Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Rincon de la Vieja: Woudreuzen en zwavelmeren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rincon de la Vieja
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  Verschillende route mogelijkheden op eigen gelegenheid
 • Opmerking:
  Park op maandag gesloten
✓ Rincon de la Vieja is door de kleine omweg doorgaans rustiger

✓ Er is wat minder 'geregeld', daarom voelt het meer onontdekt

✓ Enorme afwisseling valt op, woudreuzen, riviertjes en vulkanische modderpoelen
Rincon de la Vieja wandeling
Decorative torn edge

Dag 1 – Rincon de la Vieja, aankomst

Rincon de la Vieja is doorgaans rustiger aangezien veel reizigers dit park, vanwege de kleine omweg er naartoe, overslaan. Wij vinden ‘Rincon’ daardoor juist leuk omdat je hier meer het gevoel hebt op ontdekkingstocht te zijn. Vanaf Monteverde is het zo’n twee uur hobbelen over de bergachtige grindweg (ca. 30 km). Onderweg zijn er uitzichten van een groen, tropisch weidelandschap met veeteelt. Langzaam wordt het droger en kom je op de Pan Americana. In Liberia deden we wat inkopen bij de supermarkt want dichter bij het park vind je geen winkels. Na de grote, ongezellige stad is het nog een uurtje hobbelen richting Rincon. Op ca. 5 km voor de ingang liggen enkele lodges en sla je af naar de accommodatie voor de komende nachten.

Je verblijft bij beschikbaarheid in een kleinschalige lodge. Nadat je geïnstalleerd bent, kun je eventueel al naar het park. Maar even bijkomen op de veranda, in een hangmat of gezellig pratend met de andere gasten, sprak ons het meeste aan. (Dagafstand: ca 4 uur rijden)

Decorative torn edge

Dag 2 – Rincon de la Vieja, verblijf

Na het ontbijt rijd je in circa 15 minuten naar de parkingang. We raden aan om ’s ochtends te gaan want dan is het rustiger en minder warm. Bij de ingang betaal je de entree en wordt je naam en paspoortnummer (meenemen dus) opgeschreven. Zorg ook voor een goede voorbereiding: een petje, zonnebrand, insectenrepellent en voldoende water en wat snacks zijn onmisbaar. Zorg tevens voor stevige, goed ingelopen wandelschoenen. In Rincon volg je de trails op eigen houtje, om de vulkanische plekken staan hekjes en trailaanduidingen waar nodig. Af en toe is het flink klauteren over de enorme boomstammen en wortels. Een gids vinden we niet nodig, het doet een beetje af aan het avontuurlijke karakter van het park.

Het park is open tot 15.00 uur. Je mag er wel later uit, maar wel voor zonsondergang. Goed om te weten is dat het park op maandag gesloten is. Ben je er wel op een maandag dan kun je bijvoorbeeld een nachtje langer blijven want ook op deze dag is er genoeg te doen.

Decorative torn edge

In en om het park zijn er verschillende wandelingen te maken. Een must voor elke Rincon bezoeker is de 2-2,5 uur durende Las Pailas wandeling door de droge hellingbossen die net achter de ingang van het park start. We hebben zelden zoveel afwisseling qua natuur gezien in zo’n korte tijd. Smalle bospaden, enorme woudreuzen maar ook dichte jungle, riviertjes en watervallen. Ook vulkanische bronnen, borrelende modderputten, hete gassen die uit de grond komen, begroeide vlaktes met verschillende kleuren. Onderweg zagen we veel vlinders, een goudhaas en veel apen. Voor leguanen hoef je geen moeite te doen, we trapten er bijna één op de staart.

Verder kun je een mooie wandeling maken naar de Blue Lake waterval of, iets langer, naar de Hidden Waterfall. Heb je na een dag al zware benen, geen probleem: vlakbij het park liggen de Rio Negro Termales waar je al zittend in een klein beekje wisselbaden neemt van warm, zwavelhoudend water naar een wat koelere ’tobbe’ daarnaast, heerlijk! Je betaalt de entree ter plaatse.

Decorative torn edge

Dag 3 – Rincon de la Vieja, vertrek

De provincie Guanacaste staat bekend om zijn cowboys te paard. Vooral de omgeving van Rincon leent zich uitstekend voor het maken van een paardrijtocht. Ben je een liefhebber dan is het leuk om een nacht langer te blijven. Vraag de eigenaar van de haciënda bij aankomst of hij paarden en een gids kan regelen. De tocht kruist verschillende keren de rivier en je kunt zwemmen bij een waterval.

De meeste reizigers gaan hierna door naar een van de strandjes van de Pacifische kust zoals Samara of Manuel Antonio. Vanaf Rincon kun je gemakkelijk de reis vervolgen richting Nicaragua waar je vooral koloniale invloeden en cultuur vindt in Granada. Zo’n plek vind je niet in Costa Rica.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rincon de la Vieja: Woudreuzen en zwavelmeren

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Canyoning reis Costa Rica
Rincon de la Vieja canyoning
Variant
1

Canyoning

 • Reissom:
  € 95,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2,5 uur canyoning inclusief materiaal en gids

Deze activiteit is voor degene die houden van actie en adrenaline. Terwijl je bent gezekerd klim je op rotsen en spring je door waterstromen naar beneden. Droog houd je het zeker niet dus wees voorbereid. Hierna kun je nog even ontspannen in het water.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Costa Rica reis: Samara strand
bouwsteen

Palmenstrand Samara

 • Samara, schiereiland Nicoya
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Gloriedagen van Granada

 • Granada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
De hangbruggen bij Monteverde
bouwsteen

Mysterieus Monteverde nevelwoud

 • Monteverde
 • 3 dagen/2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wandelen naar de waterval

 • Tenorio Vulkaan nationaal park
 • 3 dagen/2 nachten
 • vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern