Menu background

Naar boven

Ssst … in de Kalahari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Windhoek – Kalahari
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 327,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  € 55,- p.p. bij 2 personen kamperen
De meeste reizigers gaan vanuit Windhoek meteen naar de Sossusvlei. Maar ben je een echte woestijnfanaat dan raden we je deze bouwsteen aan. Je overnacht midden in de Kalahari in een ruime tent. Vanaf je terras heb je een weids uitzicht over het “dorsland” (dorstig land), zoals de Kalahari door de Namibiërs ook wel wordt genoemd. Ter plaatse begrijp je al snel waar die naam vandaan komt. Je wandelt met een gids de woestijn in, je hoort de stilte en het geritsel van beestjes in de struiken. Het is verrassend hoe rijk het planten- en dierenleven in de woestijn is. De natuur is vindingrijk, de planten en dieren hebben zich aangepast aan de omstandigheden in deze semi-woestijn. Het landschap is onaangetast, de natuur heeft hier de vrije loop en staat los van menselijke invloeden. Je bent ver weg van de bewoonde wereld, met deze bouwsteen neem je de tijd om de Kalahari echt te leren kennen.De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in een lodge. Bij de kampeerreis slaap je op de campsite.
Decorative torn edge

Dag 1: Kalahari woestijn Namibië

Reistijd: circa 2,5 uur & 200 kilometer

Vanuit Windhoek reis je naar je overnachtingsplek middenin de Kalahari. Je checkt in bij de receptie en rijd een paar minuten door naar de parkeerplaats. De laatste 200 meter loop je naar je accommodatie omdat je niet verder kan met de auto door het mulle woestijnzand. Je verblijft in de uitgestrekte Kalahari en laat het moderne leven achter je. Je slaapt in een ruime tent op een verhoogd plateau waar je gemakkelijk in kan staan. De inrichting is eenvoudig met een bed en een open air badkamer. Kortom, je hebt geen luxe maar wij genoten met een glas wijn van de stilte, de zonsondergang en de vele sterren die helder aan de hemel staan.

Voor het zwembad en restaurant rijd je terug naar de receptie. Wil je wel naar de Kalahari maar geef je de voorkeur aan een hotel met een kamer met airconditioning? Kijk dan bij onze comfort stay onderaan deze pagina.

Decorative torn edge

Dag 2: Kalahari wandeling met gids

Trek na je ontbijt je wandelschoenen aan, de gids neemt je mee dieper de Kalahari in. Doordat je de benenwagen neemt in plaats van een 4-wheeldrive sta je dichter bij de natuur. Je hoort een beestje weg schieten in de struiken en voelt de woestijnwind door je haren. Wij maakten foto’s van het ‘Kalahari hotel’ zoals onze gids de enorme vogelnesten in de acacia bomen noemde. Niet alleen groeien er veel kruiden en grassoorten; in de Kalahari leeft ook een groot aantal diersoorten zoals de springbok en de struisvogel, waarvan je er altijd wel enkele tegenkomt. De wandeling is met een normale conditie prima te doen en duurt zo’n anderhalf uur. Voor de lunch ben je terug en de middag heb je ter vrije besteding. Lees ontspannen een boek op je terras of plons voor wat verkoeling in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 3: vertrek uit de Kalahari

Vervolg je Namibië reis naar het Namib Naukluft Park, het national park van de Sossusvlei en Deadvlei. Klim de rode zandduinen op, dat is best pittig maar het uizicht loont de moeite. Voor de meeste reizigers is dit zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt in hun reis. Heb je meer tijd dan kun je doorreizen naar de Fish River canyon met de bouwsteen Kokerbomen in de Canyon. De Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië tegen de grens van Zuid-Afrika. Vanaf de uitkijkpunten heb je het beste zicht op de diepe kloof die door het landschap kronkelt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ssst … in de Kalahari

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Ssst... in de Kalahari - Kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 55,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite met zwembad

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kan je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen een campsite in de Kalahari. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je in je pannetje onder de sterrenhemel. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

In vergelijking met het verblijf in de lodge, is bij de kampeervariant van deze bouwsteen geen wandeling met gids inbegrepen. Je kunt zelfstandig gaan wandelen of ter plaatse bij je campsite een activiteit (zoals paardrijden of een jeeptocht) reserveren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sossusvlei Namibië - zandduinen
bouwsteen

Duintop op!

 • Sossusvlei – Deadvlei - Swakopmund
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 335,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
fish river namibie uitzicht
bouwsteen

Kokerbomen in de canyon

 • Fish River Canyon – Aus – Sossusvlei
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 365,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern