Naar boven

Wandelen in Waterberg

bouwsteen

 • Reisschema:
  Otjiwarongo - Waterberg Plateau National Park
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nachten
 • Reissom:
  € 65,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  € 40,- p.p. bij 2 personen kamperen
Met deze bouwsteen verbind je op een snelle manier het Etosha National Park met Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Via een afwisselende route rijd je na de gamedrive in Etosha terug naar de bewoonde wereld (of juist andersom). Onderweg overnacht je in een het gezellige plaatsje Otjiwarongo, op een uur rijden van Waterberg Plateau National Park. Hier kun je verschillende uitstapjes maken waaronder een gamedrive op zoek naar buffels en een wandeling over de kleurrijke Waterberg (wil je de berg op, plan dan een extra nacht in zodat je er rustig de tijd voor hebt). Deze tafelberg is 150 meter hoog, wel 50 kilometer lang en 16 kilometer breed. Maak je Big 5 compleet en spot de buffels hier in dit park. Ook lopen er witte en zwarte neushoorns, antilopen en meer dan 200 soorten vogels. Er zijn wandelingen van verschillende afstanden.De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in een lodge. Bij de kampeerreis slaap je op de campsite.
Waterberg Namibië
Decorative torn edge

Dag 1: aankomst Otjiwarongo

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 300 kilometer

Na de safaridagen in Etosha (of je verblijf vlakbij de Bosjesmannen) rijd je naar Otjiwarongo. Via Tsumeb rijd je gemakkelijk over een goed geasfalteerde weg. Na ongeveer drie uur kom je aan bij je bed & breakfast waar je incheckt voor de komende nacht. De B&B heeft een fijne tuin of terras en bij je accommodatie of aan de overkant vind je van dezelfde eigenaren een restaurant dat bekend staat om z’n goede pizza’s. Het ligt op de doorgaande route, dus je bent zo weer op pad.

Decorative torn edge

Wandelen in Waterberg

Kom je op tijd aan, dan kun je ook gelijk doorrijden naar de receptie van het Waterberg Camp NWR wat op ongeveer een uur rijden ligt ten oosten van Otjiwarongo. Betaal de entreegelden en vraag om een kaart van het gebied. Wij maakten de autobenen los tijdens een wandeling door het park. Er zijn verschillende wandelingen, korter of langer, die je op je eigen tempo kan maken. Of boek bij de receptie een gamedrive. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big 5 compleet maken, dan heb je hier de mogelijkheid. Krijg je geen genoeg van wildlife, dan kun je ook het plateau op in een georganiseerde game drive. De kans op wild spotten is echter door de dichte begroeiing niet groot.

Decorative torn edge

Onze tip

Wil je het plateau op? Boek dan liever een extra nacht in Otjiwarongo, zodat je een dag de tijd ervoor hebt of kies voor onze special stay die dichterbij het Waterberg Plateau gelegen is mét uitzicht op het plateau vanuit je eigen bungalow. Wij vonden dit absoluut een aanrader! Onderaan de pagina vind je meer informatie.

Decorative torn edge

Dag 2: Otjiwarongo – Windhoek

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 300 kilometer

’s Ochtends kun je vroeg op staan voor een ‘early morning gamedrive’ over de berg of kies de ochtend om te gaan wandelen in het park, maar je kunt ook lekker relaxen. Na je brunch rijd je op je gemak door richting Windhoek. De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeer je het oude missionarisstadje Okahandja, een leuke plaats om even te stoppen. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken. Aangekomen in Windhoek lever je de auto weer in en kun je nog even relaxen in het guesthouse, voordat je terug naar huis vliegt de volgende dag.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Wandelen in Waterberg

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Wandelen in Waterberg - Kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 40,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht op campsite

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplek. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje.

Decorative torn edge
Waterberg In stijl
Waterberg bungalow met uitzicht op het plateau
Variant
2

Wandelen in Waterberg - Special Stay

 • Reissom:
  € 190,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een bungalow inclusief ontbijt

Met deze special stay verblijf je dichterbij het Waterberg Plateau in een bungalow mét uitzicht op het plateau. Ze zijn zo opgezet dat je de ‘buren’ niet ziet en je het idee krijgt dat je in ’the middle of nowhere’ overnacht.

De bungalows beschikken over een ruim tweepersoonsbed en hebben naast een douche binnen ook een echte Afrikaanse bush douche waarbij je ’s ochtends vanuit je buitendouche kunt genieten van de zonsopkomst. Onbetaalbaar!

Decorative torn edge
background-pattern