Rondreis Namibië en Botswana

Unieke individuele reizen

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Namibië- en Botswana-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze Namibië bouwstenen en Botswana BouwstenenSlaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een safarilodge of in de daktent van je 4×4, of combineer je het? Reis je graag in een kleine internationale groep? Bekijk dan onze groepsreizen. Bel of mail ons: wij, Namibië- en Botswana-experts Marleen en Judith helpen je graag op weg.

✔ Boek vóór 1 september 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je gaat diervriendelijk op safari
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
Unieke slaapplekken of in je eigen daktent
1
2
3

Onze reizen door Namibië en Botswana

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Tips en veel gestelde vragen over een rondreis Namibië

Wat is de beste reisroute voor een rondreis Namibië?

Namibië is de ideale bestemming voor reizigers die van avontuur houden. Onze bestemmingsexperts hebben in de Namibië-rondreizen de meest eigenwijze en karakteristieke routes uitgestippeld, zodat je de highlights net even anders beleeft. Kies je bijvoorbeeld voor de multi culti rondreis? Dan ga je onder andere wilde dieren spotten in het nationaal park Etosha, neem je een bezoek aan de Owambo-stam waar je ze helpt met hun dagelijkse activiteiten en beklim je de zandduinen van de Sossusvlei. Zo ben je tijdens je rondreis Namibië verzekerd van memorable momenten!

rondreis namibie woestijn

Zijn de Namibië rondreizen met een groep of individueel?

Om het land en zijn schoonheid echt goed te kunnen bewonderen, zijn al onze Namibië- rondreizen individueel. De schoonheid van Namibië zit in de veerkracht van het landschap en adembenemende sterrenhemel, sterker nog het is een van de beste plaatsen ter wereld om naar de sterren te kijken. Ervaar als geen ander hoe de Bosjesmannen in de natuur overleven zónder moderne gemakken of sta oog in oog met de met zwarte neushoorn die met uitsterven wordt bedreigd. Individueel betekent echter niet dat je er alleen voor staat. Tijdens een rondreis Namibië staan onze collega’s ter plaatse dag en nacht voor je klaar, om hulp te bieden waar nodig. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Kan ik de rondreizen nog aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om de rondreizen aan te passen! Een paar dagen langer blijven of is er iets wat je gezien moet hebben tijdens je rondreis Namibië? Neem gerust contact op want we passen het graag voor je aan. Liever de regie in eigen handen? Bekijk dan onze Namibië bouwstenen of Botswana bouwstenen en stel je eigen droomreis samen. Onze bestemmingsexperts hebben veel kennis van het land en kunnen vanuit eigen ervaring je goed adviseren over een rondreis Namibië. Voor reizigers, door reizigers!

Vakantie Namibië - Jaguar
Namib selfdrive

Hoe reis je tijdens je rondreis Namibië?

Tijdens een Namibië rondreis beleef je ultieme vrijheid door rond te rijden in een 4×4 auto of auto met daktent. Kijk onderweg je ogen uit over de uitgestrekte landschappen zonder ook maar één tegenligger tegen te komen of ga op avontuur over een van de onverharde wegen aan de snelweg, wie weet waar je uitkomt! Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten. Wist je dat maar 12% van de wegen geasfalteerd zijn? Neem dus zeker even een kijkje op onze vervoerpagina om je goed voor te bereiden voor je rondreis Namibië.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Namibië?

De beste reistijd is voor een reis naar Namibië is tussen mei en oktober. In deze periode zijn de temperaturen het meest ideaal en kun je het beste wildlife spotten aangezien de dieren dan veel bij drinkplaatsen zijn te vinden.

Als je een reis door Namibië maakt, wil je natuurlijk ook van het warme weer genieten. Doordat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, moet je rekening houden dat de seizoenen zijn omgedraaid. Hun zomer is onze winter en hun winter is onze zomer. Tussen april en oktober kan het overdag rond de 20 graden worden en ’s nachts flink afkoelen. En tussen november en maart kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 40 graden Celsius. Meer weten over de beste reistijd voor een rondreis Namibië? Bekijk dan onze klimaat pagina.

rondreis namibië sossusvlei

Heb ik een visum nodig voor een rondreis Namibië?

Als je korter dan 90 dagen verblijft in Namibië en Botswana heb je geen visum nodig. Houd er wel rekening mee dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. Voor Botswana geldt dat het paspoort minimaal nog drie maanden geldig moet zijn. Het is dus belangrijk dat je dit goed controleert voor vertrek. Een tip van ons is om te zorgen dat thuisblijvers een kopie bij zich hebben van je paspoort en/of vliegtickets. Verder is het belangrijk om het bewijs van je vliegticket heen-en-terug bij te hebben. Meer informatie over het visum vind je in onze informatie pagina.

Hoe zit het met betalen tijdens je rondreis?

Namibië heeft een andere munteenheid dan dat wij hebben in Europa. Zij betalen met de Namibian Dollar welke gelijk staat aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De waarde van deze dollars is makkelijk om te rekenen, deel het aantal Namibian dollars door 10 en je hebt ongeveer de prijs in euro’s. Tip: download een valuta-app zodat je altijd de waarde van het geld direct kunt omrekenen! Wil je een rondreis Namibië combineren met een bezoekje aan Zuid-Afrika? Houd er dan rekening mee dat je hier niet met de Namibian Dollar kunt betalen. Betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand in Namibië kan echter wel. In Botswana is de officiële munteenheid de Pula.

Meer informatie over de valuta in Namibië en Botswana vind je op onze informatie pagina.

Slaapplek Namibië

Waar moet je op letten voor je gezondheid in Namibië?

In tegenstelling tot andere Afrikaanse landen loop je tijdens je Namibië-rondreis minder kans op om ziek te worden. Toch is het verstanding om voor vertrek een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen zodat je gezond en wel kunt genieten van je rondreis Namibië. Laat je daarom goed informeren door een medische instantie zoals de GGD.

In delen van Namibië en Botswana komt de infectieziekte malaria voor. Bedek daarom ’s avonds altijd de armen, benen en voeten. Smeer een muggenmiddel op waar DEET in zit en maak gebruik van de klamboe. Op locaties waar malaria vaker voorkomt zul je een klamboe vanzelf bij de accommodaties aantreffen. Mocht je, hoe goed je er ook rekening mee hebt gehouden, toch koorts krijgen die langer dan twee dagen standhoudt? Raadpleeg dan zeker een arts om malaria uit te sluiten.

Neem een kijkje op onze gezondheid pagina voor nog gedetailleerdere informatie over gezondheid tijdens je rondreis Namibië.

Veel gestelde vragen over Namibië

  • Wat is de beste reistijd voor Namibië?
  • Wat zijn populaire reisroutes door Namibië?
  • Hoe reis je door Namibië?
  • Is Namibië geschikt voor een reis met kinderen?
  • Wat is het tijdsverschil met Namibië?