Naar boven

Moremi jeepsafari

bouwsteen

 • Type reis:
  Lodges reis
 • Reisschema:
  Maun
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 595,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a safari in Moremi met gids
Moremi National Park is bij uitstek hét park voor het spotten van roofdieren zoals leeuwen, hyena’s, wilde honden en roofvogels. Veel mensen vinden dit één van de mooiste wildernissen ter wereld; onaangetast, niet omheind en een mix van reusachtige bossen, open vlaktes en sompig moerasland. Een safaridag in dit park is niet goedkoop, maar een absolute must voor de safarifanaten onder ons.In deze bouwsteen ga je een volle dag op safari met een ervaren ranger. Hij kent het gebied op z’n duimpje en weet hoe de dieren zich bewegen. Je hebt meer kans op het spotten van wild dan wanneer je zelf door het park reist. Daarnaast vonden we het juist wel prettig nu zelf even niet op de weg te hoeven letten. Je zit ontspannen achterin de 4x4 safari-jeep en tuurt met een verrekijker door de bush. Wij kiezen niet voor een dure lodge in het park, maar voor een knusse bushlodge (en economisch aantrekkelijker) bij Maun.
botswana safari cheeta
Decorative torn edge

Dag 1 – Volle dag Botswana safari Moremi

Vroeg uit de veren want je gaat een volle dag op safari. De ranger haalt je bij de lodge op en rijdt in anderhalf uur naar de entree van Moremi National Park. Eenmaal in het park is het puur natuur. De gids stuurt over stoffige zandwegen, drassige ondergrond en door rivieren; een 4×4 is hier zeker nodig. Naast dat het park bekend staat om de roofdieren vind je hier ook olifanten, nijlpaarden, zebra’s, giraffen en ander wild. Houd je camera gereed en kijk uit naar bewegingen, geritsel van de blaadjes of afwijkende kleuren. De ranger is dagelijks in de bush en weet ongeveer waar de dieren zijn, dit vergroot je kans. Hij/zij kan uitgebreid vertellen over het leven in de bush. De lunch en drankjes zijn inclusief.

Je slaapt vanavond in een Afrikaans huisje of safaritent net buiten Maun. Het huisje staat in de natuur en is beschilderd met Afrikaanse patronen. Deze bouwsteen sluit je aan op de bouwsteen ‘dobberen door de delta’. Je slaapt dan ook in dezelfde bushlodge.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek Maun

Na je Moremi safari vervolg je de reis. Reis je vanaf Maun door naar Windhoek, dan plannen we een tussennacht in Ghanzi voor je in om de afstand te overbruggen.

Safari tips

Het is ’s morgens fris, maar de temperaturen stijgen gedurende de dag. Wij raden je aan om laagjes te dragen, bijvoorbeeld een t’shirt met een vest. Daarnaast vinden wij het lastig om met een zonnebril te fotograferen en namen daarom ook een pet mee.

Beste reistijd

Het droogseizoen (april t/m oktober) is de beste tijd voor wild spotten. Dieren zijn gecentreerd rondom water en makkelijker te vinden. Juli en augustus zijn echte hoogseizoen maanden, de accommodaties zijn snel volgeboekt. We raden je aan om bijtijds je reis te boeken (dec/jan).

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Moremi jeepsafari

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chobe national park
bouwsteen

100% olifant

 • Popa Falls - Kasane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 345,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern