Menu background

Naar boven

Drake Bay: Snorkelbaai ontmoet regenwoud

bouwsteen

 • Reisschema:
  Corcovado en Isla del Caño
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  wandeling met Engelsprekende gids, entree park, dagtrip per boot naar Isla de Caño
 • Reissom:
  vanaf € 748,- p.p. bij 2 personen
 • met overnachting in jungle lodge
 • Reissom:
  vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
 • met overnachting in een hotel; meer details over deze budgetvariant vindt u aan het eind van de pagina
✓ Bezoek aan Corcovado: een van de meest diverse regenwouden ter wereld
✓ Per boot naar je eenvoudige lodge vlakbij het Corcovado nationaal park
✓ Maak onder begeleiding van een gids een wandeling door het nationaal park
✓ Snorkelen bij Isla del Caño en kans op het zien van schildpadden en dolfijnen
Costa Rica regenwoud
Decorative torn edge

Dag 1 – Costa Rica regenwoud – Sierpe richting Corcovado

Kom je vanuit Manuel Antonio of Ojochal, dan rijd je vandaag langs de kustweg naar het havenplaatsje Sierpe. Hier parkeer je de huurauto bij het restaurant Oleaje Sereno en stap je rond 11:00 uur op de speedboot richting Drake Bay.

Het is bijna 2 uur varen naar je lodge. Troepen brulapen leven hier langs de oevers en tussen de mangrovewortels scharrelen de witte ibissen naar eten. Als je na een uurtje bij de monding van de rivier uitkomt, is het even flink schudden door de branding heen. Het laatste halfuurtje heb je mooi zicht op de kust van Drake Bay.

Decorative torn edge

In Drake Bay verblijf je in een lodge midden in de natuur vlakbij het Nationale Park Corcovado. De lodge is gebouwd bij het strand en wordt omringd door 20 hectare regenwoud. Je schone eenvoudige kamer ligt op een heuvel en is voorzien van een privé badkamer en airco. De sfeer is ‘laid back’, niets moet. Relax vanmiddag in een hangmat of duik in het lauwwarme zeewater. Dineren doe je in het restaurant dat aan het water gebouwd is.

’s Avonds zie je de zon ondergaan in de zee en veranderen de kleuren van de rivier en de mangrovebomen in pasteltinten. Lees een boek op je balkon of geniet nog even van de rust om je heen. Bij het geluid van de brulapen val je langzaam in slaap.

Decorative torn edge

Dag 2 – Drake Bay, bezoek Corcovado Costa Rica

Vandaag vaar je na een vroeg ontbijt in ongeveer een uur langs de kust naar de ingang van het park. Door de laatste golven van de branding loop je naar het verlaten strand. Vanaf de ingang wandel je met een gids over de gemarkeerde parktrail, dwars door het woud, dat heel divers en dicht is. Veel dieren, vogels en insecten merk je niet zomaar op, maar het regenwoud krioelt ervan. Door de hitte en de hoge vochtigheidsgraad laten ze zich niet makkelijk zien. Je gids weet veel en zal je zoveel mogelijk laten zien. Neem zelf in een rugzak zwemspullen, een poncho, verrekijker, zaklamp en muggenspul mee.

Decorative torn edge

Dag 3 – Drake Bay, snorkelen bij Isla del Caño

Vanuit je lodge in Drake Bay maak je een uitstap naar Isla del Caño. Het eiland ligt 20 km uit de kust en per snelle speedboot vaar je er in ongeveer een uur heen. Caño is een van de beste plaatsen om te snorkelen; er ligt een intact koraalrif en het turkooizen water is, bij geen regen, uitzonderlijk helder. Onderweg heb je goede kans op een ontmoeting met zeeschildpadden en dolfijnen. In de middag is er een picknick geregeld op een strand in de buurt.

Wil je liever één van beide excursies doen, dan kun je ook kiezen voor een dagtrip bij de dolfijnen en baaien van het zuiden bouwsteen.

Duiken?

Voor een meerprijs van ongeveer €70 per persoon kun je de snorkelexcursie omzetten naar een duikexcursie.

Decorative torn edge

Dag 4 – Drake Bay, Corcovado, vertrek

Vanochtend vroeg, na het ontbijt, reis je per speedboot en busje terug naar Palmar Norte / Sierpe. In Sierpe kun je de huurauto weer ophalen en in ca. 5,5 uur terug rijden naar San José. Of je kunt vanuit Palmar Norte in ca. 6 uur terug met de lokale bus. Het kaartje hiervoor koop je voorafgaand in Palmar Norte bij het busstation. Ook kun je direct vanuit Drake Bay in ca. 40 minuten naar San José terugvliegen.

Decorative torn edge
Belangrijke info:

– Het park is het hele jaar geopend, maar in verband met de hevige regen kan het in het regenseizoen wat moeilijker begaanbaar zijn (met name de maanden september en oktober).
– Omdat de regering het aantal dagbezoekers aan de parken wil terug brengen, is het beter deze trips zo vroeg mogelijk te reserveren.
– Op het schiereiland speelt het ecotoerisme een positieve rol. Een groot deel van de lokale bevolking verdient aan het toerisme en tegelijkertijd helpen ze met het conserveren van hun natuurlijke omgeving. Wil je bijdragen aan het behoud, klik dan op www.corcovadofoundation.org

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Drake Bay: Snorkelbaai ontmoet regenwoud (overnachting in een hotel)

 • Reissom:
  vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in een hotel inclusief ontbijt, retourtransfer per speedboot van/ naar Sierpe, wandeling in Corcovado Nationaal Park (vanaf La Sirena station) incl. entreegeld en snorkelexcursie per boot naar Isla de Caño (beide tours in een internationale groep en met Engelstalige gids)

Voor degene die liever wat budgetbewuster reizen, raden wij deze variant aan. Je verblijft in een kleinschalig hotel, met slechts een paar kamers in het centrum van Drake Bay. Het strand ligt op ongeveer 5 minuten lopen en je vindt verschillende restaurants en een supermarkt in de buurt. De kamers zijn ruim en voorzien van airconditioning; elke kamer heeft een eigen badkamer en een eigen balkon.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cerro de la Muerte, wandeling
bouwsteen

Op zoek naar de magische quetzal

 • San Gerardo de Dota
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Corcovado luiaard
bouwsteen

Dwalen door Corcovado

 • Corcovado, midden op schiereiland Osa Peninsula
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 520,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Strand Costa Rica
sdr
bouwsteen

Uvita: Ruige junglebaaien van het zuiden

 • Dominical en Uvita, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 176,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Manuel Antonio - Strand Costa Rica
bouwsteen

Manuel Antonio: Natuurstrand en apenheuvel

 • Manuel Antonio
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 148,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge