Riksja Family Namibië & Botswana

Naar boven

Namibie en Botswana met kinderen

Bouw je eigen Namibië-familiereis

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Voor ons is Namibe dé bestemming voor avontuurlijk ingestelde gezinnen die het ‘echte’ Afrika willen ontdekken. Samen met de kinderen logeer je onder de sterren in een daktent van je eigen 4×4, in een safaritent en woestijnlodge. We nemen je mee op een kajaktocht tussen de zeehonden en met een eigen jeep rij je tussen de nijlpaarden, leeuwen, giraffen en krokodillen en overnacht je midden in het wildlifepark. Je ontmoet de San waar je samen vuur maakt en de beroemde kliktaal hoort en in een indrukwekkende bushwalk alles leert over de geheimen van de natuur. Met Riksja Family Namibië reis je niet in een groep maar alleen met je gezin in je eigen tempo.

Een greep uit onze Namibie en Botswana-belevingen

Wij zijn dol op Namibie en Botswana! Het zijn fijne bestemmingen om met zowel jongere kinderen als tieners naartoe te reizen. Vooral het echte safarigevoel en dichtbij de natuur leven maakt deze reizen uniek. Met veel plezier lichten we een aantal van onze favoriete activiteiten en logeeradresjes uit.

rondreis

Namibië familiereis

 • Windhoek – Kalahari - Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – San bevolking (Grootfontein) - Otjiwarongo - relaxed einde bij Windhoek
 • 19 dagen / 18 nachten
 • vanaf € 2095,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Aanwaaien in Windhoek

 • Windhoek
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 118,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Grenzeloos avontuur

 • Windhoek - Sossusvlei - Swakopmund - Etosha - Shakawe - Okavango Delta - Moremi - Chobe - Kasane - Victoria Falls
 • 23 dagen / 22 nachten
 • vanaf € 2830,- per persoon
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Op voetsafari in de Kalahari

 • Kalahari
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 327,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Persoonlijke advies van reizende ouders

Als je kinderen krijgt verandert alles. Oók de manier hoe je op vakantie gaat. En dit weten wij als reizende ouders maar al te goed. Wat reizen met Riksja Family fijn maakt is dat we kunnen adviseren uit eigen ervaring. We zijn namelijk zelf meerdere malen op reis geweest met ons gezin en hebben op basis van de belevingen alle rondreizen en bouwstenen ontwikkeld. We begrijpen dat jonge kinderen middagdutjes moeten doen en dat tieners vooral veel te doen willen hebben, maar ook dat er wifi voor hen moet zijn. We houden dus rekening met de wensen van jouw gezin en tegelijk geven we alle insiderstips die je maar wilt. Jij kunt vooral genieten, wij regelen alles voor je.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Riksja brengt je dichterbij

Kajakken tussen zeehonden, op voetsafari midden door de Kalahari, safaritochten en wild spotten, tijgervissen en prachtige watervallen aanschouwen. Een kleine greep aan avonturen die je met je gezin kunt beleven in Namibië! We zijn zelf vaak in het land geweest met ons gezin en kunnen je alles vertellen over onze reizen en natuurlijk van advies voorzien. Belangrijk is dat jij met je gezin het echte Namibië gaat ervaren en dat al het regelwerk voor je uit handen wordt genomen. Op die manier ga je onbezorgd en goed georganiseerd op reis zonder hier al teveel tijd vooraf aan kwijt te zijn. Belangrijk om te weten dat Riksja Family geen groepsreizen organiseert. Daarmee bedoelen we dat je altijd individueel het land door gaat en dat je alleen met jouw reisgezelschap bent. Dus met kinderen, opa’s, oma’s of bevriende gezinnen. We bouwen een reis op maat voor je, weg van het massa toerisme. Je slaapt vooral in kleinschalige hotels zodat je veel in contact komt met lokale ondernemers.

Wil je meer weten over reizen met kinderen door Namibië? Onze bestemmingsexperts Ilse en Leonore staan je graag te woord. Zij weten de leukste plekjes te vinden en regelen je reis volledig.

Reizen met impact
Met Riksja Family reis je met je kinderen door Namibie en Botswana en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze slaapplekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook goed voor het land. Het geld dat hier verdiend wordt, vloeit direct terug naar de lokale bevolking. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Namibie en Botswana niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een hotel of bed & breakfast gerund door locals. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Namibie en Botswana met kinderen
Reizen vraag de nodige voorbereiding. Zeker als je met je kinderen gaat wil je bij een aantal onderwerpen goed weten wat je kunt verwachten. Natuurlijk staan we je met raad en daad bij.

Zo informeren we je graag over alle basiszaken, zoals je paspoort, visum en geld. Zo is een visum niet nodig als je korter dan 90 dagen in Namibië bent, maar heb je bijvoorbeeld wel 2 lege bladzijdes nodig in je paspoort! Allemaal dingen die je liever vooraf wilt weten kunnen we ons zo voorstellen.

Met kinderen ouder dan 4 jaar ben je natuurlijk gebonden aan de schoolvakanties. Daar komt bij dat je liever niet in het regenseizoen in Namibië bent. Welke schoolvakantie(s) we adviseren en alles wat je nog meer wilt weten over het klimaat in Namibië is te vinden op de pagina beste reistijd voor Namibië.

Als je buiten Europa reist zijn er vaak andere adviezen en zaken om rekening mee te houden met betrekking tot gezondheid. Er bestaan bepaalde ziekten die in Nederland niet voorkomen. Als je met ons reist hoor je tijdig welke vaccinaties je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden. Alles wat je wilt weten over dit onderwerp vind je op de gezondheidsinfomratiepagina.

Voor een volledig overzicht van de beschikbare informatie kun je op de Namibië informatiepagina terecht. Hier vind je ook nog fijne praktische tips en alles over de slaapplekken die we hebben geselecteerd.

Andere Riksja Family bestemmingen in Afrika

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Afrika die leuk zijn met kinderen: Marokko, Zuid-Afrika en Kenia & Tanzania.

background-pattern