Naar boven

Damaraland Rhinotrekking

bouwsteen

 • Reisschema:
  Damaraland
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 665,- p.p. bij 2 personen tentenkamp
 • Reissom:
  € 220,- p.p. bij 2 personen kampeerauto
In de verte hoor je bladeren ritselen; de gids gebaart dat je stil moet zijn. Dan sta je plots oog in oog met een zwarte neushoorn. Wat een machtig beest ... Je bent in Damaraland Namibië, een uitgestrekt maanlandschap met kuilen en rotsen in alle formaten en verder helemaal niks tot aan de horizon én het leefgebied van de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Met een gids trek je de vallei in op zoek naar een oog-in-oogervaring met deze prehistorische reuzen.Je slaapt in een koepeltent onder de sterren omgeven door granieten rotsen en mopani bomen, middenin de natuur. Er is een bush-badkamer met basisfaciliteiten voor gezamenlijk gebruik en de maaltijden worden op een kampvuur bereid. Rondom het kampvuur vertelt een lokale host meer over de community projecten. Een natuurbeleving ten top die volgens ons in geen Namibië-reis mag ontbreken. Deze activiteit is mogelijk vanaf zestien jaar.Reis je met een kampeerauto door Namibië dan slaap je in Damaraland niet in het kampement met de koepeltenten, maar in je daktent op een nabij gelegen campsite.
Damaraland - namibie neushoorn
Decorative torn edge

Dag 1 – Slapen onder de sterren in Damaraland

Je rijdt door een verlaten, rotsachtig woestijnlandschap. Aan de horizon doemt een bergpas op waar je later via een kronkelende weg doorheen rijdt. Na aankomst is het heerlijk zitten bij het zwembad met uitzicht over de natuur of doe mee met de Damara cultuurwandeling/rit, welke je ter plaatse bij kunt boeken. Wil je de omgeving verkennen, dan wandel je zo de natuur in op je eigen tempo.

Je gids geeft je een briefing voor de volgende dag en bereidt een drie-gangen-maaltijd op het vuur. ’s Avonds schuift een lokale host aan bij het kampvuur om meer te vertellen over de community projecten (zoals de Rhino conservation). Slapen doe je in een ruime koepeltent met stretchers en daaroverheen een matras. Beddengoed, kussen en lakens zijn aanwezig. Er is een gezamenlijke bush-badkamer met toilet en douche. Geef de gids een seintje als je wilt douchen, dan steekt hij het kacheltje aan om het water te verwarmen. Als de schemering valt, verschijnt er een immense sterrenhemel boven je. Met de geluiden van de natuur op de achtergrond val je in slaap. Dit is Afrika.

Decorative torn edge

Dag 2 – Damaraland rhinotrekking

Na een vroeg ontbijt begint om 07:00 uur de safaridag: op zoek naar de bedreigde zwarte neushoorn. Naast de gids gaan er ook trackers mee die sporen zoeken en volgen. Wanneer zij een goed spoor hebben, parkeert de gids de auto en ga je te voet verder. De gids attendeerde ons op bewegende bladeren en ineens zagen we tussen de bosjes twee neushoorns! Indrukwekkend om deze prehistorische dieren van zo dichtbij te zien.

Het is belangrijk om afstand te bewaren, want het blijven immers wilde dieren. De gids wijst je hier uiteraard ook op. Voor alle veiligheid heeft hij ook een geweer bij zich. Een garantie dat je de neushoorns ziet, kunnen we je niet geven. Maar dat je in een van de mooiste gebieden van Namibië bent, beloven we je. Tijdens je safari zie je waarschijnlijk ook andere Afrikaanse inwoners zoals zebra’s, giraffen en antilopen. Op het heetst van de dag wordt de schaduw opgezocht voor een picknicklunch. Je bent ongeveer rond 14 a 15 uur terug, afhankelijk van wanneer en of je de neushoorn(s) spot. De rest van de middag heb je vrij te besteden. Tip: ga met een sundowner, drankje bij zonsondergang, genieten van de natuur om je heen.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek Damaraland

Neem vanochtend nog even de tijd voor je bushontbijt en geniet van het uitzicht. Je neemt afscheid en kruipt achter het stuur op weg naar de volgende bouwsteen. Je vervolgt de reis met de bouwsteen Dorstige zebra’s bij het kamp waar je met eigen auto op safari in Etosha gaat.

Voordat je naar Etosha rijdt, kun je een tussenstop maken met de bouwsteen ‘Dus zo leven de Himba’s …‘. Maak kennis met het leven van de Himba’s en neem een kijkje in hun ‘kraal’; met takken, modder en mest gebouwde hutjes.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Damaraland Rhinotrekking

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Avontuurlijke kampeervakantie in Namibië
Variant
1

Damaraland rhinotrekking - kampeerauto

 • Reissom:
  € 220,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een een koepeltent in de wildernis. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook met een kampeerauto op pad gaan. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen een kampeerplek bij een nabij gelegen campsite. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zebra's Etosha
bouwsteen

Dorstige zebra’s bij het kamp

 • Etosha National Park
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 240,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Himba's Namibië
bouwsteen

Dus zo leven de Himba’s

 • Damaraland - Opuwo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 255,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern