Naar boven

Costa Rica Specialist

Over ons

Costa Rica specialist
Costa Rica specialisten

Reizen met Riksja

Dé Costa Rica specialist

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Costa Rica bouwstenen en Costa Rica rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door Costa Rica. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op duurzaam reizen.

Costa Rica reisspecialist: Nienke van der Maar

Wat is het mooiste dat je op een Riksja-reis hebt beleefd?

Op mijn gezinsvakantie door Costa Rica (mijn zoons waren 2 en 4 jaar) hebben we genoten van de gehele sfeer in Costa Rica. Bijvoorbeeld het autorijden van de ene locatie naar de andere en onderweg een stop maken bij een waterval, dieren spotten vanaf de kant van de weg en op de radio heerlijke Spaanstalige muziek. De kids verheugden zich iedere keer weer op het zwembad en wij genoten van het hotel in het groen en de dieren om ons heen. Ons hoogtepunt is het verblijf in Boca Tapada in een bungalow aan de lagune. In de vroege ochtend werden we gewekt door brulapen en vogelgeluiden. We zetten een kopje koffie in onze kamer en genoten in alle vroegte met onze kinderen op de veranda van de bungalow. Om ons heen hing de ochtenddauw en de jungle en lagune zagen er sprookjesachtig uit.

Wat betekent Costa Rica voor jou?

Ik heb in de afgelopen jaren bij Riksja Travel al meerdere reizen naar Costa Rica mogen maken; 2 privéreizen met gezin en met mijn vader en 2 werkreizen om hotels te bezoeken en nieuwe plekken te ontdekken. Iedere keer word ik meer en meer verliefd op het land. Ik heb nergens zo’n rijke jungle gezien en de stranden zo ongerept. En het land is zo divers! De Costaricanen zijn een heel vriendelijk volk en hun levenswijze is bijzonder te noemen. Pura Vida is hun motto waar ik ook meer naar wil leven!

Onze partners ter plaatse

In Costa Rica, Panama en Nicaragua werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Costa Rica reis, in goede handen bent.

Onze lokale partner is net zoals wij erg begaan met het behoud van de natuur van Costa Rica. Zij hebben inmiddels het vijfde en hoogste niveau behaald binnen de certificering van de commissie voor duurzaam toerisme in Costa Rica. Met de hoteleigenaren en excursie- en transportleveranciers onderhouden zij goed contact om er op toe te zien dat jouw Costa Rica vakantie bijdraagt aan een duurzame vorm van toerisme.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021
We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern