Naar boven

Dobberen door de delta

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gweta - Maun
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen kamperen
 • Inclusief:
  oa. excursie in mokoro kano met gids
Deze bouwsteen brengt je tot midden in de grootste binnenlandse delta ter wereld; de Okavango delta. Een moeras met een enorm web van grote en kleine waterwegen dat zich uitstrekt over honderden kilometers. In een boomstamboot baant de lokale gids een weg door het riet terwijl vogels luid kwetterend overvliegen. Op een onbewoond eiland strek je de benen tijdens een wandeling in het moeras tijdens je Okavango delta safari. Hier kun je werkelijk alles tegen komen; van torenhoge giraffes en tetterende olifanten tot kleurrijke kikkers en knorrende nijlpaarden.Wij kiezen niet voor één van de dure lodges in de delta, maar voor een knusse (en economisch aantrekkelijkere) bush cottage in de omgeving van het dichtbij gelegen stadje Maun. De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in de lodge. Bij de kampeerreis slaap je op een campsite.
botswana nijlpaard
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Maun

Je kunt vanmorgen rustig aan doen want het is ongeveer vier uur over een goed geasfalteerde weg. Je reist naar Maun, dé gateway naar de Okavango delta. Dit stadje is door de ligging tussen Moremi en de Okavango delta, redelijk toeristisch. In de hoofdstraat vind je restaurants en er hangt een ontspannen reissfeertje. Er worden ervaringen uitgewisseld tussen reizigers die aankomen en reizigers die vol enthousiasme net van safari zijn terug gekomen.

Na aankomst installeer je je voor de nacht in een Afrikaans huisje of safaritent net buiten Maun. Het huisje staat in de natuur en is beschilderd met Afrikaanse patronen. ’s Avonds kan je kiezen voor één van de restaurants in de hoofdstraat van Maun voor een diner of eventueel bij de accommodatie als er voldoende eters zijn, bespreek dit alvast bij het inchecken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Boomstamvaren tussen het hoge riet

Samen met je gids rijd je naar de opstapplaats van je wankele mokoro. Al honderden jaren wordt de mokoro (traditionele kano) als vervoermiddel gebruikt. Het is dan ook de manier om het gebied te verkennen. Je gids duwt met lange stokken tegen de bodem en manouvreert je door het ondiepe water. Een petje met grote klep is geen overbodige luxe, want spinnetjes hebben hun web gespannen tussen de rietstengels die ver boven het water uit steken. Kleurrijke kikkers en salamanders hebben zich verstopt in het riet, maar je gids pikt ze er met gemak uit.

Onder je boomstambootje zie je de paadjes doorglijden waar in het droge seizoen de zebra’s hun sporen achterlaten. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, stop je voor een picknicklunch en strek je de benen op één van de onbewoone eilandjes. Te voet ga je op zoek naar de andere inwoners van de delta en speur je naar zebra’s en giraffes. De ondergrond is sompig en op sommige stukken blijft je voet steken in de modder. Het hoort er allemaal bij.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Maun

Na twee nachten in Maun neem je afscheid van de delta. Reis je door naar Windhoek, dan plannen we een tussennacht in Ghanzi voor je in om de afstand te overbruggen.

Krijg je geen genoeg van wild spotten, dan kun je je verblijf in Maun verlengen en de volgende dag op safari in het moerassige Moremi National Park met de bouwsteen Moremi jeepsafari. De gids, lunch en entree zijn inbegrepen tijdens deze dagexcursie. Reis je met een 4×4, dan kun je zelf het park in. Houd wel rekening met een lange safaridag en moeilijk begaanbare wegen. Interesse in deze verlenging, laat het ons weten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dobberen door de delta

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Dobberen door de delta - kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 275,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite, mokoro (traditionele kano) excursie met gids en lunch

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplek. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge
botswana okavango delta
Variant
2

Kamperen in de delta

 • Reissom:
  € 625,- p.p. bij minimaal 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht kamperen op een onbewoond eiland in de delta, inclusief ontbijt, lunch en diner, mokoro- & boottransfer met gids

De meeste reizigers maken een dagtocht door de delta zoals bovenstaand beschreven. Wil jij op een bijzondere manier de delta beleven en het anders dan anderen doen? Kies dan voor ons kamp op een onbewoond eiland in de delta.

Je vaart door het ondiepe water naar één van de eilandjes waar de gids het kamp opslaat aan de oevers. De kok bereidt het diner op een houtvuur terwijl je bij het kampvuur zit met de bushgeluiden op de achtergrond. De sanitaire voorzieningen zijn basic, maar hier in de bush heeft dat ook juist z’n charme. Wanneer de duisternis valt hoor je in de verte de nijlpaarden knorren en zorgt de maan voor een sprookjesachtig effect. Met een koud drankje is het genieten bij het kampvuur voordat je je tent inkruipt. Voor je maaltijden wordt gezorgd, deze zijn dan ook bij de prijs inbegrepen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

botswana safari cheeta
bouwsteen

Moremi jeepsafari

 • Lodges reis
 • Maun
 • vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
botswana zoutpannen
bouwsteen

Een snufje zout

 • Kasane – Gweta
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern