Op vakantie naar Griekenland met kinderen

Op vakantie naar Griekenland met kinderen. Wat is er te ontdekken? Het land van de acropolis in Athene, de groene Peloponnesos en heerlijke stranden van de Cycladen. Kajak voor de eilandjes langs, ga barbequen op een onbewoond eiland of maak je eigen souvlaki tijdens een kookworkshop. Wij hebben de beste plekjes in Griekenland alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Griekenland vakantie met kinderen samen.

Onze favoriete plekken tijdens je vakantie naar Griekenland met kinderen

Athene

Stap met je gezin de geboorteplaats van onze westerse beschaving in en ontdek Athene met kinderen. Athene was in de oudheid de belangrijkste stad van Europa: hier vochten de Grieken en Perzen om de macht. Terwijl de ochtendzon langzaam de marmeren stenen verwarmt, loop je tussen de ruïnes van de Griekse Oudheid. Met een lokale gids ga je op pad om meer van de stad te zien en meer te ontdekken over de geschiedenis van Athene.

Je kunt na alle inspanning lekker afkoelen in het zwembad op het dakterras van je comfortabele hotel, met uitzicht op de Akropolis. Na een frisse duik zit je met de metro zo weer bij een leuke taverne aan tafel wat een start van de vakantie!

Delphi

Op deze inspirerende locatie ontdek je samen met je kinderen op een speelse manier het mythologische Griekenland. Het Griekenland van goden en godinnen, draken en het meest bezochte orakel van de oudheid. Hier kwamen toekomstvoorspellingen door van goden. Oppergod Zeus liet aan de ‘uiteinden van de wereld’ een arend los. Boven Delphi ontmoetten ze elkaar en aldus werd het centrum van de aarde bepaald.

Na de speurtocht stap je in de auto en rijd je op je gemak in een half uur naar je knusse patiohotel in de kleine kustplaats Galaxidi. Je gastvrouw leert jou en je kinderen typische Griekse pitta (soort hartige taart) maken in haar keuken. ’s Avonds loop je door de oude straatjes richting de jachthaven en strijk je neer op een terras.

Olympia

Welkom op het platteland van Griekenland, Olympia, waar het levenstempo laag ligt en mensen nog echt weten wat genieten is. Het is geen wonder dat de oude Grieken deze vruchtbare plek uit kozen om om de vier jaar hun Olympische spelen te houden. Je kunt hier zelf nog een wedstrijdje hardlopen tegen je kinderen. Hierna plons je in het heerlijke zwembad van je hotel en geniet je van de rust temidden van het glooiende landschap. Lees meer over de bouwsteen: “Olympische Spelen met de kids”.

Dimitsana

Dit is de plek om samen met de kids als berggeiten de natuur in te trekken. Het klimaat is heerlijk koel dus wandelen kan. Ga raften door groene kloven of bezoek een eeuwenoud orthodox klooster dat steil tegen de bergwand is aangebouwd. Je overnacht in een knusse berglodge midden in een middeleeuws dorp. Zo maak je deel uit van een authentiek stukje Griekenland dat je op nog maar weinig plekken terug vindt. Lees meer over de bouwsteen: “Raften in de groene Canyon”. Liever met de trein de bergen in? Bekijk dan onze bouwsteen: “Op een klein stationnetje”.

Eilanden

Ook de eilanden in Griekenland mogen niet overgeslagen worden. Op slechts 1 – 1,5 uur varen van Athene ligt Agistri. Een klein familievriendelijk eiland. Hoe mooi het is ontdekten wij vanaf het water met een kajaktrip. Je verblijft in een kleinschalige accommodatie, direct aan het strand met een zwembad en een gezellige taverne.
Liever meer rust en van de gebaande paden af? Ga dan naar Amorgos, een eiland met nog authentieke Griekse dorpjes. Maak onder andere met ezels een tocht vanuit een van de traditionele dorpjes naar een oud klooster. Het Griekse landschap is bergachtig en het uitzicht adembenemend.
Of bezoek Naxos, met eindeloze gouden zandstranden en die turquoise zee die je overal in Griekenland verwacht, maar bijna nergens tegenkomt. De ideale plek om eens lekker te ontspannen, te watersporten en met je voeten in het zand vers gegrilde vis te eten.

Bekijk onze Griekenland vakanties met kinderen

We hebben aan de hand van onze bouwstenen alvast een aantal routes voor je samengesteld. Dit zijn onze Griekenland familiereizen. Wil je de route aanpassen, dan is dit geen enkel probleem. We laten de reis aansluiten op de wensen die je met het gezin hebt voor de reis. Zo kun je ook 2 eilanden met elkaar combineren en verblijf je een aantal nachten op een zelfde plek. Kies voor de reis die bij jullie past, wij adviseren je graag over de mogelijkheden.