Naar boven

Kamperen in het wild

bouwsteen

 • Type reis:
  Kampeerautoreis
 • Reisschema:
  Kasane - Maun
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Het Chobe, Khwai en Moremi gebied staat bekend als de dierentuin van Botswana. Hier vind je de echte wildernis en ben je de komende dagen echt op jezelf aangewezen. Omringd door de bush waar het Afrikaanse wild zich vrij beweegt, niet tegengehouden door omheiningen, dorpjes of rivieren. Het wild is overal.In deze bouwsteen verblijf je drie nachten in the middle of nowhere. Zet je 4x4 functie maar aan want die zal je hier echt nodig hebben. Je vindt hier grote kuddes olifanten altijd op zoek naar eten en water. Niet te vergeten zijn de katachtigen en de wilde honden die samen jagen in grote groepen. Met deze bouwsteen ga je op de ultieme safari!
Decorative torn edge

Dag 1 – Vertrek vanuit Kasane

Vandaag gaat je 4×4 kampeer avontuur echt beginnen. In Kasane haal je de toegangsbewijzen de komende dagen op. Je bent helemaal op jezelf aangewezen en de komende dagen heb je geen mogelijkheid meer om inkopen te doen voor het eten. Zorg er dus voor dat je koelkastje goed gevuld is. Als laatste nog even de auto helemaal voltanken en je bent klaar om te vertrekken. Onderweg zal je ongetwijfeld al het eerste wild spotten. Wij raden je aan om lekker op tijd te vertrekken. Je staat al snel een half uur stil wanneer familie olifant de weg over steekt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op safari

De eerste nacht is even wennen. Overal om je heen hoor je de Afrikaanse bush-geluiden en soms zelfs geritsel dicht bij de auto. Het kan maar zo zijn dat de nachtelijke dieren je even komen inspecteren. Berg daarom je etenswaren goed op en zorg dat er geen kampeerspullen meer voor het oprapen liggen. Voor je het weet zijn ze verdwenen door de brutale aapjes.

Vandaag staat geheel in het teken van safari. Afhankelijk van de tijd die je hebt en de route die je rijdt kun je naar de Savuti regio. Dit gebied krioelt van het wild. Het is een opgedroogd moeras die is veranderd in een grasrijk landschap. Zebra’s, springbokken en buffels komen hier veel voor. Deze levendigheid trekt ook ander wild aan. Savuti staat dan ook bekend om de grote leeuwenpopulatie. Houd je camera dus in de aanslag.

Na een hele dag in door de bush te hebben gereden kom je aan het eind van de middag aan bij je tweede campsite. Wij vonden het echt heel bijzonder om midden in de wildernis je eigen maaltje te bereiden. Je dineert niet iedere dag tussen en met het wild.

Decorative torn edge

Rijden met 4×4 auto door Chobe en Moremi

Zet die 4-wheel-drive functie maar aan, want die zul je hier hard nodig hebben. Het rijden door de parken is een ervaring op zich en je zult hele stukken rijden waarbij je geen tot weinig dieren tegenkomt. Het gaat dan ook om het avontuur! Heb je geen ervaring met 4×4 rijden? Dan vinden wij een 4×4 cursus een must bij een reis door de Botswaanse wildparken. Je rijdt hier op onverharde wegen, door mul zand en wegen met grote gaten. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist kunnen er ook flinke plassen water en modder liggen (vlak na het regenseizoen bijvoorbeeld, van april tot en met juni). Enige behendigheid en kennis is dan mooi meegenomen. Met tips en trics die je tijdens een 4×4 cursus leert, kom je minder snel vast te zitten.

Tip: regel van tevoren je 4×4 cursus via ons. Met meer dan twintig jaar ervaring weten ze in Noord-Brabant heel goed hoe ze deze 4×4 cursussen moeten insteken. Het is speciaal gericht op mensen zoals jullie die een 4×4 reis willen maken. Je krijgt gericht advies voor je bestemming in Zuidelijk Afrika. In 4,5 uur leer je de kneepjes van het vak en rijd je over verschillende ondergronden. Je krijgt uitleg over bandenspanning en hoe een band te verwisselen. Er zijn maximaal twee auto’s per instructeur (altijd mensen met dezelfde bestemming). Onderaan deze pagina voeg je de cursus gemakkelijk toe aan je reis.

Decorative torn edge

Dag 3 – Nog wat meer wild spotten

Na een goede nachtrust breekt de dag alweer vroeg aan. Voor de mooiste plaatjes is dit het beste moment om erop uit te gaan. De opkomende zon zet het landschap in een adembenemende rode gloed. ’s Nachts koelt het wat meer af waardoor er vroeg in de ochtend mysterieuze mist van het water af komt. Echt fotoalbum materiaal.

Na het ontbijt klap je de tent weer in en is het tijd om verder koers te zetten het Zuiden. De wegen worden nog een stukje uitdagender en het landschap veranderd. Langzaamaan kom je in de buurt van de Okavango Delta. De begroeiing trekt ook hier weer veel wild aan en daardoor ook veel vleeseters. De omgeving van Maun staat dan ook bekend om de vele katachtigen en wilde honden. Ze zijn er veel en toch moet je goed zoeken. Ze zijn namelijk een meester in de camouflage. Achter ieder bosje kan maar zo een leeuw liggen te luieren. Spannend!

Decorative torn edge

Dag 4 – Aankomst in Maun – vervolg van je kampeerreis

Na voor de laatste keer wakker te zijn geworden met de dierengeluiden is het weer tijd om terug de bewoonde wereld in te gaan. Houd toch je foto camera maar bij de hand want ook in de dorpen kun je nog steeds wild tegen komen.

Maun is je volgende stop tijdens het Botswana kampeeravontuur. De bouwsteen Dobberen door de Delta sluit naadloos aan. Tijd voor de natte Okavango Delta.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Kamperen in het wild

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optioneel: 4x4 cursus in Noord-Brabant

 • Reissom:
  € 179,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4x4 cursus met gericht advies voor de bestemming, inclusief huurauto, instructeur, koffie/thee/koek, pauze drankje en drankje naar keuze achteraf

Met meer dan twintig jaar ervaring weten ze in Noord-Brabant heel goed hoe ze deze 4×4 cursussen moeten insteken. Het is speciaal gericht op mensen zoals jullie die een 4×4 reis willen maken. Je krijgt gericht advies voor je bestemming in Zuidelijk Afrika. In 4,5 uur leer je de kneepjes van het vak en rijd je over verschillende ondergronden. Je krijgt uitleg over bandenspanning en hoe een band te verwisselen. Er zijn maximaal twee auto’s per instructeur (altijd mensen met dezelfde bestemming). Mogelijk van maandag tot en met zaterdag. We raden aan om de cursus vier weken voorafgaand aan je reis in te plannen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chobe national park
bouwsteen

100% olifant

 • Popa Falls - Kasane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
botswana nijlpaard
bouwsteen

Dobberen door de delta

 • Gweta - Maun
 • 3 dagen / 2 nacht
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern