Naar boven

Overnachten in Namibië

Vervoer & verblijf

Waar slaap je?

Tijdens je reis met Riksja Namibië slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je bent. Wij hebben voor een rondreis Namibië gezocht naar kleinschalige accommodaties en afwisseling in de reis. Begin je reis in een gezellig guesthouse, slaap in een woestijnlodge in de middle of nowhere of zit rond het kampvuur voor je tent met dierengeluiden op de achtergrond. Onze ervaren reisspecialisten helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De accommodaties hebben we zelf bezocht en uitgekozen. We hebben hierbij vooral gelet op een juiste combinatie van ligging, sfeer, vriendelijkheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Namibië kenmerkt zich veelal door dure en luxe lodges. Wij doen juist ons best om sfeervolle plekjes te vinden tegen een betaalbare prijs. Er zijn niet veel van dit soort accommodaties en in de hoogseizoenmaanden (juli tot en met oktober) zijn ze dan ook snel volgeboekt. We raden je dan ook aan om ruim van te voren je reis te boeken om alternatieven met extra kosten te voorkomen. Verstandig is om minimaal 8 tot 10 maanden voor vertrek te boeken bij reizen tussen juli en november. Onderstaand vind je een impressie van onze accommodaties. Klik op de pijltjes naast de foto voor meer indrukken. Aarzel niet om bij vragen, contact met ons op te nemen.

Karakteristieke accommodaties

De meeste overnachtingen van Riksja Namibië vallen in deze groep. Ze variëren van een gezellig guesthouse centraal gelegen, een chalet met rietendak, huisje met je eigen veranda aan de rivieroever of een woestijnlodge in de middle of nowhere. Overal heb je het comfort van een eigen kamer en eigen badkamer. Dit vinden wij onmisbaar tijdens een intensieve reis. Voorbeelden van bouwstenen met karakteristieke accommodaties zijn Duintop op!, Klik met de Bosjesmannen en Dobberen door de delta.

Slaapplek Namibië

Special stay

Bij sommige bouwstenen hebben we accommodaties gevonden die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook sfeervoller. Dit heeft vooral met een stukje comfort en sfeer te maken. Wanneer je voor onze Special Stay accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een luxe safarichalet aan de Chobe rivier in Botswana of een sfeervol guesthouse in Windhoek. Ideaal als afsluiter van je reis, vinden wij. Naast onze special stay hebben we ook Hotels met een hart. Dit zijn accommodaties die nog net dat stapje extra doen, om iets terugdoen voor bijvoorbeeld het milieu of de lokale community.

Voorbeelden van bouwstenen met een special stay optie zijn 100% olifant, Easy going Windhoek en Kokerbomen in de canyon.

Beleef back to basic

Dit type overnachting draagt bij aan de totaalbeleving; wanneer je hier in een luxe hotel zou slapen vinden wij het zelfs afbreuk doen aan de ervaring. In deze categorie slaap je in een tent met beperkte faciliteiten. Tijdens de trekking naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn slaap je middenin het reservaat. Het is comfortabel kamperen: een (gedeelde) badkamer met zelfs een warme douche en een kok die alle maaltijden op een houtvuur bereidt. Een overnachting op de zoutpannen in Botswana is eenvoudiger; een matras met slaapzak onder de sterrenhemel en een toiletbril boven een gat in de grond. Een avontuurlijke overnachting, maar misschien niet voor iedereen een vakantiegevoel.

Lees meer over deze bouwstenen op Damaraland Rhinotrekking en Een snufje zout.

Overnachten in een lodge

Slapen op het dak van je auto

Naast een self drive en slapen in accommodaties kun je bij Riksja Namibië ook kamperen in Namibië. Een 4×4 rondreis waarbij je slaapt in een tent op het dak van je 4×4. Wij regelen de campsites vooraf waarbij we letten op goede reisafstanden en een ideale ligging. De campsites zijn verzorgd en hebben nette (gedeelde) faciliteiten. Ook hier kiezen we voor variatie in de campsites; een plek aan de rivieroever met eigen braai tot een nummertje op een boom in een National Park. ’s Nachts hoor je hyena’s op zoek naar eten en bavianen rond het tentdoek.

background-pattern