Menu background

Naar boven

Easy going Windhoek

bouwsteen

 • Reisschema:
  Windhoek
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 115,- p.p. bij 2 personen
Windhoek is weliswaar de hoofdstad van Namibië, maar eigenlijk toch nog vrij dorps. Het heeft een aangename mix van koloniale Duitse- en Afrikaanse huizen, verdwaalde hoogbouw (het is natuurlijk een hoofdstad) en heel wat leuke restaurants en pubs. Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het centrum gebracht. Hier slaap je in een kleinschalig guesthouse. ’s Middags kan je op pad met de wandelroute die je langs koloniale plekjes en gezellige koffietentjes brengt, maar je kan natuurlijk ook gewoon in de tuin of bij het zwembad bijkomen van de vlucht. Onze lokale vertegenwoordiger overhandigt je een persoonlijk informatiepakket met routebeschrijving en geeft je de laatste tips voor je Namibië reis.
namibie windhoek kerkje
Decorative torn edge

Dag 1: aankomst in Windhoek

Na een lange vlucht kom je (waarschijnlijk) ’s morgens aan in Windhoek. Onze chauffeur staat voor je klaar en brengt je in circa 45 minuten naar Windhoek. Onderweg maak je kennis met de leegte van Namibië. De luchthaven ligt namelijk buiten de stad en daartussen is niks. Dus gewoon de weg, en leegte, met gras aan beide kanten. Een vreemde gewaarwording als je net vanuit het drukke Europa komt.

Je slaapt in één van de door ons geselecteerde guesthouses. Ze zijn kleinschalig en knus, waardoor wij ons er al snel thuis voelden. Met slechts enkele kamers is er een persoonlijke en huiselijke sfeer. De kamers zijn ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Er is geen restaurant, maar je hebt volop keuze in het centrum. Wij reserveerden een tafel bij Joe’s Beerhouse. Een gezellig plek waar toeristen en locals komen en krokodil, antilope en zebra op de menukaart staan.

Decorative torn edge

Stadswandeling Windhoek

Windhoek is een multiculturele Afrikaanse hoofdstad waar het Duitse koloniale verleden duidelijk zichtbaar is. Je krijgt van ons een wandelroute langs de highlights van de stad, met tips van de locals. Onderweg zie je een mengelmoes van culturen; kleurrijke hoofddoeken, met oker beschilderde Himba vrouwen en blanke Afrikanen. Je wandelt langs de Christus Kirche (1896), de eerste Lutherse kerk, langs Alte Feste, een fort uit 1890 dat uitkijkt over de stad en de Parlementstuin met 300 olijfbomen. Liever niet een halve dag wandelen? Dan kun je ook een paar plekken bezoeken, alles ligt op loopafstand van elkaar. Wij geven je inside tips voor een leuk koffiebarretje en een gezellige lunchroom.

Decorative torn edge

Dag 2: vertrek uit Windhoek

Na je eerste Namibische ontbijt komt onze lokale vertegenwoordiger langs. Je krijgt een uitgebreid informatiepakket en zij neemt de reis helemaal met je door. Je kunt je laatste vragen stellen voordat je op pad gaat. Zij vertelt je uitgebreid over de wegen, het rijden over gravel, de excursiemogelijkheden en de leuke restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiger is 24/7 bereikbaar voor vragen of hulp onderweg. Vervolgens neem je de huurauto in ontvangst en ben je klaar voor vertrek. Wij reden eerst langs de supermarkt om proviand voor onderweg in te slaan. Vanuit Windhoek reis je door naar de Kalahari woestijn waar je gids tijdens een wandel trail alles vertelt over de woestijn. Of je kiest ervoor om direct door te reizen naar de Sossusvlei voor de rode zandduinen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy going Windhoek

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

windhoek comfort bed
windhoek comfort zwembad
windhoek comfort bad
Variant
1

Windhoek comfort guesthouse

 • Reissom:
  € 140,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een comfortabel guesthouse inclusief ontbijt, stadswandeling en transfer bij aankomst

Je kunt ook kiezen voor ons comfort guesthouse in Windhoek. Deze guesthouses zijn luxer of comfortabeler, wat je terug ziet in de aankleding en sfeer van het guesthouse. Onze comfort guesthouses zijn ook centraal gelegen, vlakbij restaurants en bars. We maken gebruik van verschillende guesthouses die elk een eigen charme hebben. De één heeft een luxe kamer, terwijl de ander een heel gezellig buitenterras heeft. We hebben ze elk met een eigen reden in onze comfort selectie geplaatst. Om een idee te krijgen van de sfeer, klik je op de hiernaast geplaatste foto’s.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Ssst … in de Kalahari

 • Windhoek – Kalahari
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 328,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sossusvlei Namibië - zandduinen
bouwsteen

Duintop op!

 • Sossusvlei – Deadvlei - Swakopmund
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 310,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge