Riksja Family Kroatië Slovenië & Montenegro

Naar boven

4x waarom Kroatië met kinderen op je bucketlist hoort

blog

Niks leuker, vinden wij, dan een roadtrip met het gezin. Je start gewoon in je eigen straat. De ideale bestemming? Kroatië! Je toert dwars door Duitsland, Oostenrijk en het groene Slovenië. Wij ontdekten dat een combinatie met Slovenië echt de perfecte roadtrip maakt. Zo toer je van met bos begroeide bergen en blauwe rivieren naar afwisselend Kroatië. Een land met zoveel variatie; van luieren aan het strand tot kajakken of zelfs zeilen langs de kust. Wij geven je vijf redenen om Kroatië (en buurland Slovenië) op je vakantie-wish-list te zetten!
Decorative torn edge

1. Samen op citytrip

De haven- en kuststadjes, zoals Split, Trogir en Dubrovnik, zijn stuk voor stuk een wir war aan smalle straten en pleinen, waar je eindeloos kunt ronddwalen. Of gewoon lekker verdwalen, want dan kom je op de leukste plekken terecht. En met een verfrissend ijsje in de hand is dat helemaal geen straf.

2. Geen moment verveling

Een combinatie van Kroatië en Slovenië maakt je reis mega afwisselend. Wij nemen je mee naar de oh zo blauwe Soca-rivier. Hier kun je schitterende wandelingen maken over houten loopbruggen en groene velden, maar echte waaghalzen gaan hier natuurlijk raften of kajakken. Of klauter over touwen boven een ravijn en hike en klim over en langs rotsen en watervallen. Aangekomen in Kroatië hoef je ook zeker niet stil te zitten. Zeil op je eigen zeilboot langs de kust, peddel op een familiesup of fiets langs de mooiste plekken van Istrië. Wij zorgen uiteraard voor een Riksja Family routebeschrijving en kinderfietsen of -zitjes.

3. De natuur is schitterend

De druipsteengrotten en ijsblauwe Soca rivier in Slovenië maken plaats voor 16 turquoise meren die door tal van watervallen met elkaar verbonden zijn zodra je Kroatië binnen rijdt. Hoewel het buurlanden zijn, zijn het twee totaal verschillende bestemmingen als het om de natuur gaat. Waar Slovenië ruige bergen, bossen en meren heeft, daar vind je in Kroatië juist kilometers langs kust en meer dan 1000 eilanden.

4. Het strand is altijd dichtbij

Maar echt! Kroatië is geen groot land, maar heeft wel een kilometers lange kust en meer dan 1000 eilanden. De perfecte mogelijkheid dus voor een zeiltocht langs ruige kliffen, verborgen (kiezel)stranden en knusse baaitjes. Met een beetje geluk zie je zeeschildpadden en zwemt er een dolfijn met je mee. Ook hier hebben we op verschillende plekken de kajaks, subs en snorkelsets voor je klaar gelegd. Kroatië is dus zeker niet alleen maar voor zonaanbidders een paradijsje. Al komen die met meer dan 2500 zonuren per jaar overigens niks te kort.

Strand van Rabac, Istrië

Overtuigd?

Bekijk dan eens onze kant-en-klare Kroatië-family-reizen. Wij hebben verschillende individuele rondreizen samengesteld, die uiteraard helemaal op basis van jouw gezinswensen aangepast kunnen worden. Bel of mail ons even, dan helpen we je daarmee.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern