Ga naar inhoud

Riksja Travel
Costa Rica, Panama & Nicaragua
Costa Rica

FAQ Costa Rica

Jullie gaan lekker naar Costa Rica! We snappen heel goed dat je misschien nog vragen hebt. In het informatiepakket dat we je toesturen, vind je veel informatie die je kunt gebruiken ter voorbereiding op jullie rondreis. Hieronder staan nog enkele van de meest gestelde vragen voor vertrek.

 

world

Lokale partner

Het contact is heel goed! Wij maken al vele jaren gebruik van dezelfde lokale partner en zorgen ook dat iedereen altijd op de eerste twee dagen een ‘meet and greet’ heeft met deze lokale agent voor alle informatie en tips over Costa Rica. Zij zijn altijd 24 uur per dag bereikbaar, net als Riksja Costa Rica via de noodtelefoon.

Huurauto

Al onze huurauto’s (wanneer je met Riksja reist) zijn 100% verzekerd, volledig allrisk. Er is geen afkoop van eigen risico, alles zit er bij in (behalve band- en glasschade). Twee bestuurders zijn gratis, een derde of vierde bestuurder toevoegen kan tegen een kleine vergoeding.

Aankomst Costa Rica

Dan heb je eigenlijk niks om je zorgen over te maken 😊 Er staat een transfer voor je klaar die je naar je eerste accommodatie brengt. Tijdens de transfer krijg je het informatiepakket. Hierna volgt een ‘meet and greet’ met de agent, mocht je twee dagen op je eerste locatie verblijven.

Wegen in Costa Rica

Die zijn heel erg goed, het zijn wel tweebaanswegen, dus inhalen is niet aan te raden. Het land is ook niet groot, dus de reistijden zijn ook beperkt. Meestal zit er zo’n 3 a 4 uur reistijd tussen de accommodaties, maar dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van je reisplan.

Geld

Amerikaanse Dollars meenemen is verstandig, hier kun je overal mee betalen. Op de luchthaven kun je de lokale munt, de Colón, pinnen. Een creditcard meenemen is ook altijd verstandig. Hou wel altijd wat muntgeld op zak tijdens de reis voor de topwegen onderweg.

De nationale parken, de lunch en diners (ontbijt is wel inbegrepen), boodschappen en benzine zijn kosten die niet inbegrepen zijn. Er zijn een aantal locaties en excursies die all-in zijn, dit vind je ook terug in je reisplan.

Kleding

Sneldrogende kleding is heel verstandig! Een vest en lange broek is voor de hogere gebieden ook in de zomer geen overbodige luxe. Maar verder veel korte broeken, het blijft immers tropisch. Neem niet teveel mee, er zijn namelijk veel wasserettes, ook in de hotels.

Vliegen

Via de website van de airline kun je 30 uur van tevoren inchecken en je stoel reserveren. Ook voor gezinnen is het dan altijd wel mogelijk om stoelen bij elkaar te kiezen. Lukt dit niet, geen probleem, vraag dit aan de stewardessen of bij de incheckbalie, zij kunnen dit vaak nog voor je regelen.

Reizen met kinderen

Niet verstandig, al zijn er wel parken met geasfalteerde paden. Een draagzak is echter zoveel makkelijker in de jungle.

Accommodaties

Veel van onze accommodaties hebben airco, maar niet allemaal. Er is altijd wel een ventilator en hordeur aanwezig. Daar waar het nodig is, hangt er een klamboe.

Inentingen

Hepatitis A en DTP, maar wij zijn geen medische specialisten. Dus win hiervoor altijd informatie in bij een medische instantie als de GGD. DEET is wel altijd verstandig om mee te nemen.