Inspiratie voor je vakantie in Kroatië

Een vakantie in Kroatië en Slovenië, bestemmingen waar je met je eigen auto naar toe rijdt of vlieg naar een van de steden en vervolg je reis met een huurauto. In deze mediterraanse landen vind je een mix van natuur en cultuur: ruige bergen en heldere meren, maar ook historische steden, wijngaarden en verschillende Italiaanse invloeden. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Ook overnacht je in kleinschalige accommodaties. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Kroatië- en/of Slovenië rondreis samen.

Onze favoriete plekken tijdens je Kroatië vakantie

Glamperen bij het meer van Bled

Slovenië kun je toevoegen als tussenstop onderweg naar Kroatië, maar is zo afwisselend dat het ook heel goed de eindbestemming van je vakantie kan zijn. Een Slovenië vakantie staat garant voor afwisseling, eropuit trekken in de natuur en genieten van een smaakvolle lokale keuken. In onze bouwsteen in Bled komen deze elementen allemaal samen. Je glampeert hier in een glamping hut midden in de natuur vlakbij het het mooiste meer van Slovenië. De beste manier om het meer tot je te nemen is vanaf het water. Daarom regelen we een roeiboot met picknickmand vol lekkernijen waarmee je het meer rond kunt peddelen. We kunnen hier trouwens ook fietsen regelen waarmee je rond het blauwgroene water fietst. Of wissel je roeiboot in voor een SUP-board waarmee je het meer verkent. Ook kun je een canyoning tocht maken in de omgeving.

Koken en eten met locals in Trogir

Klein Venetië, zo wordt Trogir ook wel genoemd vanwege de charmante stadsmuren en dobberende bootjes in het water. Snuif de frisse zeelucht op en verdwaal in het doolhof van smalle steegjes met wapperende was. Kook en eet bij een lokale familie thuis en haal de ingrediënten voor je traditionele maaltijd op de markt. In je fijne appartement met zwembad is het heerlijk bijkomen na een dagje in de stad. We bieden je hier ook de mogelijkheid aan om cultureel Trogir vanuit een kajak in zee te verkennen of te gaan rotsklimmen in het nabijgelegen Split. Lees meer over onze Trogir bouwsteen.

Zeilen met kinderen in Kroatië

Met meer dan 1000 eilanden is Kroatië een populaire zeilbestemming. Hijs de zeilen en ontdek het mooiste gedeelte, de Kornati eilanden, tijdens een vierdaagse zeiltrip. Neem een duik in de helderblauwe zee, SUP en kajak door verlaten baaitjes en wandel over onbewoonde eilanden. Vanaf het dek van je catamaran geniet je van de zonsondergang voordat je onder de wol duikt in je privé hut. Zo maak je een heel fijne afwisseling tussen ontspanning en activiteiten tijdens je Kroatië vakantie. Lees meer in onze zeilen in Kroatië bouwsteen.

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Met onze Kroatië en Slovenië familiereizen en Kroatië en Slovenië bouwstenen bouw je jouw unieke reis door Kroatië en Slovenië. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen je de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar staat er nooit alleen voor.