Menu background

Naar boven

Safari Oase!

bouwsteen

 • Reisschema:
  privé wildpark ten zuiden van Otjiwarongo
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 536,- p.p. bij 2 personen lodge
 • Reissom:
  vanaf € 240,- p.p. bij 2 personen kamperen
Tussen het oranje woestijnstof vonden we een opvallend groen en bergachtig wildreservaat waar wij het ultieme safarigevoel kregen. Samen met een ranger ga je op zoek naar zebra’s tussen de struiken, ga je de bergen in naar de bavianen en springen de springbokken voor de safari-jeep langs. Je komt weinig andere reizigers tegen, want je mag hier alleen met de ranger op pad. Dwars door de uitgestrekte natuur tuur je door je verrekijker op zoek naar wildlife. Wil je graag nijlpaarden zien? Dan rijdt de ranger richting de waterholes in het park. Gek van olifanten? Dan zal de ranger de kant van het park opzoeken waar deze grijze reuzen zich schuil houden.

Je verblijft in een kleinschalige bushlodge middenin het privé wildreservaat. ’s Avonds staat er bij het knisperende kampvuur een Afrikaanse bushmaaltijd voor je klaar. De beschrijving van de bouwsteen is op basis van verblijf in een lodge. Bij de kampeerreis slaap je op de campsite.
Safari Namibië
Decorative torn edge

Dag 1: aankomst in het wildreservaat

Reistijd: circa 4 uur, dagafstand 400 kilometer

De meeste reizigers komen vanuit Etosha of Waterberg, een rit van ongeveer vier uur zuid(west)waarts.

Het wildpark waar je de komende dagen verblijft, ligt ten zuiden van Otjiwarongo op de route naar Windhoek. Een mooie tussenstop onderweg om de rit te breken en leuk om je opgedane kennis uit Etosha te gebruiken bij de game drives die je hier kunt maken met een ranger (gids). Houd je camera gereed onderweg, want voor je het weet rent er een zwijntjesfamilie de weg over of staat er een giraffe langs de weg. Met een verfrissend drankje word je verwelkomd bij de lodge, wij voelden ons direct thuis. Helemaal na het zien van de zelf gebakken taartjes in de binnentuin…

Decorative torn edge

Na onszelf verwend te hebben met een stukje citroentaart, kozen wij ervoor om ’s middags gelijk op safari te gaan. Nog vol verwachting welke dieren we allemaal zouden zien, werden we al verrast door twee neushoorns! Goed verscholen in de bush, maar zo gespot door de ranger. Een giraffen gezinnetje staart ons bij het voorbij rijden verbaasd aan, terwijl de kudu je stiekem vanuit de bush bespiedt. Met een camera vol foto’s konden wij bij terugkomst in de lodge zo aanschuiven bij het diner.

Je slaapt in een van de kamers rondom de binnentuin en zwembad. De kamers zijn erg ruim, maar wel een tikkeltje ouderwets. De safari’s met de rangers, verrassend groene omgeving en de vriendelijke sfeer in de lodge is waar wij voor vielen.

Decorative torn edge

Dag 2: op safari

Gewekt door de eerste zonnestralen word je met uitzicht op de waterhole en flamingo’s in de binnentuin rustig wakker. Na een uitgebreid ontbijt kun je kiezen wat je gaat doen. Zowel ’s ochtends als ’s middags kun je op safari. In het wildreservaat mogen alleen rangers game drives uitvoeren, je komt dan ook vrijwel geen andere auto’s tegen. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met een olifant, giraffe of wie weet zelfs wel een luipaard. Maar speur ook goed de grond af. In dit wildpark komt namelijk ook veel kleiner (uniek) wild voor, zoals de black-backed jakhals en het aardvarken. Strijk tussen de safari’s door neer op een van de ligbedden bij het zwembad, een fijn rustmomentje in de zon.

Naast een safari ook cultuur proeven? Ga ’s ochtends met een gids mee naar het nabij gelegen schooltje. Wij vonden het interessant om te zien en te horen hoe de founder van de lodge zijn kennis van het behoud van de natuur en wildlife overbrengt aan de kinderen.

Decorative torn edge

Dag 3: terug naar Windhoek

Reistijd: circa 2,5 uur, dagafstand 225 kilometer

Na het ontbijt neem je afscheid van de bush lodge en trek je er weer zelf op uit. De meeste reizigers reizen vanaf hier terug naar Windhoek om de reis te eindigen en op het vliegtuig te stappen naar huis. Voor een ontspannen einde van de reis kies je voor de bouwsteen Afrikaans toetje. Een heerlijke lodge met zwembad niet al te ver van de luchthaven.

Als je kiest voor een kampeerreis, dan slaap je in dit gebied toch in een lodge. Wij vonden deze ervaring zo speciaal dat het echt een toevoeging is aan je kampeerreis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Safari Oase!

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Safari Oase! - Kampeerverblijf

 • Reissom:
  € 240,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten op campsite

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplek. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zebra's Etosha
bouwsteen

Dorstige zebra’s bij het kamp

 • Etosha National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 245,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Waterberg Namibië
bouwsteen

Wandelen in Waterberg

 • Otjiwarongo - Waterberg Plateau National Park
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 75,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Afrikaans toetje

 • Omgeving Windhoek
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge