Sushi van de lopende band

bouwsteen

 • Reisschema:
  Osaka
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 139,- p.p. bij 2 personen
Osaka bezoek je meestal om de laatste nacht van je reis daar door te gaan brengen. Sushi van de lopende band werd hier uitgevonden, dus als je dit nog niet gedaan hebt tijdens je Japan-reis, dan is nu het moment. Ook is het een perfecte plek om de laatste inkopen te doen dankzij de grote winkelcentra. Voor wie niet bang is voor grote hoogtes, is een bezoek aan het observatie deck van het Umeda Sky gebouw echt een must. Je kunt hier genieten van een 360 graden uitzicht over de stad. Een prima aflsuiting van je vakantie.
Osaka castle - wat te doen in Osaka, Japan

Dag 1 – Aankomst in Osaka

Na aankomst in Osaka ga je naar je centraal gelegen stadshotel. Alle over de top reclame al in Tokyo gezien? Wacht maar tot je in Osaka bent. In het Shinsaibashi-suji winkelgebied hangen de meiden verkleed in gekke pakjes zelfs met borden uit de ramen om je aandacht te trekken voor hun winkel. Je kijkt hier je ogen en uit en je kunt hier goed shoppen omdat je hier alle (souvenir) spullen kunt kopen die je maar kunt bedenken. Wij werken met hotels in deze buurt samen en met hotels rondom het station, beiden goede locaties want ook hier reis je weer met de metro de stad rond.

’s Avonds loop je langs de neonverlichte gebouwen, een spektakel dat je gratis wordt aangeboden. Lekker eten en drinken kun je overal in Osaka. Geniet van de lokale sushi van de lopende band en kijk hoe het Japanse leven langs je heen suist. Heb je nog wat energie over, of genoeg sake gedronken, stap dan een lokale karaokebar binnen. Zo sluit je je reis pas echt Japans af.

Dag 2 – Vertrek

Eindigt je Japan-avontuur hier, dan ga je de volgende dag naar de internationale luchthaven van Kansai, hier stap je op je vlucht naar huis. Of vervolg je reis naar Hiroshima of Kyoto.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Leef als een anime

 • Reissom:
  € 50,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Halve dag excursie verkleden als anime karakter

Dit is iets wat je ergens anders niet snel tegenkomt, maar in Japan zijn ze er gek op: cosplay. Het is een kunstvorm waarbij mensen gebruikmaken van kostuums en accessoires om iemand of iets uit te beelden. In Japan wordt de inspiratie daarvoor vooral geput uit stripverhalen, computerspellen, manga en anime. Het is echt een subcultuur en men loopt zo ook gewoon over straat. Wil je iets ongewoons en typisch Japans meemaken, dan is dit echt wat voor jou. Hijs je in een kostuum van een animatiefiguur en laat je fotograferen in bijpassende setting. Bizar en grappig tegelijk!

Deze bouwsteen is goed te combineren met