels in deze buurt samen en met hotels rondom het station, beiden goede locaties want ook hier reis je weer met de metro de stad rond.

’s Avonds loop je langs de neonverlichte gebouwen, een spektakel dat je gratis wordt aangeboden. Lekker eten en drinken kun je overal in Osaka. Geniet van de lokale sushi van de lopende band en kijk hoe het Japanse leven langs je heen suist. Heb je nog wat energie over, of genoeg sake gedronken, stap dan een lokale karaokebar binnen. Zo sluit je je reis pas echt Japans af.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek

Eindigt je Japan-avontuur hier, dan ga je de volgende dag naar de internationale luchthaven van Kansai, hier stap je op je vlucht naar huis. Of vervolg je reis naar Hiroshima of Kyoto.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sushi van de lopende band

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Osaka - Street food tour bij nacht

 • Reissom:
  vanaf € 190,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  tour van 3 uur met Engelssprekende gids, inclusief eten

Het beroemdste spreekwoord van Osaka is “Kuidaore”, wat letterlijk betekent “eten tot je erbij neervalt”. Hieruit blijkt de liefde van de inwoners van Osaka voor hun stevige keuken. Hoewel er ook een luxe keuken is in de grootste havenstad van Japan, steelt het straatvoedsel voor iedereen de show. Samen met de gids en andere reizigers (max. 8 personen) begint deze street food tour in Shinsekai, een flitsende wijk met veel voordelige maar uitstekende restaurants; de tour eindigt in Dotonbori, een andere wijk die bekend staat om zijn neonlichten en heerlijke eten. Naast een beetje sightseeing in de omgeving, zul je je richten op het snacken van verschillende lokale snacks zoals Kushikatsu, Takoyaki en Doteyaki. En ga ten slotte zitten voor een Okonomiyaki en een drankje in een van de beste restaurants. En natuurlijk sluit je de avond af met een heerlijk snoepje.

De tour begint rond 18.00 uur bij het hotel of een centraal gelegen ontmoetingspunt en eindigt rond 21.00 uur.

Decorative torn edge
Variant
2

Slapen in een capsulehotel?

 • Reissom:
  vanaf € 48,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  een nacht in een capsulehotel

Je hebt vast wel eens gehoord van de capsulehotels in Japan en misschien overweeg je er zelf ook een nachtje door te brengen om het ultieme Japan-gevoel te ervaren. Wij plannen graag zo’n ervaring voor u, bijvoorbeeld in Tokio of Osaka.

Goed om te weten: Capsulehotels zijn oorspronkelijk ontworpen voor zakenmensen die tot laat doorwerken, een vroege ochtendtrip maken of te veel hebben gedronken op het feest na het werk. Het idee erachter is dus een simpele overnachtingsplek voor een korte nacht. Houd er rekening mee dat het comfort vergelijkbaar is met een slaapzaal in een hostel. De Japanners zelf gebruiken dit type hotel niet voor hun vakantie. In een capsulehotel zijn er meestal aparte verdiepingen voor mannen en vrouwen. Je slaapt in je eigen pod (één persoon per pod, minimumleeftijd is meestal 20 jaar); Douche en toiletten worden gedeeld met andere gasten. We raden een verblijf van één nacht aan.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Fietsen door verborgen straatjes

 • Kyoto
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 353,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vredesmonument Hiroshima, Japan
bouwsteen

Indrukwekkend Hiroshima

 • Hiroshima - Miyajima
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Koyasan Tempel
bouwsteen

Het boeddhistische Koyasan

 • Koyasan
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 233,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern