Naar boven

Klimaat en beste reistijd Namibië

Algemene informatie

Lekker weer?

Bij Riksja Namibië stel je samen met Namibië reisspecialisten je ideale reis samen uit bouwstenen. Dit zijn korte Namibië reizen van 1 tot 5 dagen, die je kunt combineren met korte Botswana reizen. Ook hebben wij alvast reizen voor je samengesteld. Kijk hier voor onze Namibië rondreizen met en zonder Botswana.

De beste reistijd voor Namibië en Botswana is van mei t/m oktober. Deze maanden vallen buiten het regenseizoen. Het is een goede periode voor wild spotten, de Victoria Falls zijn op z’n breedst en de wegen zijn volgens Afrikaanse begrippen goed begaanbaar.

September en oktober zijn de beste maanden voor wild spotten. Dit zijn de laatste maanden van het droogseizoen en het wild zit veelal gecentreerd rondom permanente waterplaatsen. In april/mei is de natuur een stuk groener dan in andere periodes, omdat het regenseizoen net ten einde is.

De maanden mei t/m oktober zijn tevens de meest populaire reismaanden. Accommodaties zijn snel vol geboekt, met name in de maanden juli en augustus. We raden je aan om ruim van de voren je reis te boeken om alternatieven met extra kosten te voorkomen.

Onze zomermaanden juli en augustus zijn minder geschikt voor kampeerreizen. Het is dan winter in Namibië en de temperaturen kunnen ’s nachts erg laag zijn. Daarentegen stijgt de temperatuur in Namibië overdag alsnog naar ongeveer 30 graden. Vrees je niet voor kou, dan kun je met warme nachtkleding en een goede slaapzak prima in deze maanden reizen.

Het onderstaande schema geeft een globaal overzicht van het klimaat in Namibië per regio en seizoen. Bij de Botswana bouwstenen vind je meer specifieke informatie over het klimaat.

 
Droogseizoen (mei t/m oktober) Regenseizoen (november t/m april)
Algemeen De beste reistijd voor Namibië en Botswana en daardoor ook de drukste maanden. Juli en augustus is het winter en is de temperatuur ’s nachts laag. De natuur is in deze periode groener en er groeien wilde bloemen in het landschap. Januari en februari zijn de natste maanden.
Safari:
Etosha/Chobe/
Moremi
Dit is het beste seizoen voor wild spotten. Het wild is geconcentreerd rondom permanente waterplaatsen. September en oktober (het einde van het droogseizoen) zijn de beste maanden. De moerassige parken (Chobe/Moremi) worden nog natter. Wild is meer verspreid en moeilijker te spotten. Het is voorjaar/zomer, wat betekent dat er jongen worden geboren.
Victoria Falls Beste maanden: april, mei, juni; er klettert veel water naar beneden door einde van de regentijd. Aan het einde van het droogseizoen zijn de watervallen minder indrukwekkend. In het begin van de regentijd is er weinig water bij de watervallen. Het is dan minder indrukwekkend.
Chobe national park
bouwsteen

100% olifant

 • Popa Falls - Kasane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Go Namibië

 • Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – Otjiwarongo
 • 13 dagen / 12 nachten
 • vanaf € 1.590,- p.p. bij 2 personen (jul-okt) in lodges verblijf
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Ultiem Namibië & Botswana on a budget

 • Windhoek - Sossusvlei/Solitaire – Swakopmund – Brandberg - Etosha – Caprivi – Kasane/Chobe – zoutpannen Nata - Okavango Delta - Windhoek
 • 21 dagen / 20 nachten
 • vanaf € 2.225,- p.p. bij 2 personen (jul-okt) in lodges verblijf
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
botswana nijlpaard
bouwsteen

Dobberen door de delta

 • Gweta - Maun
 • 3 dagen / 2 nacht
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern