Inspiratie voor je vakantie in Costa Rica

Zipline tussen de boomtoppen door, drink koffie in de wereldberoemde koffievallei en laat je in slaap wiegen in een hangmat aan het Caraïbische strand. Beleef dit en meer tijdens je vakantie in Costa Rica. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden en fijnste slaapplekken alvast voor je uitgezocht. Slaap in een sfeervolle hosteria of in een cabaña op palen boven zee bij de Kuna indianen over de grens in Panama. Laat je op deze pagina alvast inspireren en stel daarna je eigen individuele Costa Rica vakantie samen.
Decorative torn edge

Mc Cann Mono

rondreis Costa Rica

Onze favoriete plekken voor tijdens je Costa Rica vakantie

Zoeven door de boomtoppen

Costa Rica is naast een geweldige natuurbestemming ook dé plek om er actief op uit te trekken. Eén van onze favoriete excursies is dan ook het ziplinen: zoef met hoge snelheid tussen de groene boomtoppen door tijdens een canopytour in het nevelwoud van Monteverde. Voor de adrenalinejunkies onder ons is dit de múst tijdens je vakantie in Costa Rica. Let wel op: niet voor reizigers met hoogtevrees!

Off the beaten track

Costa Rica is met de vele nationale parken een walhalla voor de natuurliefhebber. Tortuguero en Manuel Antonio zijn de bekendste, maar daarmee ook de meest toeristische van allemaal. Op zoek naar iets meer rust? Reis dan naar Rincon de la Vieja; een vulkanisch landschap vol hoge groene bomen. Veel toeristen slaan dit park over vanwege de afgelegen ligging, maar wij vinden het daarom meer dan de moeite waard. Je kan hier naar hartelust hiken. Let op: een goede conditie is vereist. Het is soms flink klauteren en klimmen. Alle inspanning is wel de moeite waard: je vind hier de meest exotische fauna: van leguanen en apen tot vlinders en goudhazen. Aan het einde van de dag kun je bijkomen in de vele warme, natuurlijke waterbronnen bij Rio Negro Termales.

Soezen en surfen

Op je vakantie in Costa Rica heb je keuze tussen tal van stranden, maar er zitten toch wel een paar uitblinkers tussen. Ervaar het Robinson-gevoel op het strand van Samara. Hier vind je geen hordes toeristen, maar zie je kinderen een potje voetbal spelen. Toch op zoek naar wat reuring? Reis dan naar Manuel Antonio. Hier shop je de beste souvernirs en kun je ook nog eens het gelijknamige natuurpark bezoeken, dat direct aan zee te vinden is. Surfgek? Rijdt dan iets verder door en kom de perfecte stranden tegen om te surfen.

Bekijk onze webinar over Costa Rica

Groen, groener, groenst: welkom in Costa Rica. Hou je van natuur en actief bezig zijn? Dan moet je beslist een keer een reis maken naar Costa Rica! Onze Costa Rica-experts vertellen je graag alle ins en outs over dit bijzondere land.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je echt bezoeken tijdens je vakantie in Costa Rica? En wat zijn de overeenkomsten, maar ook de verschillen tussen Costa Rica, Panama en Nicaragua? Wat is de beste maand om naar Costa Rica te reizen? Lees het allemaal op onze blog terug. Ter inspiratie of ter voorbereiding op je vakantie in Costa Rica.