Ga naar inhoud

Riksja Travel
Costa Rica, Panama & Nicaragua

Overnachten in Costa Rica

Vervoer & verblijf

Waar slaap je in Costa Rica, Panama en Nicaragua?

Tijdens je reis met Riksja Costa Rica slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen (korte reizen Costa Rica en korte Panama en Nicaragua reizen) gezocht naar kleinschalige accommodaties, weg van de grote hotels, en naar afwisseling in de reis. Begin je reis in een schildpadlodge verscholen in de jungle. Ervaar de gastvrijheid van de Bri Bri indianen in een typische cabaña met rieten dak. Slaap tussen de laaghangende wolken in je warme, houten bungalow of wieg heen en weer in de hangmat van je kleurrijke hacienda. Onze ervaren reisspecialisten helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De accommodaties hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen en hierbij gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen als Costa Rica overnachten.

Boca Chica hotel strand

Riksja's choice

Hotels in Latijns-Amerika worden vaak hosteria genoemd, wat herberg betekent. Qua huiselijke sfeer en kleinschaligheid komt dit overeen met onze ‘Riksja’s choice’ hotels. De geselecteerde herbergen zijn bovendien schoon en hebben een goede locatie. Wel hebben we ervoor gekozen dat je een eigen kamer en eigen badkamer hebt. Voldoende comfort vinden wij onmisbaar tijdens een intensieve reis.

Gedurende de meeste van onze bouwstenen verblijf je in een karakteristieke hosteria. Enkele voorbeelden hiervan zijn ‘Natuurstrand en apenheuvel’ en ‘Woudreuzen en zwavelmeren‘ in Costa Rica. Ook in Panama vonden we dit type overnachtingen, zoals in de bouwsteen ‘Koffieheuvel in het binnenland’.

Bijzondere hotels

Soms hebben we een heel bijzonder plekje gevonden. Dit heeft niet zozeer met luxe te maken, maar met een speciale beleving. De locatie van de special stays zorgt veelal voor een bijpassend ‘special view’ zoals op een vulkaan of het nevelwoud of een bijzondere beleving zoals slapen in een boomhut midden in de jungle. Je reis op een bijzondere manier afsluiten kan in een kleurrijk appartement vlakbij het strand of in een cabaña op palen boven zee op Bocas del Toro in Panama.

Vraag je reisspecialist naar waar het in jouw reis de moeite waard is om een bijzondere plekje op te nemen.

In stijl optie

Tijdens een intensieve reis is een hotel met net wat meer comfort soms heerlijk om even bij te komen. Wij bieden die optie dan ook graag aan met onze unieke boetiekhotels. Kies ervoor om je reis uitgerust te beginnen of met wat extra luxe af te sluiten en een laatste extra beleving toe te voegen.

Smart hotels

Dit zijn simpele overnachtingsplekken maar wel met eigen faciliteiten mét stromend water, soms alleen maar koud. Dit type overnachting draagt bij aan de totale bouwsteenbeleving; wanneer je hier in een luxe hotel zou slapen vinden wij het zelfs afbreuk doen aan de ervaring. Zo slaap je bij de lokale Tico thuis in Mi casa es tu casa of in een eenvoudig huisje middenin de jungle.