Menu background

Naar boven

Langs de kolonie

bouwsteen

 • Reisschema:
  Swakopmund
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 205,- p.p. bij 2 personen
Swakopmund, een Duits-koloniale kustplaats, is voor veel reizigers een moment van ontspanning tijdens de reis. Even geen hoogtepunten, autoritten of bijzondere natuur, maar gewoon struinen door het koloniale centrum, een terrasje pakken of wandelen over de boulevard. Daarnaast hoef je hier niet stil te zitten, want door de ligging aan de kust en achter de duinen, zijn er veel activiteiten. Tijdens je kajaktour op zee maak je kennis met de nieuwsgierige pelsrobben die vrolijk om je heen zwemmen. Met een beetje geluk zie je zelfs dolfijnen. Liever iets anders? Je kunt ook kiezen voor een van de andere ecovriendelijke excursies zoals een quad nature drive, cultuurwandeling in een township of sandboarden van de woestijnduinen. Je slaapt twee nachten in dit koloniale stadje, voor zowel rust in je reis en om eventuele inkopen te doen, te pinnen en te tanken. Tijdens de rest van je reis zijn de mogelijkheden hiervoor beperkter.
swakopmund namibie
Decorative torn edge

Dag 1: Sossusvlei – Swakopmund

Reistijd: circa 5,5 uur, dagafstand 350 km

De hele rit vanuit Sossusvlei rijd je door de woestijn, tussen de duinen. Soms lijkt het alsof je over een maanlandschap rijdt. Vlakbij zee houden plots de zandduinen op en rijd je Swakopmund binnen waar de voormalig Duits koloniale invloeden nog sterk zichtbaar. De gebouwen, de apfelstrudel en straatnaambordjes herinneren hier aan het Duitse verleden. De auto kun je de komende dagen laten staan, want je ontdekt het centrum makkelijk te voet. Wij vonden dit wel even een aangename afwisseling na de vele kilometers achter het stuur.

Swakopmund, gelegen aan de kust, is niet zozeer een badplaats. Misschien zie je enkele dappere zwemmers, maar het water is niet aangenaam warm zoals je misschien verwacht in Afrika. Je slaapt twee nachten in een eenvoudig bed & breakfast, centraal gelegen. Omdat je overdag waarschijnlijk veel op pad bent, kiezen we bewust voor een voordeliger verblijf. Wil je liever iets meer comfort, kijk dan bij onze comfort stay onderaan de pagina. ’s Avonds kies je uit een van de vele restaurantjes in het centrum. Onderaan deze pagina vind je onze tips.

Decorative torn edge

Dag 2: kajakexcursie tussen de Kaapse pelsrobben

Swakopmund is dé activiteitenstad van Namibië. Wij kiezen voor een actieve excursie om je autobenen en –armen even los te schudden. Voor de kust huisvest een kolonie van meer dan 15.000 Kaapse pelsrobben, ook wel zeeberen genoemd (en dus duidelijk familie van de zeehond en de zeeleeuw). Er varen verschillende boten uit, maar wij geven de voorkeur voor een actieve en milieuvriendelijke manier; de kajak. Het is even wiebelen in het begin, maar je hebt al snel de slag te pakken. Al peddelend maak je kennis met deze vrolijke zwemmers. De robben zijn erg nieuwsgierig en komen dicht bij je kajak. Met een beetje geluk zwemt er ook een dolfijn voorbij en met heel veel geluk zie je zelfs een walvis in de verte. De pelikanen pikken een visje uit de zee terwijl de zeehonden liggen te genieten in het zonnetje. De gids vertelt met passie over de dieren. Je wordt ’s ochtends rond 06.45 uur verwacht; vroeg in de ochtend is de zee nog kalm en varen er nog geen grote boten. Bij terugkomst in Swakopmund kun je de rest van de dag zelf invullen.

Decorative torn edge

Andere excursiemogelijkheden

Liever niet kajakken? Wij hebben drie duurzame alternatieven op natuur- of cultuurbehoud. Zo kun je een cultuurwandeling met gids maken door de nabijgelegen township of een nature drive per quad door de zandduinen. Je gids vertelt je over de planten en dieren die zich hebben aangepast aan het droge klimaat. Voor deze trip worden andere quads gebruikt en rijd je minder hard, waardoor dit minder slecht voor de natuur is dan een standaard quadtour. Sportievelingen kunnen sandboarden, waarbij je met een snelheid van tachtig kilometer per uur van de duinen roetsjt.

Dag 3: vertrek uit Swakopmund

Na het ontbijt en misschien nog koffie met apfelstrudel bij café Daniel (om de hoek bij de souvenirmarkt) rijd je Swakopmund uit. Tank de auto nog vol, want het is de enige mogelijkheid de komende dagen. Je reist verder met Damaraland-rhinotrekking waarin je op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en kampeert in de natuur. Of sla Damaraland over en rijd door naar je Etosha-safari.

Decorative torn edge

Tips voor eten & drinken in Swakopmund

Het eten in Swakopmund heeft uiteraard een Duitse inslag, dus een schnitzel of bradwurst is al snel gevonden (o.a. Swakopmund Brauhaus), maar er zijn ook een aantal restaurants die wat anders bieden.

Een relaxte plek vonden wij Village Café. Er heerst een beetje een hippiesfeertje door de houten banken en kleurrijke Afrikaanse en Indiase aankleding. Hun motto is ‘Life is much too important to be taken seriously!’  Ze serveren de lekkerste koffie, espresso en cappuccino met zelfgemaakte taartjes of zelfgebakken brood.

The Lighthouse pub is bekend vanwege het uitzicht over de oceaan. Minder bekend is het Italiaanse restaurant in de vuurtoren. Met een beetje goed weer zit je buiten in de gezellige tuin. Voelt het fris aan, dan neem je plaats in de vuurtoren zelf.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Langs de kolonie

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

swakopmund comfort bedden namibie
swakopmund comfort veranda namibie
swakopmund comfort bed namibie
Variant
1

Comfort bed & breakfast in Swakopmund

 • Reissom:
  € 282,- p.p. bij 2 personen voor 2 nachten
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een comfort bed & breaktfast inclusief ontbijt, kajak excursie

Onze standaard bed & breakfasts hebben wat ons betreft een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Wil je echter graag met iets meer comfort verblijven, kies dan voor onze comfort stay. De comfort zit met name in de uitstraling en sfeer in het bed & breakfast. De kamers zijn modern ingericht en hebben een ruime comfortabele badkamer. Het zijn kleinschalige b&b’s met veel persoonlijke aandacht en een gezellige sfeer. In de meeste gevallen zijn de eigenaren zelf aanwezig en doen er alles aan om je verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Damaraland - namibie neushoorn
bouwsteen

Damaraland Rhinotrekking

 • Damaraland
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • € 578,- p.p. bij 2 personen tentenkamp
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zebra's Etosha
bouwsteen

Dorstige zebra’s bij het kamp

 • Etosha National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern