Ga naar inhoud

Riksja Family Kroatië
Slovenië & Montenegro

Kroatië en Slovenië met kinderen

Bouw je eigen Kroatië en Slovenië-familiereis

Individuele rondreizen op maat

Naar Kroatië en Slovenië met kinderen? Doen! Als reizende ouders én Kroatië kenners hebben we de leukste excursies en fijnste slaapplekken voor families uitgezocht en adviseren we je uit eigen ervaring. We hebben mogelijkheden van baby’s tot tieners. Het ene moment zoef je langs de kabels van een zipline dwars door de natuur, het volgende roer je in een pan tijdens een lunch bij een lokaal gezin thuis. Dit en andere niet te missen excursies, zoals een escape room dwars door Ljubljana of de huur van een familie SUP zijn inbegrepen. Maar pas je reis gerust aan met een extra stoere of culinaire belevenis of een meerdaagse zeilreis langs onbewoonde eilanden. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om je handdoek uit te rollen voor een duik in een azuurblauwe zee die je kent van ver weg bestemmingen.

Wij nemen je mee naar het Kroatië achter de massa campings en de sfeerloze Balkan hotels. Slaap in een sfeervolle glamping hut, een appartement of een agrturismo-achtig vakantiehuis.

Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar op reis
CO2-gecompenseerd
world

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Kroatië en Slovenië rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Kroatië en Slovenië bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Kroatië en Slovenië-belevingen

Voor het hele gezin zijn Kroatië en Slovenië heerlijke bestemmingen. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze alle bouwstenen en alle Kroatië en Slovenië-familiereizen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

world
Strand van Rabac, Istrië

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat reizen nog steeds kan. Samen met je gezin reizen brengt een nieuwe dimensie met zich mee. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar op reis
100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Team kroatie

Meer Kroatië en Slovenië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Kroatië en Slovenië? Je vindt het allemaal op onze inspiratiepagina.

world

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we jou en je kinderen de bekende bezienswaardigheden van Kroatië en Slovenië zien. Maar dan wel op een manier die leuk is voor het hele gezin. Het liefste brengen we je naar plekken die je dichterbij Kroatië en Slovenië en haar bevolking brengen. Zo ga je in Trogir koken en eten met een lokale familie, wandel je al puzzelend door Dubrovnik en slaap je vaak juist net buiten de populaire plekken. Ook kun je goed het avontuur opzoeken en er gaan raften, mountainbiken, canyoningen of zelfs een meerdaagse zeiltocht maken tussen onbewoonde eilanden. Als Kroatië en Slovenië Family-experts weten we waar je moet zijn. Wij kennen de verborgen parels en weten hoe je de highlights bezoekt, weg van de massa. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Kroatië en Slovenië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Lokaal dineren

Reizen met impact
Met Riksja Family Kroatië en Slovenië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Kroatië met kinderen
Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een reis gaat maken. Ook als je naar Kroatië en Slovenië gaat. En zeker als je met kinderen reist. Reis je met je eigen auto en maak je een tussenstop in Duitsland dan heb je vignet nodig. Hetzelfde geldt voor Oostenrijk en Slovenië. Deze vignetten moet je van te voren aanschaffen. In Kroatië betaal je in Kuna en zijn er volop mogelijkheden om geld te pinnen. Vergeet naast zonnebrand met een hoge factor ook niet om waterschoenen (vanwege de kiezelstranden) mee te nemen. Als reizende ouders hebben we de praktische informatie voor Kroatië met kinderen voor je verzameld.

Twijfel je er nog over wat de beste schoolvakantie is om naar Kroatië en Slovenië te gaan? Dat kan in de meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie. In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn de temperaturen mild, staan de meeste bloemen in bloei en is het broedseizoen voor vogels. Ook mei, september en oktober zijn aan te raden. Het grote voordeel in het voor en najaar, je betaalt aanzienlijk minder voor een overnachting en het is een stuk rustiger bij de grote attracties.

  • Home
  • Kroatie met kinderen