Naar boven

Palmenstrand Samara

bouwsteen

 • Reisschema:
  Samara, schiereiland Nicoya
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen
✓ Een goede plek om te ontspannen na een intensieve rondreis

✓ Relaxen in de gezellige en niet zo toeristische strandplaats Samara

✓ Mooie en veelal verlaten stranden in de omgeving

✓ Optioneel snorkelen, kajakken en surfen of paardrijden
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Samara Costa Rica

De meeste reizigers bezoeken Samara na een verblijf in Rincon. Op het eerste deel lijkt het soms wel alsof je door Schotland rijdt, het is groen en heuvelachtig. Daarna wordt de weg vlak en open, het landschap kaler en droger en de temperatuur stijgt flink: ja je bent echt in de tropen! Als je vroeg op pad gaat, kom je na ca. drie uur rijden rond lunchtijd aan bij het kleinschalige hotel. Het strand ligt aan het einde van de hoofdstraat, slechts enkele minuten lopen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Samara Costa Rica, verblijf

In Samara draait alles om de hoofdstraat welke van het begin van het dorp naar het strand loopt. Hier vind je een pinautomaat en enkele restaurants, barretjes en winkeltjes, maar meer is er eigenlijk niet. Precies genoeg om je dagen ontspannen door te komen. Wij vonden het leuk om met de huurauto de verlaten stranden in de omgeving te ‘ontdekken’. Ten noorden van Samara liggen de nog echt ruige en niet ontwikkelde stranden Buenavista en Barigona. Zelfs Mel Gibson werd verliefd op deze plek en kocht hier een stuk land. Het strand bleef, zoals alle Costa Ricaanse stranden, open voor publiek.

Playa Ostional, zo’n 12 kilometer noordelijker, is tussen juli en november een broedplaats voor schildpadden. De moeite waard wanneer je in het begin van je reis nog niet naar het schildpadstrand bent geweest. We sloten de dag af bij Locamda beach bar; met je voeten in het zand, onder de palmbomen nippend aan een drankje.

Decorative torn edge

Dag 3 – Samara Costa Rica, vertrek of verlenging

Nog niet uitgeluierd, verleng deze bouwsteen dan met een nacht of twee. Heb je na de verlaten stranden weer behoefte aan ijsjes op het strand en muziek in strandbars? Rijd dan in ongeveer 5 uur naar natuurstrand en apenheuvel. Hier ligt ook het nationale park Manuel Antonio waar het regenwoud eindigt op het strand en de aapjes slingeren in de boomtoppen. Is Samara de afsluiter van je Costa Rica reis dan rijd je vandaag in ongeveer 5 uur terug naar San José.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Palmenstrand Samara

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

costa rica paddle strand
Variant
1

Luieren aan het palmenstrand - comfortabeler verblijf

 • Reissom:
  € 160,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een kleinschalig sfeervol hotel inclusief ontbijt

Heb je behoefte aan rust en sfeer, kies dan voor ons comfort verblijf. Het hotel is nog iets kleinschaliger met veel aandacht voor details en wat rustiger gelegen. Ook vanaf hier is het enkele minuten lopen naar het strand van Samara. Ook heb je een lekker zwembad wat je vaak maar met een paar andere gasten hoeft te delen.

Decorative torn edge
Surfen-excursie
Variant
2

Surfen in Samara

 • Reissom:
  € 96,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Surfuitleg (1.5 uur) met daarna twee uur vrije tijd om te surfen

De branding van Samara is relatief rustig en dus perfect om de beginselen van het surfen te leren. Een instructeur brengt jou en de rest van het internationale gezelschap de basis ‘moves’ van het golfsurfen bij. Ben je een snelle leerling of peddel je wat langer op je buik door de branding? Na 1,5 uur weet je het en mag je vervolgens zelf nog 1,5 uur van het surfboard gebruik maken.

Decorative torn edge
Snorkelen Costa Rica boottour
snorkelen Costa Rica
Variant
3

Zeekajak- en snorkelexcursie

 • Reissom:
  € 69,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  kajak- en snorkelexcursie inclusief drankje en vers fruit, transfers vanaf het hotel

Eenmaal door de branding is het voor de kust van Samara goed snorkelen. Verwacht hier geen koraafriffen en onderwaterwereld zoals in de Great Barrier Reef maar vissen en kleuren zijn onderwater zeker te zien. Per kayak peddel je samen met een gids in en kleine groep naar een onbewoond eiland waar je de peddels inruilt voor een snorkel.

Decorative torn edge
Costa Rica paard
Variant
4

Paardrijden in de omgeving van Samara

 • Reissom:
  € 89,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 uur paardrijden met gids inclusief tranfers, helm en water

Met een kleine groep paardrij liefhebbers en een gids ga je op pad. Je rijdt een klein stuk over het strand en klimt naar uitzichtpunten met zicht over de baaien van Samara en de zee.  Afhankelijk van de ervaring van de groep kiest de gids een uitdagender parcours. Het stuk door de rivier vonden wij zelf echt een hoogtepunt.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

costa rica aap
Untitled design - 1
bouwsteen

Manuel Antonio: Natuurstrand en apenheuvel

 • Manuel Antonio
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Easy going San José

 • San José
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern