Griekenland met kinderen

Unieke individuele rondreizen

Ontdek Griekenland met je gezin

Wil je samen met de kinderen naar Griekenland, maar niet twee weken bivakkeren op een resort? Met Riksja Family ontdek je Griekenland op onze eigenwijze manier: een individuele familierondreis. Als je met Riksja reist combineer je het culturele Griekenland met veel natuur en een ontspannen strandvakantie. Met een huurauto rijd je vanuit Athene het groene binnenland in en per veerboot ga je eilandhoppen. Met onze manier van reizen beleef je Griekenland écht weg van de massa en leer je hun gastvrijheid kennen.

Als reizende ouders én Griekenland-fanaten adviseren we je uit eigen ervaring over het reizen door Griekenland met kinderen: van baby’s tot tieners. We zijn er zelf met ons gezin geweest, kennen de mooiste plekken en leukste activiteiten. Voor de kinderen, maar ook voor jou als ouder. Zo dobbert onze Griekse vriend en kapitein voor de kust om je mee te nemen naar een barbecue op een onbewoond eiland. We nemen je mee de natuur in op een super snelle rafttocht door groene kloven, je doet een hardloopwedstrijd in het Olympische dorp Olympia en met onze speurtocht ontrafel je met elkaar het Orakel van Delphi. En natuurlijk kun je ook de mooiste eilanden ontdekken. Onze favorieten zijn de Cycladen en de eilanden dichtbij Athene.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Onze family-specialisten bij Riksja Family Griekenland hebben vanuit eigen ervaring Griekenland rondreizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische en karakteristieke routes, waarbij je het land leert kennen. Vind je het leuker om met het gezin de reis in elkaar te puzzelen? Kijk dan bij onze Griekenland bouwstenen. Deze unieke reiservaringen van twee à drie nachten combineer je tot jullie eigen rondreis. Twijfel je of heb je specifieke wensen? We stellen ook graag een reisvoorstel op maat samen.

✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Een greep uit onze Griekenland-belevingen

Voor het hele gezin is Griekenland een heerlijke bestemming. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze rondreizen en bouwstenen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat reizen nog steeds kan. Samen met je gezin reizen brengt een nieuwe dimensie met zich mee. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar

  • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Meer Griekenland-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen over Griekenland met kinderen? Je vindt het op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we jou en je kinderen de bekende bezienswaardigheden van Griekenland zien. Maar we nemen je nog liever mee naar de onontdekte plekken. Plekken die je dichterbij Griekenland en haar bevolking brengen. We brengen je naar een van de mooiste bergdorpen van de Peloponnesos, een orthodox klooster, mythische ruïnes en rustige vissersdorpjes. Als Griekenland-experts weten we waar je moet zijn. Wij kennen de verborgen parels en weten hoe je de highlights bezoekt, weg van de massa. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Griekenland staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Reizen met impact
Met Riksja Family reis je met je kinderen door Griekenland en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze slaapplekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook goed voor het land. Het geld dat hier verdiend wordt, vloeit direct terug naar de lokale bevolking. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Griekenland niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een hotel of bed & breakfast gerund door de Grieken zelf. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Griekenland met kinderen
Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een reis gaat maken. Ook als je naar Griekenland gaat. En zeker als je met kinderen reist. Al is het wel zo gemakkelijk dat je gewoon met de euro betaalt, geen vaccinaties nodig hebt, je ook geen visum nodig hebt en een Europees paspoort of identiteitsbewijs voldoende is om door het land te reizen. Je kunt vrijwel overal pinnen, maar we raden je aan wat contant geld mee te nemen als je de bergdorpjes in gaat. Vergeet geen pilletjes tegen reisziekte, zonnebrand met een hoge factor en wat afleiding voor in het vliegtuig in te pakken. Als reizende ouders hebben we de praktische informatie voor Griekenland met kinderen voor je verzameld.

Twijfel je er nog over wat de beste schoolvakantie is om naar Griekenland gaan? Dat kan in de meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie. De beste reistijd voor Griekenland is namelijk mei tot en met oktober. In de mei- en herfstvakantie is het klimaat mild met gemiddelde temperaturen van 25 graden. Zowel in de stad als op de eilanden en in het binnenland. Reis je in de zomervakantie dan kunnen, zeker in steden als Athene, de temparturen oplopen tot wel 40 graden. ’s Avonds koelt het wel af en buiten de stad is het al snel wat koeler.

Andere Riksja Family bestemmingen in Europa

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Europa die leuk zijn met kinderen: Italië, Lapland, Portugal, Spanje, IJsland en Georgië.