Damaraland Rhinotrekking

bouwsteen

 • Reisschema:
  Damaraland
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 492,- p.p. bij 2 personen tentenkamp
 • Reissom:
  € 226,- p.p. bij 2 personen kampeerauto
In de verte hoor je bladeren ritselen; de gids gebaart dat je stil moet zijn. Dan sta je plots oog in oog met een zwarte neushoorn. Wat een machtig beest ... Je bent in Damaraland Namibië, een uitgestrekt maanlandschap met kuilen en rotsen in alle formaten en verder helemaal niks tot aan de horizon én het leefgebied van de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Met een gids trek je de vallei in op zoek naar een oog-in-oogervaring met deze prehistorische reuzen.

Samen met de lokale bevolking en onze lokale partner hebben we de handen ineengeslagen en een klein kampement gebouwd waar je de komende nachten verblijft. Je slaapt in een koepeltent onder de sterren midden in de natuur. Er is een bush-badkamer met basisfaciliteiten en de maaltijden worden op een kampvuur bereid. Een natuurbeleving ten top die volgens ons in geen Namibië-reis mag ontbreken. Deze activiteit is mogelijk vanaf zestien jaar.

Reis je met een kampeerauto door Namibië dan slaap je in Damaraland niet in het kampement met de koepeltenten maar in je daktent op een nabij gelegen campsite.
Damaraland - namibie neushoorn
Decorative torn edge

Dag 1 – In Damaraland slapen onder de sterren

Je rijdt door een verlaten rotsachtig woestijnlandschap. Aan de horizon doemt een bergpas op waar je later via een kronkelende weg doorheen rijdt. Om 15h00 ontmoet je je gids voor de komende dagen aan de voet van de berg. Je hevelt de bagage over en laat je auto achter op een bewaakt parkeerterrein. Je gids rijdt naar het natuurreservaat waar je kampement voor de komende dagen is opgebouwd. Het is middenin de natuur en heeft maximaal vier tenten.

Je koepeltent is opgemaakt met stretchers en daaroverheen een matras. Beddengoed, kussen en lakens zijn aanwezig. Er is een bush-badkamer met toiletten en douches. Geef de gids een seintje als je wilt douchen, dan steekt hij het kacheltje aan om het water te verwarmen. Bij aankomst wordt het vuur aangemaakt. De gids gaat alvast aan de slag en bereidt op het vuur een maaltijd. Als de schemering valt, verschijnt er een immense sterrenhemel boven je. ’s Avonds val je in slaap met de geluiden van de natuur op de achtergrond. Dit is Afrika.

Decorative torn edge

Dag 2 – Damaraland rhinotrekking

Na een vroeg ontbijt ben je klaar voor een safaridag: op zoek naar de bedreigde zwarte neushoorn. Naast de gids gaan er ook trackers mee die sporen zoeken en volgen. Wanneer zij een goed spoor hebben, parkeert de gids de auto en ga je te voet verder. De gids attendeerde ons op bewegende bladeren en ineens zagen we tussen de bosjes twee rhinos. Indrukwekkend om deze prehistorische dieren van zo dichtbij te zien.

Het is belangrijk om afstand te bewaren want het blijven immers wilde dieren. De gids wijst je hier uiteraard ook op . Voor alle veiligheid heeft hij ook een geweer bij zich. Een garantie dat je de neushoorns ziet, kunnen we je niet geven. Maar dat je in een van de mooiste gebieden van Namibië bent, beloven we je. Tijdens je safari zie je ook andere Afrikaanse inwoners zoals zebra’s, giraffen en antilopen. Op het heetst van de dag wordt de schaduw opgezocht voor een picknicklunch.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek Damaraland

Neem vanochtend nog even de tijd voor je bushontbijt en geniet van het uitzicht. De gids brengt je terug naar de parkeerplaats waar de auto staat. Je hevelt de bagage over, neemt afscheid van de gids en kruipt zelf achter het stuur op weg naar de volgende bouwsteen. Je vervolgt de reis met de bouwsteen Dorstige zebra’s bij het kamp waar je met eigen auto op safari in Etosha gaat.

Voordat je naar Etosha rijdt, kun je een tussenstop maken met de bouwsteen ‘Dus zo leven de Himba’s …‘. Maak kennis met het leven van de Himba’s en neem een kijkje in hun ‘kraal’; met takken, modder en mest gebouwde hutjes.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Avontuurlijke kampeervakantie in Namibië
Variant
1

Damaraland rhinotrekking - kampeerauto

 • Reissom:
  € 226,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een een koepeltent in de wildernis. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook met een kampeerauto op pad gaan. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen een kampeerplek bij een nabij gelegen campsite. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zebra's Etosha
bouwsteen

Dorstige zebra’s bij het kamp

 • Etosha National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 192,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Himba's Namibië
bouwsteen

Dus zo leven de Himba’s

 • Damaraland - Opuwo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 238,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge