Menu background

Naar boven

Huttendorp langs rivieroevers

bouwsteen

 • Reisschema:
  Etosha – Rundu – Popa Falls
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 187,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  vanaf € 58,- p.p. bij 2 personen kamperen
 • Inclusief:
  o.a. dorpswandeling met lokale gids
Met deze bouwsteen koppel je Botswana aan je Namibië reis. Vanuit Etosha reis je noordwaarts, dwars over de Caprivi strip. Deze landstrook van 500 km lang en 35 km breed vormt de scheiding tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De grote rivieren (zoals de Okavango, Kwando en Zambezi) zorgen voor een groot contrast; de droge woestijn en de groene Caprivi. Onderweg zie je hutjes met rieten daken waar de lokale bevolking in woont. De tijd lijkt hier stil te staan en je ziet ongerepte Afrika tijdens een dorpswandeling met een local. Je slaapt twee nachten aan de rivieroevers in kleinschalige, gezellige lodges.

De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in lodges. Bij de kampeerreis slaap je op campsites.
botswana caprivi sunset
Decorative torn edge

Dag 1 – Rundu

Reistijd: circa 4,5 uur, dagafstand: 325 km

Je laat Etosha of de bosjesmannen achter je en stuurt richting het noorden de Caprivistrip in. Na de woestijndagen werden wij verrast door de groene rivieroevers en we vonden het een bizar idee dat aan de overkant van de rivier een ander land ligt. Door het vele water leeft hier een variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten.

Je slaapt vanavond in Rundu aan de oevers van de Okavango rivier. Je houten chalet heeft een veranda met uitzicht op de rivier. Vanaf hier kun je genieten van de ondergaande zon of je kunt een hengel uitgooien om te vissen. Als je op tijd aankomt kun je ook een boottocht maken over de Okavango rivier voor een mooie zonsondergang.

Decorative torn edge

Dag 2 – Popa Falls dorpswandeling

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 210 km

Na Rundu rijd je de Caprivi in, een stukje echt Afrika. Onderweg kom je langs Afrikaanse nederzettingen, huttendorpen en zie je het lokale plattelandsleven. Je slaapt in Popa Falls, aan het begin van Caprivi en bent daar aan het begin van de middag. Het is hier ’s middags heerlijk toeven aan de oever van de rivier. Aan het eind van de dag verken je met een lokale gids het plattelandsleven. Je wandelt naar een dorpje in de omgeving en ziet hoe de mensen leven in traditionele rieten hutten. De gids neemt je mee in hun dagelijkse leven en je leert over de maaltijden, de ambachten en hun manier van leven. In de shop dichtbij kun je een lokaal biertje proeven. Je slaapt vanavond in een safari tent aan de oevers van de rivier.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Popa Falls

Vanuit Popa Falls kun je twee richtingen op. Kies je voor een volledige Botswana reis, dan vervolg je met 100% olifant je reis over de Caprivi richting Chobe National Park. Tijdens een bootsafari over de Chobe rivier zie je olifantenfamilies en andere dieren badderen in het water. We raden je aan om op tijd te vertrekken vanuit Popa Falls omdat het een aardig stuk rijden is. Ook kun je een lunchpakketje meevragen bij de lodge.

Kies je voor een korte Botswana reis, dan zak je vanuit Popa Falls naar het zuiden. We plannen een nacht in Shakawe (Botswana) voor je in om de afstand te overbruggen. Vervolgens reis je verder met knorrende nijlpaarden in de delta waar je in een uitgeholde boomstam de grootste inlandse delta van het Afrikaanse continent doorvaart.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Huttendorp langs rivieroevers

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

huurauto namibie botswana
Variant
1

Huttendorp langs rivieroevers - kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 58,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite, dorpswandeling met gids

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in lodges. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen de kampeerplekken. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chobe national park
bouwsteen

100% olifant

 • Popa Falls - Kasane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
botswana nijlpaard
bouwsteen

Dobberen door de delta

 • Gweta - Maun
 • 3 dagen / 2 nacht
 • vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge