Naar boven

Vlinder in het veld in Costa Rica

Mi casa es tu casa

bouwsteen

 • Reisschema:
  Santa Rosa de Pocosol
 • Reisduur:
  2 dagen/1 nacht
 • Activiteit:
  homestay
 • Reissom:
  vanaf € 137,- p.p. bij 2 personen
✓ Lokale ontmoeting staat centraal tijdens deze homestay Costa Rica

✓ Te gast bij een familie in de Juanilama gemeenschap

✓ Kijkje achter de schermen en proef van het echte leven op het platteland
Costa Rica homestay
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst bij je homestay Costa Rica

Na 1,5 uur/4,5 uur (vanaf Sarapiqui/Tortugero) rijden kom je in de middag aan bij de Juanilama gemeenschap. Het laatste stuk van de weg is slecht maar met 4WD geen probleem. Dit project is ooit gestart als initiatief van een groep vrouwen om reizigers kennis te laten maken met het boerenleven in Costa Rica. Gezamenlijk verbouwen ze onder andere Yucca (een soort aardappel) en tropisch fruit. Zeven families stellen hun huis open voor gasten en bij één van hen verblijf je. Elke familie heeft zo zijn eigen taak/bijdrage en dit bepaalt ook hoe jouw ervaring er uit zal zien.

Decorative torn edge

Je wordt door je gastheer/-vrouw welkom geheten en rondgeleid. Het enthousiasme spat eraf en de gastvrouwen doen hun best om je helemaal thuis te laten voelen. Ze spreken nauwelijks Engels maar met handen en voetenwerk kom je gelukkig een eind. Het huisje waar je verblijft is eenvoudig en veelal deel je de badkamer met het gezin (soms privé badkamer). Tijdens deze homestay in Costa Rica is er bad- en bedlinnen aanwezig en heb je stromend (koud) water. Je hebt uiteraard wel je eigen slaapkamer dus het voelt alsof je bij (je nieuwe) familie logeert. In de middag kun je rustig landen. Help de vrouw des huizes met het bereiden van het diner of maak een wandeling door de omgeving. In de buurt vind je een waterval waar je verfrissende duik kunt nemen. ’s Avonds schuif je aan voor een typisch Costa Ricaanse maaltijd.

Op enkele avonden in de week laten een groepje kinderen een paar lokale dansen zien. De moeders zijn zo trots op hun kinderen, dat vonden wij eigenlijk nog het leukste om te zien.

Decorative torn edge

Dag 2 – activiteit en vertrek homestay Costa Rica

Vanochtend staat het ontbijt op je te wachten zodra je wakker wordt. Gezamenlijk met de vrouw des huizes geniet van je het ontbijt. Ze spreekt geen Engels maar doet wel haar best om een praatje met je te maken. Ze vindt het leuk als je ook iets over jezelf vertelt en wilt graag weten hoe het leven in Nederland eruit ziet. Daarna is het tijd voor één van de gekozen activiteiten; voor je het weet hak je een ananas van een plant en pluk je bananen uit de tuin om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken voor de lunch. Of ga met de boer mee op pad. Hij heeft koeien die je mag melken en eten geven. Ze maken hun eigen kaas en yoghurt wat ze je graag leren.

Met een volle maag van de lunch neem je afscheid van je gastgezin. Een ervaring rijker vervolg je de reis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Mi casa es tu casa

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Man in een ligstoel voor de Arenal vulkaan
bouwsteen

Kikkers bij de Arenal vulkaan

 • La Fortuna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Man bij de Rio Celeste waterval
bouwsteen

Wandelen naar de waterval

 • Tenorio Vulkaan nationaal park
 • 3 dagen/2 nachten
 • vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern