Naar boven

Groen, groener, groenst … Caprivi!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Popa Falls - Kongola
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  vanaf € 145,- p.p. bij 2 personen kamperen
 • Inclusief:
  Inclusief: o.a gamedrive met ranger
Afwisselende natuur en diverse Nationale Parken maken de groene Caprivistrook, wat ons betreft, een indrukwekkende tussenstop op weg naar Kasane in Botswana.De Caprivi is een smalle strook land in de noordelijke regio van de Okavango Delta met veel omliggende natuurgebieden en nationale parken. Anders dan je misschien in Namibië zou verwachten is het erg groen, want dankzij de vele rivieren op de Caprivi is het een van de meest waterrijke gebieden van Namibië. Het groene landschap is niet alleen een fascinerende tegenstelling tot de rest van het land, maar is ook populair bij vele wild soorten.Je verblijft in een comfortabel kamp nabij het Mudumu National Park. Vandaaruit ga je op safari waarbij je, met een beetje geluk, kunt proberen je lijst met wilde dieren compleet te maken. De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in de lodge. Bij de kampeerreis slaap je op de campsite.
caprivi safaritent botswana
Decorative torn edge

Dag 1 – Popa Falls – Kongola

Reistijd circa 2,5 uur, 210 km

Vandaag rijd je verder de Caprivi strook op. Popa Falls was al redelijk groen in vergelijking met de rest van Namibië en hoe verder je reist des te groener wordt de omgeving. Het is het Afrika zoals je dat ook wel in natuurfilms ziet. Rond het middaguur kom je aan bij je accommodatie; een oase van rust. Het zal niet lang duren voordat je vanaf je terras de roep van verschillende Afrikaanse vogelsoorten hoort. In de middag ga je met een ervaren gids in een 4×4 op pad naar een van de nabijgelegen nationale parken. De meeste ritten gaan naar het Mudumu National Park waar je speurt naar leeuwen, olifanten, krokodillen en zeldzame antilopen. Maar het park staat het meest bekend om zijn 430 soorten vogels. Wanneer de zon het landschap rood kleurt en langzaam achter de horizon verdwijnt keer je terug naar je accommodatie. Je slaapt vanavond in sfeervolle safaritenten hoog op palen aan de rivieroever.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Kongola naar Kasane (Botswana)

Reistijd circa 3,5 uur, 230 km

Je kunt vanmorgen rustig aan doen, vandaag ga je de grens over en reis je door naar Botswana. Krijg je nog niet genoeg van het wildspotten dan kun je ook vroeg in de ochtend nog een gamedrive maken, dit kun je ter plaatse regelen (wel op basis van beschikbaarheid). Ben je meer geinteresseerd in de cultuur van het land dan kun je er ook voor kiezen om met een boot de rivier over te steken voor een bezoek aan een lokaal dorpje. Veel van de mensen die werkzaam zijn in de accommodatie komen daar vandaan.

Vervolg je reis met een bezoek aan Chobe National park; het olifanten park. Maak een boottocht over de Chobe rivier wanneer deze reuzen daar verkoeling komen zoeken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Groen, groener, groenst … Caprivi!

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Groen, groener, groenst... Caprivi! - kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 145,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht op campsite, game drive met gids

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplek. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chobe national park
bouwsteen

100% olifant

 • Popa Falls - Kasane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 345,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern