Kikkers & meer bij de vulkaan

bouwsteen

 • Reisschema:
  La Fortuna
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Kikkerexcursie in de avond en vrije tijd
 • Reissom:
  vanaf € 149,- p.p. bij 2 personen
✓ Optioneel fietsen, wandelen, kajakken, warmwaterbronnen of paardrijden
✓ Avondexcursie op zoek naar kikkers en andere nachtdieren
✓ Rustig plekje net buiten het toeristische centrum
Arenal vulkaan

Dag 1 – Costa Rica-vulkaan – La Fortuna, aankomst

La Fortuna is een klein plaatsje aan de voet van de Arenal. Kom je vanuit San José of Sarapiqui, dan ben je er in de middag. Je verblijft in een van onze eco-hotels in een rustige, groene omgeving net buiten het dorp. Op het terrasje van je bungalow is het heerlijk relaxen. Ga na het inchecken alvast de vulkaan bekijken. Je moet wel geluk hebben, want het is vaak bewolkt. Met onbewolkt weer (zo’n 25% kans) kun je de top van de vulkaan zien. Rijd anders over de hobbelweg naar de Observatory Lodge voor een nog beter zicht.

Dag 2 – La Fortuna, verblijf

Deze dag is ter vrije besteding, je kunt besluiten wat je verder wilt doen: in het nationale park rond de Arenal een relaxte twee tot drie uur durende wandeling over de vulkaanflanken maken en naar het bijbehorende Arenal-meer wandelen. Ook kun je een frisse duik bij de Arenal-waterval nemen.

In de avond gaan jullie een bijzondere avondwandeling maken. Als de zon onder is en het donker wordt komen andere dieren tot leven in de jungle. Tijdens deze avondwandeling speur je met een gids naar nachtdieren. In Costa Rica leven 180 kikkers en dit regenwoud zit er vol mee. Je hebt grote kans om roodoogboomkikkers te zien maar ook de bijzondere glaskikker waar je de doorheen kunt kijken. Halverwege de wandeling kom bij een moeras waar padden en slangen aan de waterkant zitten. Wat wij vooral leuk vonden aan deze wandeling is dat de gids je niet alleen nachtdieren laat zien, maar je ook leert hoe je kikkers makkelijk kunt spotten en herkent aan hun gekwaak.

Dag 3 – La Fortuna, vertrek

Vandaag eindigt deze bouwsteen na je ontbijt en check-out uit het hotel. Voor meer natuur reis je verder naar het nevelwoud van Monteverde. Je rijdt dan om het prachtige meer van Arenal en hobbelt over de onverharde weg de hoogte en de koelte in.

Ben je al toe aan strand, dan kun je vanuit hier verder reizen naar onze strandbouwstenen in Samara of Manuel Antonio.

 

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Badderen bij de vulkaan - Special Stay

 • Reissom:
  Vanaf € 238,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  2 nachten in de Observatory Lodge in Fortuna en kikkerexcursie

De Observatory Lodge ligt als enige vlakbij de vulkaan. Hier slapen is wat prijziger, maar een verblijf meer dan waard. Vanuit hier kun je ook gaan paardrijden, dit regel je bij de lodge. Wil je op een unieke locatie slapen, kies dan voor deze ‘special stay’. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Variant
2

Paardrijden rondom Arenal vulkaan

 • Reissom:
  € 74,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Halve dag paardrijden met gids inclusief transfers en helm

Samen met een gids en enkele andere paardrij liefhebbers maak je een halve dag tocht aan de voet van de iconisch gevormde vulkaan. Het landschap is heuvelachtig, groen met af en toe een rivier(tje) waar je te paard doorheen loopt. Neem een snack en wat water mee voor onderweg, en natuurlijk je fototoestel want met helder weer laat de Arenal zich graag fotograferen.

Variant
3

Kajakexcursie op het Arenal-meer

 • Reissom:
  € 63,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Halve dag kajaktour incl. vers fruit, drankje en zwemvest

Per kano de omgeving en het Arenal-meer verkennen met een gids in een klein gezelschap vonden wij erg leuk. De gids weet de leukste routes en uitzichtpunten. Interesse? Geef dit van te voren aan ons door dan regelen we een plek in de kajak. (Vanuit de observatory lodge kost deze excursie €114,- per persoon bij twee personen vanwege de hogere vervoerskosten.)

Variant
4

Fietsexcursie rondom Arenal vulkaan

 • Reissom:
  € 69,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  Halve dag fietsen met gids inclusief transfers, helm, water en snacks

Samen met een gids en enkele andere actieve reizigers klim je op de fiets. Al trappend genoten wij van het groene, vruchtbare landschap aan de voet van de Arenal vulkaan. Neem een rugzak mee voor je fototoestel, snacks en drinken wordt geregeld. De tocht is ongeveer 15km en gaat voor het grootste gedeelte over geasfalteerde wegen met hier en daar een heuvel.

Variant
5

Badderen in warmwaterbronnen

 • Reissom:
  € 44,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  4 uur toegang tot de hotsprings

Voor ’s avonds reserveren we kaartjes voor kleinschalige warmwaterbronnen; je kunt er desgewenst ook gaan eten (goed en niet duur, maar reserveer wel even van te voren). Lekker om hier na een actieve dag lekker te ‘soaken’. Van 17.00 tot 21.00 uur kun je er terecht.

Deze bouwsteen is goed te combineren met