Naar boven

Griekenland met kinderen

Bouw je eigen Griekenland-familiereis

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Wil je samen met de kinderen naar Griekenland, maar niet twee weken bivakkeren op een resort? Met Riksja Family ontdek je Griekenland op onze eigenwijze manier: een individuele familierondreis. Als je met Riksja reist combineer je het culturele Griekenland met veel natuur en een ontspannen strandvakantie. Met een huurauto rijd je vanuit Athene het groene binnenland in en per veerboot ga je eilandhoppen. Met onze manier van reizen beleef je Griekenland écht weg van de massa en leer je hun gastvrijheid kennen.

Als reizende ouders én Griekenland-fanaten adviseren we je uit eigen ervaring over het reizen door Griekenland met kinderen: van baby’s tot tieners. We zijn er zelf met ons gezin geweest, kennen de mooiste plekken en leukste activiteiten. Voor de kinderen, maar ook voor jou als ouder. Zo dobbert onze Griekse vriend en kapitein voor de kust om je mee te nemen naar een barbecue op een onbewoond eiland. We nemen je mee de natuur in op een super snelle rafttocht door groene kloven, je doet een hardloopwedstrijd in het Olympische dorp Olympia en met onze speurtocht ontrafel je met elkaar het Orakel van Delphi. En natuurlijk kun je ook de mooiste eilanden ontdekken. Onze favorieten zijn de Cycladen en de eilanden dichtbij Athene.

Familie rondreis Griekenland Athene Akropolis

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Onze family-specialisten bij Riksja Family Griekenland hebben vanuit eigen ervaring Griekenland rondreizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische en karakteristieke routes, waarbij je het land leert kennen. Vind je het leuker om met het gezin de reis in elkaar te puzzelen? Kijk dan bij onze Griekenland bouwstenen. Deze unieke reiservaringen van twee à drie nachten combineer je tot jullie eigen rondreis. Twijfel je of heb je specifieke wensen? We stellen ook graag een reisvoorstel op maat samen.

Een greep uit onze Griekenland-belevingen

Voor het hele gezin is Griekenland een heerlijke bestemming. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze rondreizen en bouwstenen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

Kajakken en kamperen in Griekenland
bouwsteen

Expeditie Eilandhoppen

 • Lefkas - onbewoonde eilanden
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 275,- p.p. bij gezin van 4 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kinderen in Griekenland
rondreis

Zuilenstad en eilanden: eilandhoppen in de buurt van Athene

 • Athene - Agistri - Aegina
 • 9 dagen / 8 nachten
 • vanaf € 995,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Treinen door Peleponnesos Griekenland
bouwsteen

Op een klein stationnetje

 • Diakofto – Kalavryta
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 190,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zakynthos strand scheepswrak
rondreis

Rondje Ionische eilanden

 • Preveza - Messolonghi - Zakynthos - Kefalonia - Ithaka - Lefkas
 • 15 dagen / 14 nachten
 • vanaf € 1.695,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat reizen nog steeds kan. Samen met je gezin reizen brengt een nieuwe dimensie met zich mee. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Griekenland-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen over Griekenland met kinderen? Je vindt het op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we jou en je kinderen de bekende delen van Griekenland zien, maar we nemen je nog liever mee naar de onontdekte plekken. Plekken die je dichterbij Griekenland en haar bevolking brengen. We brengen je naar een van de mooiste bergdorpen van de Peloponnesos, een orthodox klooster, mythische ruïnes en rustige vissersdorpjes. Als Griekenland-experts weten we waar je moet zijn en hoe je weg van de massa de land ervaart. Je reist individueel en op jullie manier. Onze collega’s in Griekenland staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Griekenland rondreis met kinderen

Reizen met impact
Als je reist op de Riksja-manier leer je samen met je kinderen Griekenland en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We kiezen enkel voor kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Op deze manier reis je op een manier die ook goed is voor de mensen daar. Het geld dat verdiend wordt, komt terecht bij de lokale bevolking en als reisorganisatie hanteren we eerlijke prijzen. Zo kunnen onze gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en lokale partners een loon verdienen die eerlijk is. Vandaar dat we in Griekenland niet voor grote resorts kiezen, maar voor kleinschalige overnachtingsplekken met karakter, zoals een bed & breakfast gerund door de Grieken zelf. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Griekenland met kinderen
Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een reis gaat maken, zeker wanneer je met kinderen reist. Ook als je naar Griekenland gaat. Al is het wel zo gemakkelijk dat je gewoon met de euro betaalt, geen vaccinaties nodig hebt, je ook geen visum nodig hebt en een Europees paspoort of identiteitsbewijs voldoende is om door het land te reizen. Als reizende ouders hebben we de praktische informatie voor Griekenland met kinderen voor je verzameld.

Twijfel je er nog over wat de beste schoolvakantie is om naar Griekenland gaan? We hebben beste reistijd voor Griekenland voor je uitgezocht. Ook vertellen we je graag meer over hoe je reist in Griekenland en welke tips handig zijn om te weten.

Andere Riksja Family bestemmingen in Europa

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Europa die leuk zijn met kinderen: Italië, Lapland, Portugal, Spanje, IJsland en Georgië.

background-pattern