Afrikaans toetje

bouwsteen

  • Reisschema:
    Privé reservaat of Waterberg – Daan Viljoen
  • Reisduur:
    2 dagen / 1 nacht
  • Reissom:
    vanaf € 129,- p.p. bij 2 personen
Op slechts een uurtje rijden naar de luchthaven van Windhoek hebben wij een kleinschalig game reserve gevonden waar je je reis ontspannen, buiten de stad, kunt eindigen. Slaap je laatste nacht nog in Afrikaanse sferen in een comfortabele lodge.

’s Ochtends, wanneer het nog koel is, ga je op safari of maak je een hike door de heuvels van het wildpark. Speur tussen het groen naar giraffen, wildebeesten en zebra’s. Zodra de temperatuur begint te stijgen plons je in het zwembad voor verkoeling. Relax wat op de ligbedden of gooi je handdoek uit over het gras.
Decorative torn edge

Dag 1: aankomst in het wildreservaat

Reistijd: circa 4 uur, dagafstand 300 kilometer

Stuur voor de laatste keer over de ruige gravelwegen, terug naar de bewoonde wereld. Halverwege de rit kun je een stop maken in het oude missionarisstadje Okahandja. Hier komen houtwerkers bij elkaar op de markt. Wij vonden hier nog een aantal typisch Namibië souvenirs voor thuis. Aan het begin van de middag kom je aan bij de entree van het wildreservaat. Verrekijker en camera paraat, want tijdens de rit naar de receptie kunnen giraffen, zebra’s en ander klein wild al weer naast je auto tevoorschijn springen. Een tip… ramen dicht voor de bavianen. Na een uiterst vriendelijk onthaal kan je middag ontspannen beginnen. Je slaapt in een van de moderne chalets met eigen terras én barbecue.

Decorative torn edge

Strijk ’s middags neer op een ligbed bij zwembad, je hoeft niks en alles mag. Heb je nog energie en wil je graag nog een laatste keer een wildpark in, dan kan dat. Je kunt per auto of te voet de groene bergen van het wildreservaat in. Er schuilt verrassend veel wild in de bush hier.

Wij volgden de bordjes van de 9 km wandeling. Al slenterend over de kronkelpaadjes tussen de bergen kruisten apen, wildebeesten en vele oryxen ons pad. Stop zeker boven op één van de bergen; wauw wat een uitzicht over de groene heuvels van het wildpark! Bij terugkomst in de lodge bestelden wij een welverdiend koud drankje op het terras.

Decorative torn edge

Dag 2: vertrek naar huis

Reistijd: circa 1 uur, dagafstand 70 kilometer

Na het ontbijt pak je je koffer in om weer terug naar de luchthaven van Windhoek te reizen. Je kunt rustig aan doen. De meeste vluchten vertrekken ’s avonds waardoor je nog de hele ochtend hebt in het wildreservaat. Nog een laatste keer wild zoeken? Of toch nog even relaxen aan de rand van het zwembad? Ook daar heb je voldoende tijd voor. We raden je aan om drie uur van tevoren op de luchthaven te zijn. Het is ongeveer een uurtje rijden naar Windhoek airport. Hier lever je de huurauto weer in.

Wil je wat langer ontspannen aan het eind van je reis, dan kun je hier gemakkelijk een nachtje extra verblijven. Laat het ons dan persoonlijk of in Mijn reisplan weten en we plannen extra nachten voor je in.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken