Naar boven

Rondreis Japan

Rondreis 1: Tempels, tuinen en wereldsteden

rondreis

 • Reisschema:
  Tokyo – Hakone met Mount Fuji – Kyoto – Hiroshima – Osaka
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2.500,- p.p. bij 2 personen
 • Hoogseizoen:
  vanaf € 2.645,- p.p. bij 2 personen
 • eind maart tot begin mei, augustus, oktober en kerstvakantie
 • Inclusief:
  o.a. 7 dagen railpass en wandeling met gids
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1.100,- p.p.
 • Reisperiode:
  Het hele jaar door
Reis langs de vele tempels van Japan en beleef de hoogtepunten! Je ontdekt je het bruisende Tokyo, verblijf je aan de voet van Mount Fuji en ziet de charmante stad Kyoto met haar vele tempels. Maar bij deze rondreis ga je ook naar Hiroshima, bekend om zijn tragische verleden, maar tegenwoordig vooral een bruisende kosmopolitische stad met een levendige en fijne sfeer. Je sluit af in het culinaire Osaka, Kortom een complete twee weekse rondreis waarbij je gaat genieten van het bijzondere Japan.
Kyoto Japan
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Konnicihwa! Welkom in Japan

Na de landing op Narita of Haneda, neem je de shuttle bus naar het centrum. Even inchecken, opfrissen en laat je dan meteen verrassen door het bruisende Tokyo. Waar moet je allemaal kijken, er is zoveel te zien en te ontdekken!

Decorative torn edge

Dag 3 – Ontdek Tokyo met een local

De volgende ochtend ga je op pad met een inwoner van Tokyo. Geen ‘Lost in translation’ gevoel, maar een gezellige dame die je wegwijs maakt in de stad. Je ziet highlights zoals Shibuya crossing, de tempels in Uenopark en Shinto shrines. Onderweg kun je van alles vragen over het leven in Tokyo, Japanse gewoontes, eten en drinken en geschiedenis en hedendaags Tokyo. ’s Avonds kun je met haar tips nog zelf op pad.

Decorative torn edge

Dag 4 – Tokyo op je eigen houtje

Tokyo is een enorme metropool, maar alles is zeer goed georganiseerd en loopt gesmeerd. De stad bestaat uit veel verschillende wijken, elk met een eigen karakter. We raden je aan om er enkelen uit te kiezen, zodat de grootte van de stad je niet overweldigt. Kies bijvoorbeeld een of twee wijken uit en ontdek in Ueno het traditionele Tokyo met ook de smalle straatjes of in Harajuka juist de hippe kant van Tokyo.

Wil je langer blijven in Tokyo, dan kunnen we deze reis voor je verlengen. Zo heb je alle tijd om erop uit te trekken naar oude Japanse steden als Kamakura of Nikko. Kijk voor meer informatie bij onze Riksja Japan excursies.

Decorative torn edge

Dag 5 – Op weg naar Hakone, aan de voet van Mount Fuji

Reistijd circa 1 uur

Je neemt afscheid van Tokyo en reist een uurtje verder naar Hakone, aan de voet van Mount Fuji. Deze machtige berg domineert het landschap – bij mooi weer zie je van verre al de top. Het gebied rondom Hakone wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap van kratermeren en vulkanen. Je krijgt van ons een combinatieticket voor de verschillende manieren van vervoer: bus, boot en kabelbaan. Hiermee kan je op eigen houtje de omgeving bekijken.

Decorative torn edge

Dag 6 – Hakone en mount Fuji

Je slaapt twee nachten in Hakone, dus je hebt genoeg tijd om de omgeving te verkennen.  De regio is heel goed bereikbaar met trein, bus, kabelbanen en ferry’s. Je kiest eenvoudig de plekken die je het meest interesseren en zo zet je je eigen persoonlijke dagtour in elkaar. Het Ashi meer is zeker een van de hoogtepunten van de dag, je komt er met de kabelbaan en je kunt het water per boot oversteken. Dit is een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van een van de vele spectaculaire uitzichten.

Decorative torn edge

Verder reizen met de Japan Rail Pass

Wie denkt er bij Japan niet aan de snelle en altijd punctuele treinen? Het land van de rijzende zon is perfect per trein te doorkruizen. Voor toeristen is er de Japan Rail Pass: dit geldt voor alle lijnen op het JR traject en voor een groot deel van de treinen. Wij regelen voor jullie de railpass zodat je dit niet terplaatse nog hoeft te regelen. Dit ticket heb je pas nodig bij vertrek uit Hakone en is geldig voor zeven opeenvolgende dagen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Reis verder naar sfeervol Kyoto

Reistijd circa 2,5 uur

Vanuit Hakone reis je in 2,5 uur per trein naar Kyoto, het culturele hart van Japan. De stad heeft een moderne uitstraling, maar tegelijkertijd zijn er ook tempels en tuinen die je verleiden om er even te blijven hangen. Overnachten in deze idyllische stad is eigenlijk wel een must voor alle reizigers naar Japan.

De beste manier om Kyoto te bezoeken is per fiets. Wil je een fietstour met gids, die je de achterafstraatjes van Gion laat zien en je vertelt over de Japanse gebruiken, laat dit ons dan even weten dan plannen we dit voor je in.

Decorative torn edge

Dag 8 – Kyoto en haar omgeving

Vandaag heb je de tijd om in alle rust van deze stad te kunnen genieten. Bezoek meer tempels of wandel over het filosofenpad. We raden je ook aan om de omgeving van Kyoto te bekijken. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het bamboebos van Arashiyama of bezoek de Fushimi-Inari tempel waar een bijna meditatieve sfeer heerst in de late namiddag.

Decorative torn edge

Dag 9 – Kyoto en haar omgeving

Vanuit Kyoto kan je de oude hoofdstad van Japan, Nara, ook heel goed bereiken. Nara is een van de meest populaire bestemmingen in het land. Bezoek hier onder andere de Todai-ji Tempel met de enorme Daibatsu (“Big Buddha”).

Wil je de oude stad Nara georganiseerd bezoeken? Of wil je fietsen door de achterafstraatjes van Kyoto met een gids, of een echte traditionele theeceremonie meemaken. Kijk dan bij onze Riksja Japan excursies.

Decorative torn edge

Dag 10 – Indrukwekkend Hiroshima

Reistijd circa 1,5 uur

Tijdens de anderhalf uur durende reis van Kyoto naar Hiroshima kan je, dankzij de flexibele Japan Rail Pass, een tussenstop maken in de stad Himeij. Je vindt hier Himeji-jo, het mooiste kasteel van het land met machtige verdedigingsmuren, een glinsterende gevel en een vijf verdiepingen tellende toren. Het is een van de weinige kastelen die nog in oorspronkelijke staat is en de laatste jaren is het grondig gerenoveerd.

Decorative torn edge

Dag 11 – Hiroshima en Miyajima

Hiroshima is een bruisende stad met een vriendelijke, positieve sfeer en tegelijkertijd is het een stad met een vervelende geschiedenis. De Atomic Bomb Dome, het Peace Memorial Park en het Peace Museum, allemaal dicht bij elkaar, laten de gebeurtenissen en de gevolgen van 6 augustus 1945 zien. Op die dag vond de eerste atoombomaanval plaats. Neem de tijd om de historische plekken te bezoeken. Je kunt deze indrukwekkende plekken ook met een gids bezoeken. Hij neemt je dan ook mee naar het eiland Miyamjima met de fotogenieke rode torii in het water. Kijk voor meer informatie bij onze Riksja Japan excursies.

Decorative torn edge

Dag 12 & 13 – Het bruisende Osaka

Reistijd circa 2 uur

Vanuit Hiroshima reis je 2 uur terug in noordelijke richting, naar Osaka. Geniet van het 360° uitzicht vanaf het observatiedek van de Umeda Sky Building – je moet hier zeker geen hoogtevrees hebben! – en bezoek het kasteel in het hart van de stad. Osaka staat bekend om zijn goede keuken. Wat dacht je van een laatste keer sushi? Sushi van de lopende band werd hier uitgevonden. Aangezien Osaka in de buurt van de internationale luchthaven van Kansai ligt, is een laatste overnachting hier wel zo praktisch.

Decorative torn edge

Dag 14 & 15 – vertrek uit Osaka en aankomst thuis

Vandaag is alweer je laatste dag aangebroken in Japan. Als je nog wat meer tijd te besteden hebt, dan kan je deze reis ook verlengen. Ga dan een beetje van het gebaande pad af, naar het spirituele Koyasan, om de reis nog even te laten bezinken.

Als dit echt je laatste dag is, kijk nog een keer je ogen uit naar de felgekleurde neonreclames, de eigenwijs geklede jongeren en de mix tussen oude en nieuwe gebouwen in de stad. Op eigen gelegenheid reis je naar het vliegveld. Deze rit duurt ongeveer 40 minuten. Als je op het vliegtuig stapt ben je een bijzondere reiservaring rijker, heb je een goedgevulde camera en waarschijnlijk zwaardere bagage dan waar je mee aan kwam…

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis 1: Tempels, tuinen en wereldsteden

Onze slaapplekken

background-pattern