Naar boven

Uit de veren in de Boca Tapada jungle

bouwsteen

 • Reisschema:
  Boca Tapada
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  wandeling met gids
 • Reissom:
  vanaf € 420,- p.p. bij 2 personen
 • Opmerking:
  Deze accommodatie heeft beperkte beschikbaarheid
✓ Boca Tapada ligt in een vrijwel onontdekt stukje van Costa Rica

✓ De lodgetuin grenst aan de jungle en een rivier

✓ Veel vogels en 50 tinten groen

✓ Verblijf in fijne bungalow of boomhut
Costa Rico vogel regen
Decorative torn edge

Dag 1 – Boca Tapada, aankomst

Dit stukje regenwoud aan de oever van de San Carlos rivier is alleen over een hobbelige, ongeasfalteerde weg te bereiken. Je GPS wijst je de weg dus kan jij onderweg genieten van de mooie omgeving. In het begin kom je veel vrachtwagens volgeladen met ananassen tegen. Hoe dichter bij de bestemming je komt, hoe rustiger het wordt. Af en toe zie je kleine dorpjes en boerderijen. Als je wat snacks wilt kopen is het een goed idee om dat nu te doen. Stop even in het dorpje Pital, voordat je de weg richting het noorden neemt. Je wordt bij de lodge opgewacht en naar je parkeerplaats gebracht. Vanaf hier stap je met je bagage op de boot die je naar de overkant van de San Carlos rivier brengt. Je bagage wordt naar je kamer gebracht en op weg naar de receptie wandel je door de tuin. Je weet het meteen: je bent in een waar paradijsje beland!

Na een verfrissend welkomstdrankje is het tijd om je bungalow op te zoeken. Je slaapt de komende dagen aan de lagune met prachtig uitzicht op de jungle. Je bent omringt door groen en overal hebben verschillende soorten vogels zich genesteld. Je hebt de tijd om voor het avondeten een wandeling over het terrein van de lodge te maken, of je kan een kano pakken om een stukje over de lagune te peddelen. Wij kozen voor ontspanning en namen op onze eerste dag in dit vogelparadijs een frisse duik in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandeling met gids door Boca Tapada

De volgende ochtend word je in alle rust wakker en met een kopje koffie geniet je van de omgeving. Rond 09.00 uur staat de gids bij de receptie klaar en ga je met hem op pad. Hij kent het gebied op zijn duimpje en vertelt enthousiast over de flora en fauna. Wij hebben nergens anders in Costa Rica zoveel ‘blue jeans’ kikkers gezien als hier. Toekans, slangen en spechten kruisen ook hier je weg. Na ongeveer 2,5 uur kom je terug bij de lodge en ben je vrij om de rest van de dag zelf in te delen.

Decorative torn edge

Je kunt je bij de lodge op verschillende manieren vermaken, ga bijvoorbeeld kanoën op de lagune of lees een boek op je balkon. Wij hebben in de middag een boottocht over de rivier San Carlos gemaakt. Je vaart richting de grens met Nicaragua en ziet onderweg veel dieren zoals krokodillen, apen, vogels en basilisk hagedissen. Op de terugweg bezochten wij een kleine lokale boerderij. We werden hier heel gastvrij ontvangen en kregen een kopje koffie en typisch lokale lekkernijen om van te smullen. Wil je deze ervaring ook meemaken? Laat het ons dan weten.

Als je geïnteresseerd bent in kikkers en slangen, raden we je aan om een avondwandeling te maken. In de tuin van de eco lodge ga je samen met de gids op zoek naar boomkikkers en andere nachtdieren. Na een dag vol met activiteiten kun je nagenieten van een welverdiend drankje en diner in het restaurant.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Boca Tapada

Vandaag vertrek je weer uit dit vogelrijke en groene paradijs. Voor echte vogelliefhebbers is het mogelijk om voor het ontbijt, om 06.00 uur, een vogelexcursie met gids te maken. ’s Ochtends vroeg zijn vogels erg actief en op zoek naar voedsel. Uitgerust met een verrekijker en goede moed ga je op pad om zoveel mogelijk van de 410 vogelsoorten die in Boca Tapada voorkomen te spotten. Laat het weten als je dit wilt toevoegen aan je reis. Na het ontbijt ga je weer per boot terug naar de overkant van de rivier. Je huurauto staat hier klaar om door te reizen naar je volgende bestemming. Bezoek bijvoorbeeld de lokale gemeenschap Juanilama en krijg een kijkje in het lokale boerenleven.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Uit de veren in de Boca Tapada jungle

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Overnachting in boomhut

 • Reissom:
  Vanaf € 570,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in een boomhut, alle maaltijden, junglewandeling met gids en kanotocht.

Wil je het regenwoud vanaf een andere hoogte ervaren? Overnacht dan in een echte boomhut, midden in de jungle! Verscholen tussen de bladeren en dichtbij alle tropische dieren, zonder in te leveren op comfort. De boomhut ligt op ongeveer vijf a tien minuten lopen van de receptie en het restaurant. De medewerkers van de lodge zorgen ervoor dat je alle benodigdheden hebt voor een goed verblijf, zoals stevig schoeisel en een walkietalkie, zodat jij optimaal kunt genieten van je verblijf in de boomhut. De boomhut is uitgerust met buitendouche en kleine koelkast. Geniet van het mooie uitzicht op de boomtoppen van de jungle!

Decorative torn edge
Costa Rica Kikker nacht
Variant
2

Avondwandeling met gids

 • Reissom:
  € 72,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Avondwandeling rondom lodge van 2,5 uur inclusief gids

’s Avonds vertrek je samen met een klein groepje en je gids vanuit de lodge om op zoek te gaan naar nachtdieren. Je merkt dat je ’s avonds weer andere dieren spot dan overdag, zoals vuurvliegjes en kleine kikkertjes. De tour duurt ongeveer 2,5 uur en je vertrekt na het eten.

Decorative torn edge
tortuguero-bootje
Variant
3

Boottocht Boca Tapada

 • Reissom:
  € 95,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Halve dag boottocht met bezoek aan locals

Overdag ga je samen met een klein groepje en je gids aan boord van een boot op zoek naar wildlife langs de rivier. Wij spotten enorme krokodillen, badend in de zon. Ook worden hier veel vogels en apen gespot en tot slot breng je een bezoek aan een lokale boer waar je typisch Costaricaanse lekkernijen mag proeven. Aan het einde van de middag ben je weer terug bij de lodge, de tour duurt ongeveer 2,5 uur.

Decorative torn edge
Variant
4

Vogeltour met gids

 • Reissom:
  € 63,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Vogels spotten rondom de lodge met gids

’s Ochtends vroeg ga je samen met je gids op pad om in de buurt van de lodge op zoek te gaan naar vogels. Dat is niet heel moeilijk, want ze vliegen je bijna om de oren! Maar kun je de verschillende soorten onderscheiden? Je enthousiaste gids vertelt je er graag over en hierna schuif je lekker aan voor een welverdiend ontbijt. De tour duurt ongeveer 2,5 uur.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Costa Rica ananas boek
bouwsteen

Sarapiqui: Proeven bij de boer

 • Sarapiqui
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 138,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Mi casa es tu casa

 • Santa Rosa de Pocosol
 • 2 dagen/1 nacht
 • vanaf € 137,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kikkers bij de Arenal vulkaan

 • La Fortuna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wandelen naar de waterval

 • Tenorio Vulkaan nationaal park
 • 3 dagen/2 nachten
 • vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern