Ga naar inhoud

Riksja Travel
Costa Rica, Panama & Nicaragua
Costa Rica

Bouw je eigen Costa Rica-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

Groen, groener, groenst: dit is dé omschrijving van Costa Rica. Ben je graag midden in de natuur en actief bezig? Dan kun je in Costa Rica je hart ophalen! Je peddelt in de kano langs kaaimannen en brullende apen, tokkelt hoog boven het nevelwoud en snorkelt op zoek naar schildpadden.

Je slaapt tijdens je rondreis in Costa Rica in een junglelodge, een boomhut en als je wilt ook nog bij de Tico thuis. Wij hebben de leukste plekjes voor je gevonden en jij puzzelt samen met onze Costa Rica-bestemmingsexperts je ideale rondreis in elkaar. Ook nog iets zien van Nicaragua en Panama? Ook dat kan met Riksja!

Costa rica reizigers
Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar op reis
CO2-gecompenseerd
world

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele Costa Rica-rondreizen laten we je de meest bijzondere en populaire reisroutes zien. Onze bestemmingsexperts kunnen je hier alles over vertellen. Mocht je iets net even anders willen dan bieden we volledige flexibiliteit om de reis naar wens aan te passen.

De leukste plekjes en excursies hebben we gebundeld in Costa Rica-bouwstenen. Dit zijn pakketjes van reiservaringen van 2 a 5 dagen, met hierin verschillende leuke hotels, excursies en vervoer. Jij puzzelt met de bouwstenen je ideale Costa Rica reis aan elkaar, wij zorgen voor de meest logische reisroute.

Een greep uit onze Costa Rica-belevingen

Wil je weten wat onze favoriete reisplekken in Costa Rica zijn? Dat kan! Al onze fijnste plekjes hebben we voor je verzameld. Ons volledige aanbod vind je bij alle bouwstenen en alle Costa Rica-rondreizen.

world
Familiereis Costa Rica boot tour

Naar Costa Rica met kinderen

Costa Rica is bij uitstek een bestemming om met kinderen te ontdekken. Een reis vol leuke activiteiten die zowel voor de jongere als oudere kinderen geschikt zijn. Je kunt vanuit de kano wildlife spotten, in een boomhut midden in de jungle logeren of een spectaculaire raftexcursie voor de echte avonturiers volgen. Voor Costa Rica hebben we een geheel aanbod ontwikkeld voor het reizen met kinderen. De specialisten die je helpen zijn je voorgegaan naar deze bestemming en kunnen je daarom vanuit eigen ervaring adviseren. Voor reizigers, door reizigers. Bekijk ons aanbod op voor reizen naar Costa Rica met kinderen.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar op reis
CO2-gecompenseerd

Als je met ons reist, zorgen we ervoor dat je niks zelf hoeft te regelen. We gaan met jouw wensen aan de slag en zorgen voor de leukste overnachtingen en gaafste excursies. We adviseren je op basis van onze jarenlange reiservaring en geven ook praktische tips en reisroutes. Je reist met ons individueel en zelfstandig, maar we staan 24/7 voor je klaar om te helpen als het nodig is. En dat doen we zowel vanuit Nederland als in Costa Rica zelf. Zo kun je zowel voor als tijdens je reis altijd op ons rekenen.
Ook is Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Dit betekent dat je verzekerd bent van eerlijke reisvoorwaarden en dat je volledige reissom wordt terugbetaald als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit. Daarbij beloven we je een duurzame reis met een positieve impact op mens en planeet.

Costa Rica bestemmingsspecialisten

Meer Costa Rica-informatie en inspiratie

Wil je alles weten over reizen in Costa Rica? Dan helpen we je graag verder! Op onze Costa Rica-reisblog delen we reiservaringen, ideeën, nieuwtjes en heel veel mooie reisfoto’s.

world

Riksja brengt je dichterbij

Uiteraard laten we je de highlights van Costa Rica zien, maar ook de minder bekende plekken. Zo kun je met ons op bezoek bij de Bribri indianen nabij Puerto Viejo en maak je een pitstop bij een ananasboer. Of je wandelt over de flanken van een vulkaan! Tijdens de reis regelen we bijzondere overnachtingen in boomhutten midden in de jungle of een lodge met uitzicht op een vulkaan. Je maakt de reis met eigen gezelschap, maar profiteert van onze ervaringen.

Ik, Costa Rica fan Kiki, ben heel enthousiast over het land en help je graag bij het plannen van een droomreis. Ik weet wat je echt niet mag missen, wat een handige reisroute is en waar het prettig is om even te relaxen. Zo heb ik een plek gevonden tussen Dominical en Uvita waar je net wat rustiger kan verblijven, maar toch een goede uitvalsbasis hebt om de prachtige natuur te ontdekken. Ook kan ik je adviseren om een juiste route samen te stellen wanneer je Costa Rica met Panama en Nicaragua wilt combineren. Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Ananas boederij Costa Rica
Lokale vrouw Costa Rica op de markt

Reizen met impact
Met Riksja Costa Rica maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Costa Rica
Goede planning en voorbereiding zijn belangrijk bij reizen. Uiteraard helpen we je hier ook graag bij. We hebben veel informatie over Costa Rica en adviseren je uit al onze ervaring. Zo vertellen we je alles over het visum voor Costa Rica, de valuta die ze gebruiken in het land en de gezondheidszaken waar je rekening mee moet houden in Costa Rica.

Daar komt bij dat je bij het plannen van een reis naar Costa Rica goed rekening moet houden met het klimaat. Costa Rica wordt ook vaak Costa regen genoemd. Het is er niet voor niks heel erg groen. Het is daarom goed om rekening te houden met het klimaat en je reis af te stemmen op het regenseizoen. Mocht je de landen Panama en Nicaragua ook willen aandoen tijdens je reis naar Costa Rica, dan kan onze specialist je goed adviseren over welke periode hiervoor aan te houden, zodat je voor al deze bestemmingen de juiste periode kiest. Kijk voor meer informatie ook op de klimaatpagina.

Strand foto Costa Rica

Andere bestemmingen in Latijns Amerika

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Latijns Amerika zoals Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Cuba, Ecuador, Guatemala, Nederlandse Antillen, Jamaica, Mexico, Peru en Suriname.