Menu background

Naar boven

Dorstige zebra’s bij het kamp

bouwsteen

 • Reisschema:
  Etosha National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 185,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  € 67,- p.p. bij 2 personen kamperen
Het leuke van Etosha National Park is dat je er zelf rond kunt rijden. Een ander uniek kenmerk zijn de natuurlijke bronnen waar dorstige zebra's, onhandig gebukte giraffen en stoffige neushoorns komen drinken. Bij deze bouwsteen kom je via de zuidingang het park binnen waar je, afgezien van de geasfalteerde entreeweg, over goed onderhoude gravelwegen rijdt.Je slaapt een nacht in een safaribungalow middenin het park. 's Nachts wordt hier de waterbron verlicht en kun je tot in de late uurtjes wild spotten. Zijn de safaribungalows volgeboekt dan overnacht je in een van de sfeervolle, kleinschalige lodges net buiten het Etosha National Park waar je ook de tweede nacht van deze bouwsteen verblijft.De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in lodges. Bij de kampeerreis slaap je op campsites. We proberen bij de kampeerreis beide nachten in het park te boeken.
Zebra's Etosha
Decorative torn edge

Dag 1: aankomst in Etosha National Park Namibië

Reistijd: circa 1,5 uur & 120 km

De komende dagen staan in het teken van safari! Leg je verrekijker vast bovenop in je tas en houd je camera gereed. Je komt in de loop van de middag aan in Etosha waar je bij de entree een kaart van het park kunt kopen. Handig bij het uitstippelen van je route zijn de tips van andere reizigers over waar de dieren voor het laatst gezien zijn. Met speldjes zijn deze plekken gemarkeerd op een kaart bij de receptie. Wij vinden het bijzonder om met je eigen auto dwars door de ongerepte natuur op zoek te gaan naar brullende leeuwen en tetterende olifanten.

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat zoeken de meeste dieren beschutting in de schaduw, een mooie gelegenheid om zelf ook een duik te nemen in het zwembad. Luieren maakt dorstig… veel dieren trekken aan het eind van de dag dan ook naar een van de drinkplaatsen. De accommodaties in Etosha zijn groots opgezet en weinig sfeervol, maar uniek is dat een van deze drinkplaatsen vlakbij is en dus kun je vlak voor je deur wild spotten. Tot diep in de nacht, want de waterdrinkplaats is ’s avonds verlicht.

Reizen in het hoogseizoen

Etosha is erg populair, de kampen in het park zijn daarom snel volgeboekt. Indien er in het park geen plek is dan reserveren we beide nachten in onze kleinschalige lodges buiten het park.

Decorative torn edge

Dag 2: safari Etosha National Park

Het loont om vandaag de wekker te zetten en te vertrekken bij de eerste zonnestralen. Je hebt de hele dag om te speuren naar de Big 4, dus geen haast. Wegen zijn onverhard en wanneer je te hard rijdt kun je zomaar aan een giraffe voorbij rijden. Als je reist in de droge periode (ons najaar), verzamelen grote kuddes wild zich bij de drinkplaatsen. Als je geluk hebt ben je getuige van een groots schouwspel; dieren komen en gaan en alle soorten lijken samen te komen. Al maakt het meeste wild voor de zekerheid ruim baan wanneer de olifanten zich laat zien…

Aan het eind van de dag kom je aan in het oosten van het park. De onverharde wegen gaan weer over in asfalt en je verlaat het park. Je overnacht in onze fraaie safarilodge buiten Etosha National park. Vaak wordt er ’s avonds een kampvuur gemaakt en praat je bij met medereizigers over je safari avontuur.

Decorative torn edge

Dag 3: vertrek Etosha

Reistijd Waterberg: circa 4,5 uur, dagafstand: 250 km

Na het ontbijt neem je afscheid van de staf in de lodge. Met deze bouwsteen verblijf je nagenoeg twee volle dagen in het park wat voor de meeste reizigers precies genoeg is. Kies je er voor om langer te speuren naar ‘African wildlife’, dan kunnen we je deze bouwsteen met een dag verlengen. Geef dit aan in je reisaanvraag.

Reis je vanaf Etosha terug naar Windhoek, dan biedt de bouwsteen Buffelen op de waterberg of Safari Oase! uitkomst. Als je ook Botswana wilt bezoeken kies dan voor onze bouwsteen door de Caprivi strip Huttendorp langs rivieroevers. In deze streek zie je het plattelandsleven en kun je verder reizen naar Botswana. Of gaat je interesse uit naar een van de oudste stammen in Namibië kies dan voor de bouwsteen Klik met de bosjesmannen.

Meer informatie over het klimaat in Etosha vind je hier: klimaat.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dorstige zebra’s bij het kamp

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Dorstige zebra's bij het kamp - kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 67,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodges. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplekken (beide nachten indien mogelijk in het wildpark). ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge
etosha waterhole chalet namibie
etosha interieur namibie
Variant
2

Etosha - waterhole chalet

 • Reissom:
  € 198,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een chalet en 1 nacht in een sfeervolle safaritent inclusief ontbijt

Je kunt in Etosha ook kiezen voor een overnachting op steenworp afstand van de waterdrinkplaats. De waterhole chalets zijn gebouwd rondom de waterdrinkplaats, ideaal wanneer je er als eerste bij wilt zijn wanneer de dieren zich hier verzamelen.De kamers zijn sfeervol ingericht met een comfortabel bed. Je hebt je eigen badkamer en een klein zitje voor de deur. De tweede nacht slaap je net buiten Etosha, in een sfeervolle safaritent.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Namibië bosjesmannen - vrouw
bouwsteen

Klik met de Bosjesmannen

 • Etosha - Grootfontein
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
botswana caprivi sunset
bouwsteen

Huttendorp langs rivieroevers

 • Etosha – Rundu – Popa Falls
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 168,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern