Naar boven

Gids op een koffietour in Boquete

Boquete: Koffieheuvel in het binnenland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Boquete
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  bezoek aan koffieboerderij
 • Reissom:
  € 298,- p.p. bij 2 personen
 • Beste reistijd:
  van december tot april
✔ Het vochtige klimaat zorgt voor een fijne omgeving voor de koffieplant

✔ Laat je informeren over het proces van koffieboon tot kopje koffie

✔ Wandel op eigen gelegenheid door bergachtig gebied

✔ Boquete is omringd door exotische bloemen, planten en vogels

panama koffie
Decorative torn edge

Dag 1 – Boquete Panama, aankomst

Op een klein uur vliegen vanaf Panama Stad ligt de tweede stad van het land, David. Vanaf hier kunnen we een chauffeur voor je regelen die je vervolgens naar het op 1200 meter hoogte gelegen Boquete brengt, populair bij pensionado’s van over de hele wereld. Het is net alsof je Oostenrijk binnen rijdt alleen dan warmer, groener en exotischer; het perfecte klimaat voor koffieplanten.

Na een uur kom je aan bij je kleinschalige b&b. De kleurrijke kamers zijn voorzien van een fan en warm water en gedecoreerd met lokaal handgemaakte kunst. Airco heb je hier niet nodig. Voor het diner liepen we in ongeveer 15 minuten naar het stoffige dorpje Boquete wat ons deed denken aan het decor van een westernfilm. In restaurant Nelvis geniet je van een vers gevangen forel. Verder zul je hier niets wereldschokkends beleven. Er is weinig straatverlichting dus neem eventueel een taxi terug.

Decorative torn edge

Dag 2 – Boquete Panama, van boon tot kopje koffie

Laat je wekken door het gefluit van vogels en geniet van een ontbijt met een bodemloze kop Boquete koffie. De ochtend kun je heerlijk zelf invullen, omdat deze doorgaans weinig regen met zich meebrengt. Om je heen kijkend trek je de conclusie dat deze omgeving zich goed leent voor het maken van wandelingen, zoals de Pianista trail. Voor deze wandeling heb je wel een gids nodig. Bij de receptie of de ‘VVV’ in het dorp vraag je om de routebeschrijving van een voor jou geschikte route.

De hotsprings die in veel reisboeken worden genoemd, raden wij niet aan, want tijdens minder drukke maanden laat de eigenaar ook zijn vissen er in zwemmen. Even lekker niets doen kan natuurlijk ook. Wij namen met een dik boek plaats in de loungeruimte van het hotel.

 

Decorative torn edge

In de middag neemt de kans op regen toe. Na de lunch word je daarom samen met enkele andere reizigers opgehaald om kennis te maken met Panama’s best bewaarde geheim. Onderweg naar de koffieplantage leer je al meer over de verschillende koffiebomen, is er ook een decafé-boom? Een wandeling over het terrein van de koffie-‘boerderij’ maakt duidelijk wat er komt kijken bij het produceren van het zwarte goedje dat je waarschijnlijk dagelijks wel drinkt. Koop zelf nog een zakje koffie zodat je, wanneer je weer thuis bent, nog eens weg kunt zwijmelen over je Panama reis onder het genot van Panamese koffie.

Decorative torn edge

Dag 3 – Boquete Panama, vertrek

De meeste reizigers reizen na Boquete naar eilandengroep Bocas del Toro waar je heerlijk kunt ontspannen, ditmaal niet met koffie maar waarschijnlijk met een fruitige cocktail. Vandaag reis je dan in zo’n 4,5 uur per shuttlebus naar het plaatsje Almirante en tot slot vaar je nog een half uur met de boot, maar je wordt beloond. Onderweg geniet je van groene, heuvelachtige vergezichten, kleine indianenhuizen, kraampjes met kunst, fruit en groente voor de verkoop en vrouwen in kleurrijke, traditionele kleding. Wil je Panama combineren met Costa Rica dan reis je in zes uur via grensplaats Paso Canoas naar Corcovado waar je ondergedompeld wordt in de natuur en op zoek gaat naar bijzondere flora zoals lichtgevende paddenstoelen.

Decorative torn edge

Tips

Beste reistijd:

December tot en met april zijn de beste maanden om naar Boquete af te reizen. Buiten deze maanden regent het vanaf een uur of 14.00 ’s middags (je kunt je klok er bijna op gelijk zetten) maar het blijft aangenaam. De temperaturen blijven namelijk steken rond de 20-25 graden. Regent het? Vraag een paraplu bij de receptie van je hotel.

Meenemen:

In de omgeving van Boquete zijn veel vogelsoorten te spotten zoals de quetzal en verschillende kolibries, vergeet je verrekijker dus niet. Wandelschoenen zijn handig wanneer je in de omgeving gaat wandelen. Zelf hadden we alleen slippers bij ons, maar ook dan zijn er geschikte wandelingen. Een leeg plekje in je koffer is een aanrader zodat je de zelf gebrande koffiebonen mee terug kunt nemen naar huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Boquete: Koffieheuvel in het binnenland

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Mt Baru kruis
Mt Baru
Variant
1

Avontuur bij Baru Volcano

 • Reissom:
  € 185,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  ca. 6-uur durende excursie met Engelssprekende chauffeurgids en in kleine groep, snacks en warme dranken

Wil je Panama van bovenaf zien? Op deze excursie, die we graag inplannen in jouw reis, word je vroeg in de ochtend opgehaald, al rond een uur of vier. Per jeep rijd je over een extreem steil pad en door vijf verschillende klimaatzones naar de top van de Baru vulkaan. Eenmaal boven kijk je bij mooi weer uit over de Stille Oceaan aan de ene kant en de Caribische Zee aan de andere kant. Een unieke ervaring! Houd je ogen open op de terugweg: langs de route heb je misschien het geluk om exotische vogels, gekko’s en misschien zelfs een luiaard te spotten.

Houd er rekening mee dat het een avontuurlijke tour is. Als je bijvoorbeeld rugklachten hebt of zwanger bent, wordt deze tour afgeraden.

Decorative torn edge
Variant
2

Over hangbruggen door het tropische nevelwoud van Panama

 • Reissom:
  € 49,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3-uur durende tour met kleine groepen met Engelssprekende gids

Ervaar de biodiversiteit van panama’s tropische nevelwoud vanaf boven. Ontmoet ’s ochtends je Engelssprekende gids en andere reizigers en begin samen aan deze hangbrugtour. De ongeveer 4,5 km lange rondweg voert je over 6 hangbruggen door de boomtoppen en je lokale gids laat je onderweg kennismaken met de weelderige flora en fauna van dit beschermde bos in het privéreservaat Rio Cristal.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

panama bocas strand
bouwsteen

Bocas del Toro: Island Hangout

 • Bocas del Toro
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vrouw in Panama stad
bouwsteen

Verrast door Panama city

 • Panama City's oude stad en het Panamakanaal
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Waterval in El Valle de Anton Panama
bouwsteen

Wandelschoenen aan in de groene El Valle de Antón

 • El Valle de Antón
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
boca chica meer
bouwsteen

Ontspannen in Boca Chica

 • Boca Chica
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 398,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern