Naar boven

Rondreis Namibië en Botswana

Unieke individuele reizen op maat

Rondreis Namibie

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Namibië- en Botswana-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze Namibië bouwstenen en Botswana BouwstenenSlaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een safarilodge of in de daktent van je 4×4, of combineer je het? Bel of mail ons: wij, Namibië- en Botswana-experts Lieske, Suzanne, Ilse en Leonore helpen je graag op weg.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je gaat diervriendelijk op safari
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
Unieke slaapplekken of in je eigen daktent

Individuele rondreizen in Namibië en Botswana

Waarom een rondreis door Namibië?

Onwezenlijke landschappen, sterke tradities en wilde dieren. Namibië heeft veel te bieden en heeft meer dan alleen de roemruchte dieprode woestijnduinen. Natuurlijk wil je de Sossusvlei van je bucketlist afstrepen. Maar ga ook op bezoek bij de Himba-stam en leer meer over hun tradities. Krijg je geen genoeg van de kleurrijke stammen? Ga dan mee met een bushwalk. De San leren je alles over hun manier van leven. Wil je wildlife zien? Trek dan de bush in en sta oog in oog met de Big Five. Wie weet spot je zwarte neushoorns in Damaraland. Het Afrikaans land heeft voor elk wat wils en is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Verlaten woestijnen en ruige zandduinen

Denk je aan Namibië, dan denk je ongetwijfeld aan de Sossus- en Deadvlei. Hier vind je de beroemde warmrode woestijnduinen met daartussen zwartgeblakerde bomen, afstekend tegen een felblauwe lucht. Dit gortdoge landschap is een surrealistische plek om te bezoeken. Een bestemming die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door Namibië. Kun je geen genoeg krijgen van woestijnen? Dan is Kalahari zeker wat voor jou. Hier overnacht je midden in de woestijn in een ruimte tent. Vanaf je terras heb je een prachtig uitzicht over het ‘dorsland’ (dorstig land) zoals de locals het noemen. Maar er zijn meer natuurlijke parels in Namibië. Wat dacht je van een kijkje over de rand van de op twee na grootste canyon ter wereld: Fish River Canyon. Vanaf dit onwezenlijke landschap staar je vanaf het randje zo de diepte in. Je hebt verschillende uitkijkpunten waar je een adembenemend uitzicht hebt over heel het gebied.

Maak kennis met eeuwenoude stammen

Naast al het natuurlijk schoon, maak je in Namibië ook kennis met eeuwenoude stammen en hun traditionele levensstijlen. Zo breng je een bezoekje aan de San. Ze zijn weliswaar met de tijd meegegaan (mobiele telefoons), maar speelt de natuur nog steeds een belangrijke rol in hun leven. Samen met een krachtige jager uit het grashuttendorp leer je tijdens een bushwalk in kliktaal alles over de natuur, wat zij gebruiken om te eten en wat als medicijn gebruikt wordt. Behalve de San is er nog een andere imposante stam die je bezoekt: de Himba. Dit is één van de laatste nomadische stammen in Afrika. De Himba-vrouwen smeren hun lichaam en haren in met een mengsel van rode oker, vet en kruiden. Dit zorgt voor de typisch dieprode kleur op hun huid. Je gids spreekt de taal en vertelt je meer over de tradities en leefwijze. Wij vonden dit een hele bijzondere ontmoeting. Meer dan de helft van de totale bevolking van Namibië behoort tot de Owambo-stam. In Owamboland dompel je jezelf onder in het Afrikaanse leven en help je een handje mee met bijvoorbeeld pottenbakken of manden vlechten. Je hebt meteen een mooi souvenir om mee naar huis te nemen! Het ontdekken van de cultuur mag niet ontbreken tijdens je rondreis Namibië.

San bevolking Namibië
Vakantie Namibië - cheeta

Spot wilde dieren

Je sluipt zachtjes door de bosjes en op maar enkele meters afstand sta je oog in oog met de majestueuze zwarte neushoorn. Deze machtige dieren spot je in Damaraland. Een uitgestrekt maanlandschap met kuilen en rotsen en het leefgebied van de met uitstervend bedreigde zwarte neushoorn. Samen met je gids trek je door de vallei, zoekend naar deze prehistorische reuzen. Wil je meer wilde dieren zien? Dan kun je je hart ophalen in Etosha National Park. Een absoluut hoogtepunt van je reis door Namibië. Met je eigen huurauto rij je het park in op zoek naar leeuwen, olifanten, zebra’s en giraffes. Wil je liever het park voor jezelf? Ervaar dan een ultiem safarigevoel tijdens je verblijf in Swakopmund. Dit is een privé wildpark en mag je alleen bezoeken samen met een ranger. Je overnacht midden in de Afrikaanse bush. Val in slaap bij het horen van krekels en geritsel in de bosjes.

Veel gestelde vragen over Namibië

  • Wat is de beste reistijd voor Namibië?
  • Wat zijn populaire reisroutes door Namibië?
  • Hoe reis je door Namibië?
  • Is Namibië geschikt voor een reis met kinderen?
  • Wat is het tijdsverschil met Namibië?
background-pattern