Riksja Family Kroatië Slovenië & Montenegro

Naar boven

Deze 7 activiteiten mag je niet overslaan tijdens je Kroatië-reis

blog

Kroatië staat bekend om zijn vele stranden en helder blauwe zee, maar dat het meer is dan alleen maar zon willen wij van Riksja Family je graag laten zien. Reis je met Riksja Family dan beleef je het land, ontmoet je haar inwoners en duik je niet alleen het water, maar ook de natuur in. De combinatie met buurland Slovenië maakt de ideale mix. Dit zijn onze tips:
Decorative torn edge

1. Ontsnap uit Ljubljana - Escape room door de binnenstad

Wie zegt er dat een stadswandeling met kinderen saai is? In Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, zeker niet. Wij hebben geregeld dat je hier, bij het stadhuis (midden in de stad) je spelleider alias je gids treft. Van hem krijg je een dik boek met zeven sloten mee. En dan tikt de tijd… Jullie krijgen 60 minuten om verschillende opdrachten te doen en de code te kraken. En onderweg leer je ook nog eens allemaal leuke feitjes over de stad.

Wil je de stad vanuit een heel andere hoek bekijken? Peddel dan op je sub over de rivier die dwars door de stad loopt. Maak eens een foto van onder de beroemde drakenbrug, voor de afwisseling. Je kunt zelfs een verfrissende duik nemen in het smaragdgroene water van de rivier, dat is wel even wat anders dan bij ons in de hoofdstad.

2. Als Indiana Jones door het avonturenpark van de Soca Vallei

De Soca Vallei is een prachtig stukje natuur midden in Slovenië. De blauwe kolkende rivier stroomt hier door een diepe kloof en de wandelingen door dit gebied brengen je dus ook over houten loopbruggen en vlak langs deze Soca rivier. En zeg nou eerlijk, echte waaghalzen willen hier natuurlijk niet alleen maar wandelen. Geldt dat ook voor jouw gezin, dan is een bezoek aan het Avonturenpark dat hier in een 120 meter lang ravijn gebouwd is een absolute must. Met grote concentratie loop je over touwen boven een ravijn en wandel en klim je over en langs rotsen en watervallen. Vergeet niet te genieten van de natuur, want die is de moeite waard al zeggen we het zelf. Reis je met Riksja Family dan regelen wij voor iedereen een toegangskaartje waarbij je in ongeveer anderhalf tot twee uur door het park tokkelt en klautert. Let op: voor het Avonturenpark moet je minimaal 1.30 meter lang zijn.

3. Een dagje meedraaien op de boerderij

Even bijkomen van alle adrenaline. Natuurlijk wil je op reis alle hotspots zien, maar wat wij bij Riksja Family zo leuk vinden is dat de bijzondere ontmoetingen en de verborgen pareltjes eigenlijk net zoveel indruk maken. Daarom nemen wij je in de omgeving van Vipava mee voor een kijkje op een traditionele boerderij. Dat betekent: handen uit de mouwen, werk aan de winkel! Gelukkig zijn kinderen over het algemeen vroeg wakker, want direct na zonsopkomst begint je dag. De eigenaren van deze biodynamische boerderij geven je een kijkje in het echte boerenleven. Je gaat de dieren voeren, schapen naar de wei brengen en voor de kippen zorgen. En nog veel meer. Je dag vol avontuur sluit je af met een heerlijke lunch van huisgemaakte producten die je helpt bereiden.

Je zou nog veel langer in Slovenië kunnen blijven hangen, maar Kroatië roept! De combinatie van deze twee landen maakt dat je een heel afwisselende familiereis maakt. En met de vele eilanden voor de kust kan het haast niet anders dan dat je ergens die tweede helft van de vakantie op het water te vinden bent.

4. Schip ahoy! Zeilen naar de Kornati-eilanden

Hijs de zeilen voor een dagtocht naar de Kornati eilanden. Wist je dat er vroeger rovers waren die de eilandbewoners van de prehistorie hebben verjaagd? En dat de meeste eilanden daarom onbewoond zijn? Nee, wij ook niet. Onze vriend, en tevens kapitein van de zeilboot waar je mee op pad gaat, vertelt je er alles over. Samen varen jullie langs ongerepte natuur, verborgen stranden, kalksteenrotsen en ruige kliffen. Vergeet vooral je snorkelset niet mee te nemen, want tijdens de zwemstop is veel te zien in het helderblauwe water. Met een beetje geluk komt er zelfs een zeeschildpad of dolfijn voorbij. Het is een heerlijk ontspannen dagje op zee. Voor een lunch van vers gegrilde vis en/of vlees wordt door ons uiteraard gezorgd.

5. Sibenik - Suples op één grote familie SUP

Daar sta je dan, met je gezin op een mega stand-up paddleboard (oftewel sup). Iedereen krijgt een peddel en samen dobber je over het water. Het is een hele uitdaging, want voor je het weet wil je allemaal een kant op en sta je rondjes te draaien. Wij spreken uit ervaring… Teamwork is dan ook het sleutelwoord! Vraag gerust wat tips voordat je het board op klimt. Fun gegarandeerd!

6. Split - Rotsklimmen & klif jumpen

Ok, genoeg geluierd. Split is een heerlijk stad aan zee, waar je eindeloos kunt (ver)dwalen in nauwe steegjes en over pleinen met terrassen. Toch konden wij het niet laten toch nog even de actie op te zoeken. Deze activiteit is niet voor watjes, maar voor stoere tieners! Jullie gaan rotsklimmen en klifjumpen in de zee bij Split. Je verzamelt in het centrum van Split, haalt je klimschoenen op en wordt begeleid naar het startpunt. Aangekomen op de locatie hoor je alle ins en outs. Je kiest je eigen moeilijkheidsgraad en de gids helpt je waar nodig. Elke klimroute begint en eindigt in de zee. De adrenaline raast door je lijf wanneer je hangend boven het kristalheldere water de rotsen trotseert. Nog even wat praktische punten: Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. En als je dan denkt dat je er als ouder mooi onderuit komt, dan heb je het mis: kinderen moeten worden begeleid door een volwassene. Ervaring is niet nodig. Veel plezier!

Kun jij ook niet wachten? En staat je koffer al klaar?

Er is in Slovenië en Kroatië nog veel meer te beleven. Met Kroatië Family lunch je bij de lokale bevolking, regelen we een doorzichtige kano voor je waarmee je de Gacka rivier afvaart en fiets je langs sfeervolle baaien in Istrië. Nee, je hoeft je zeker niet te vervelen in deze landen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern