Naar boven

Routeadvies

Algemene informatie

Chobe-Namibië

Route-advies voor je Afrika vakantie

Plan je Afrika-vakantie, dan ga je voor de afwisseling van woestijn, safari en cultuur. Je overnacht in accommodaties die het beste passen bij de omgeving waarin je bent; een woestijnlodge, een safaritent in een wildpark of een chalet op de rivieroever. De leegte van het land geeft je een groot gevoel van vrijheid. Bij Riksja Namibië bouw je je Namibië vakantie op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 1 tot 7 dagen. Maar je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij wij met de bouwstenen afwisselende routes hebben gevormd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen; ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze landkaart.

De meest logische route?

Drie weken

Wanneer je een drieweekse vakantie Namibië wilt boeken, dan kun je het beste de reis starten en eindigen in Windhoek. Je maakt een rondreis waarbij je naar het zuiden afzakt en langs de kust naar boven reist. Ten hoogte van Swakopmund reis je landinwaarts naar Etosha National Park. Vanaf hier zak je weer naar het zuiden terug naar Windhoek.

Twee weken

Heb je ongeveer twee weken de tijd dan raden wij je aan de rit naar het zuiden, de Fish River Canyon over te slaan. De meeste hoogtepunten bevinden zich in het centrale gedeelte van Namibië en het noorden. Op deze manier kan je toch nog de mooiste hoogtepunten uit jouw Namibië vakantie halen. Onze Go Namibië rondreis is dan ideaal.

rondreis namibië sossusvlei

Namibië en Botswana vakanties

Namibië is goed te combineren met Botswana en maakt je reis nog afwisselender. Je wisselt de diversiteit aan woestijn in Namibië af met de groene oevers en Okavango Delta van Botswana. Ook een bezoek aan de breedste watervallen van de wereld, de Victoria Watervallen, is een aanrader.

Na Etosha reis je via de Caprivi naar Botswana. Stel met onze Botswana bouwstenen je eigen Namibië en Botswana vakantie samen.

Op welke manier reis je door Namibië?

Bij ons kun je op twee manieren door Namibië reizen: met je eigen huurauto en slapen in guesthouses en lodges of avontuurlijk kamperen op het dak van je 4×4 huurauto. Je kunt ook een combinatie maken van beide manieren.

Huurauto met accommodaties

Zelf rijden is volgens ons dé reismanier tijdens je Namibië vakantie: je bepaalt je eigen reistempo en je hebt alle vrijheid. Het wegennet is niet zoals je gewend bent: je rijdt aan de linkerkant van de weg en ongeveer 80% van de wegen bestaat uit onverharde wegen. Dit is goed te doen met een gewone auto maar een 4×4 biedt je meer comfort. Niet alleen worden de hobbels gedempt, maar je auto ligt ook hoger op de weg waardoor je beter wild kunt spotten. We kiezen zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties die passen bij de sfeer en cultuur van het land of gewoon prachtig liggen middenin de woestijn, in een wildpark of bij de oevers van de rivier. We hebben alle plaatsen zelf bezocht en kiezen bewust voor deze hotels op de juiste plek.

4×4 met daktent

Een avontuurlijke manier om Namibië te bereizen én intens te beleven is het rondreizen in een 4×4 met een tent op het dak. Aan het einde van de dag klap je je tent uit en slaap je op het dak van de auto. ’s Avonds zit je bij een heldere sterrenhemel bij een kampvuur en klim je na een avontuurlijke dag in je tent. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. De volgende ochtend is je tent binnen vijf minuten ingeklapt en reis je verder naar de volgende camping. Deze reizen zijn zeer geschikt voor de avontuurlijke reiziger. We regelen de campingplekken voor op afwisselende plekken; middenin een wildpark, bij de entree van Sossus of aan de rivieroever. Op sommige plekken kiezen we voor een guesthouse om afwisseling in je reis te creeren.

background-pattern