Het boeddhistische Koyasan

bouwsteen

 • Reisschema:
  Koyasan
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 266,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. werelderfgoedpas
Geniet van traditionele Japanse gastvrijheid en slaap een nacht in een oud boeddhistisch klooster. Het kleine stadje Koyasan is het hoofdkwartier van het Shingon-boeddhisme en straalt met haar tempels rust en veel sfeer uit. Je vindt hier ook de grootste begraafplaats van Japan. De overnachting is bijzonder, want je maakt zo van dichtbij mee hoe de boeddhistische monniken leven.
Bij deze bouwsteen slaap je een nacht in een tempel in Koyasan, vegetarische maaltijden zijn inbegrepen. Ook regelen wij een werelderfgoed-pas en ticket voor je vervoer van en naar Koyasan, omdat de JR pass deze route niet helemaal dekt.
Koyasan Tempel

Dag 1 – Aankomst

Met je JR-pass kom je aan bij begin van de kabelbaan naar Koyasan. Langzaam tuf je de berg op. Nadat je je hebt geïnstalleerd in je onderkomen voor vannacht – een boeddhistische tempel die al honderden jaren oud is – kun je de rest van de dag de vele tempels in de regio verkennen in je eigen tempo met behulp van je werelderfgoed-pas (inbegrepen). ’s Avonds staat er een versbereid vegetarisch diner met lokale producten voor je klaar.

Dag 2 – Gebedsceremonie en vertrek 

Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat, want het is de volgende ochtend vroeg opstaan om getuige te zijn van de gebedsceremonie. Deze wordt uitgevoerd door monniken en is een ervaring die je nooit meer zult vergeten als je de serene sfeer omarmt en wordt uitgenodigd om o-shoko te spelen, een oud ritueel dat is ontworpen om de ziel te zuiveren. Na het ontbijt is het tijd om de kabelbaan terug te nemen naar het treinstation en verder te gaan naar je volgende bestemming. In ongeveer twee uur ben je in het centrum van Osaka.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Op pad met een monnik

 • Reissom:
  € 43,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Engels sprekende gids van 10:00-11.30 uur

Wil je meer weten over hoe boeddhistische monniken leven? Ga dan na het ontbijt op pad met een monnik. Met een kleine groep wandel je door de sfeervolle begraafplaats Okunoin, de grootste begraafplaats van Japan. Je leert alles over het Shingon-boeddhisme terwijl je tussen oude bomen en ontelbare stenen platen bedekt door overwoekerd mos loopt. In het hart van de begraafplaats ligt Oku-no-in, de gedenkhal voor de stichter van het Shingon-boeddhisme, Kobo Daishi. De monnik, ook wel bekend als Kukai, was de eerste bewoner van de berg Koyasan. Aan het eind van de ochtend ben je weer terug bij de tempel waar je verbleef. In de middag reis je op je gemak terug naar Osaka.

Deze bouwsteen is goed te combineren met