Inspiratie voor je vakantie Namibië

Slaap thuis bij de Himba's, trek de bush in en sta oog in oog met de Big Five en streep een bezoek aan de Sossusvlei van je bucketlist af. Wij hebben de beste plekjes in Namibië en Botswana alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Namibië vakantie samen.

Duinen Sossusvlei

Onze favoriete plekken tijdens je Namibië en Botswana vakantie

Kajakken tussen de pelsrobben

Ondanks dat het vakantie is, is het altijd fijn om ook af en toe wat actiefs te ondernemen. Niet al te gek, maar wel net anders dan anders en dan ook nog het liefst iets waarbij je het land nog beter leer kennen en kan ervaren. Herken je dat? Mooi, want het kan in Namibië en wel in Swakopmund. Een echte must do is kajakken tussen de pelsrobben die de kust van Namibië als thuisbasis hebben gekozen. De nieuwsgierige dieren komen graag even bij je kajak kijken. Ze spelen wat met de peddels en springen speels om je bootje heen. Echt een toffe manier om tijdens je Namibië vakantie het land vanaf een andere kant te beleven.

Vakantie Namibië - Swakupmond
Victoria Falls Botswana

Woeste watervallen

Bij een Afrika-vakantie zou je niet meteen aan watervallen denken. Toch vind je op het Afrikaanse continent één van de grootste watervallen ter wereld: de Victoria Falls. Wist je dat dit zelfs één van de zeven wereldwonderen is?Op nog geen uur rijden van Kasane in Botswana vind je de donderende watervallen. Ze vormen een natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Wil je echt een toffe ervaring? Ga dan net als ons met een helikopter over de watervallen. Zo zie je pas echt goed wat voor invloed het water heeft op het land en hoe groot de watervallen zijn. Echt een gaaf gezicht wanneer de zon door de mist schijnt en je er een prachtige regenboog over ziet glijden.

Koninklijk kamperen tijdens je vakantie Namibië en Botswana

Met een wc-rol onder je arm naar het sanitairblok lopen. Voor mij is de charme van het kamperen er dan al snel vanaf. Laat staan in Afrika. Dacht ik! Ondanks dat ik absoluut geen kampeerder ben is het kamperen in Botswana echt onwijs gaaf! Met een eigen tent op het dak van de 4×4 ga je op avontuur in Botswana. ’s Nachts wordt je omringd door de Afrikaanse geluiden en ben je letterlijk onderdeel van de bush. De dieren zijn niet gebonden aan grenzen zoals hekken. Ze komen dus overal. Vroeg in de ochtend werd ik gewekt door een geritsel vlak bij de tent. Voorzichtig deed ik de rits omhoog en gluurde naar buiten. Niet te geloven! Op nog geen tien meter stond een olifant op zijn gemakje te ontbijten. Na een half uurtje was de boom niet meer zo lekker en besloot de olifant op zoek te gaan naar een beter alternatief. Wat een ervaring! Bekijk als onze Namibië bouwstenen en Botswana bouwstenen om zelf je rondreis samen te stellen.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Namibië en Botswana? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende Nationale parken? Wat is de beste maand voor een Namibië en Botswana vakantie? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Namibië-reis.