Menu background

Naar boven

Multi Culti

rondreis

 • Reisschema:
  Windhoek - Sossusvlei – Swakopmund – Brandberg/Twijfelfontein – Himba’s Opuwo – Owamboland - Etosha – Otjiwarongo
 • Reisduur:
  18 dagen / 17 nachten
 • Reissom:
  € 2635,- p.p. bij 2 personen (juli t/m okt), SUV-klasse auto, lodges
 • Reissom:
  € 2890,- p.p. bij 2 personen (juli t/m okt) met 4x4 kampeerauto
 • Inclusief:
  overnachtingen, excursies, ontbijt accommodaties, huurauto met meest uitgebreide autoverzekering
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 720,-
Deze reis brengt je verder dan alleen de hoogtepunten in Namibië. Het biedt je naast de Sossusvlei en safari - die je volgens ons absoluut niet gemist mag hebben - ook een cultureel sausje. Je ontmoet de oorspronkelijke inwoners van Namibië, die zich nauwelijks hebben laten beïnvloeden door de westerse maatschappij. Je trekt naar het onbekende noorden, waar je kennis maakt met de traditionele Himba’s, een van de laatste nomadische stammen in Afrika. Bij de Owambo ga je mais plukken en draag je met je verblijf mee aan de gemeenschap. De Bosjesmannen heten je welkom in hun kliktaal en leggen je graag uit over de natuurtradities en stamgebruiken. In de Sossusvlei kun je het surrealistische landschap op je laten inwerken en in Etosha NP stuur je de auto door de open savanne op zoek naar olifanten en leeuwen.

De reis staat beschreven met verblijf in lodges en guesthouses. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook voor een kampeerreis kiezen. Je slaapt dan in een tent boven op het dak van je auto. Ter afwisseling slaap je hier en daar in een guesthouse.
reis namibie cultuur
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Vlucht naar Windhoek, verblijf in Windhoek

Vaccinaties gehaald, koffers gepakt, ingecheckt; je bent klaar om te vertrekken. De meeste vluchten vertrekken ’s middags of ’s avonds waardoor je de volgende ochtend aankomt in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Je wordt verwelkomd door onze chauffeur die je in drie kwartier naar je guesthouse in het centrum brengt. De sfeervolle kamers zijn ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Er is geen restaurant aanwezig, maar je hebt volop keuze in de omgeving. Het ontbijt de volgende morgen is uiteraard inbegrepen.

Afhankelijk van de aankomsttijd komt onze lokale partner je vandaag of morgenochtend in het guesthouse opzoeken. Zij (of hij) overhandigt een informatiepakket met tips en de routebeschrijving. Samen nemen jullie de route door en kun je vragen stellen. Heb je tijdens je reis assistentie nodig dan is onze lokale partner 24 uur per dag te bereiken.

Bij aankomst krijg je een stadswandeling op papier mee zodat je op eigen tempo Windhoek kunt verkennen. Onderweg krijg je een indruk van de Duitse invloeden uit het verleden en de mengelmoes aan culturen van vandaag-de-dag. Naast highlights kom je ook langs dat ene leuke koffiebarretje of gezellige lunchroom die een inwoner van Windhoek ons aanraadde.

Decorative torn edge

Dag 3 – Windhoek – Sossusvlei

Reistijd: circa 5 uur, dagafstand 340 kilometer

Na het ontbijt word je opgehaald. Bij het autoverhuurbedrijf neem je de huurauto in ontvangst. Je krijgt een korte uitleg over de auto (het stuur zit immers rechts) en tips over het rijden op de gravelwegen. Vanwege deze gravelwegen en de grote kans op schade gaan wij uit van meest uitgebreide verzekering (full cover). Het is best een stuk rijden vandaag, neem daarom genoeg proviand mee. Je krijgt vandaag een goede indruk van de uitgestrektheid van Namibië. In de middag kom je aan bij onze mooi gelegen en kleinschalige woestijn lodge.

Aan het eind van de dag neemt een gids je mee voor een ‘sundowner’. (Alleen bij de lodges reis van toepassing). Een betere manier om van het landschap en je vakantie te genieten is er volgens ons niet. Wanneer de zon zakt en het landschap doet verkleuren, geniet jij van het uitzicht, de stilte om je heen en een Windhoek lager (lokaal bier).

Decorative torn edge

Dag 4 – Sossusvlei

Reistijd: circa 1 uur, dagafstand 100 kilometer

Afgezien van enkele peperdure lodges liggen alle accommodaties (waaronder ook onze lodge) in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom de officiële toegangspoort van het nationale park. Zodra de zon opkomt kun je naar binnen en rijd je over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig.

Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, welke je met een 4×4 kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Wij hadden geen 4×4 en wandelden circa 4km tussen de hoogste zandduinen ter wereld, een surrealistisch landschap. Terug namen we de shuttle (ca. € 5 p.p. per rit), wel zo prettig met de inmiddels behoorlijk gestegen temperatuur.

Decorative torn edge

Wij konden uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar naar onze mening zijn er maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee, zeker als je de wandeling naar Deadvlei maak. Vanaf een uurtje of elf lopen de temperaturen flink op tot wel veertig en soms vijftig graden en we raden je aan dan terug te keren naar de auto. Het is dan nog zo’n anderhalf uur rijden naar de volgende stop ten noorden van de Sossusvlei.

Je slaapt vannacht in een knus guesthouse bij Solitaire. We kiezen hiervoor omdat je dan al een eindje onderweg bent naar Swakopmund (dag 5) en het voordeliger is dan de lodges romdom Sossusvlei. Wil je graag wat langer in de Sossusvlei verblijven, laat het ons dan weten.

Decorative torn edge

Dag 5 – Sossusvlei – Swakopmund

Laat bij het ontbijt nog een gaatje over. Nadat je uitgecheckt bent raden we je aan om te stoppen bij het benzinestation (er is er maar één, dus kan niet missen). De inmiddels overleden eigenaar Moose bakte hier dagelijkse verse Nederlandse appeltaart. Het recept is er nog steeds en de appeltaart is om je vingers bij af te likken. Vanaf Solitaire rijd je door de middle of nowhere naar de kustplaats Swakopmund. Met een wit uitgeslagen landschap en soms enorme kraters in de weg, lijkt het alsof je op de maan rijdt. Na zo’n vijf uur rijden kom je bij een natuurlijke lagune met honderden flamingo’s en pelikanen. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Swakopmund, een kustplaats waar de Duits koloniale invloeden (apfelstrudel!) nog sterk zichtbaar zijn. Er hangt een lekker sfeertje; veel restaurants, terrasjes, shoppen of over het strand slenteren. Je verblijft hier twee nachten, zowel voor rust in de reis, maar ook omdat er veel te doen is.

Decorative torn edge

Swakopmund is ook meer een kustplaats dan een badplaats. Misschien zie je enkele dappere zwemmers, maar het water is niet bepaald aangenaam warm zoals je misschien zou verwachten in Afrika. Niet zo dapper? Gelukkig is er in Swakopmund genoeg te doen zoals parachute springen, zandsurfen of een dolfijnentour maken. Qua accommodatie hebben we een eenvoudig, maar centraal gelegen guesthouse uitgekozen.

Wil je liever wat comfortabeler verblijven kies dan voor onze upgrade in Swakopmund. De b&b is rustiek ingericht met oog voor detail. Het hogere comfortniveau zie je vooral terug in de gebruikte materialen, de badkamer en de bedden.

Decorative torn edge

Dag 6 -Peddelen tussen de zeehonden

Swakopmund is dé activiteitenstad van Namibië. Wij kiezen voor een actieve excursie om je autobenen en –armen even los te schudden. Voor de koloniale kust huisvest een kolonie van meer dan 15.000 zeehonden. Er varen verschillende boten uit, maar wij geven de voorkeur voor een actieve en milieuvriendelijke manier; de kayak. Het is even wiebelen in het begin, maar wij hadden al snel de slag te pakken. Al peddelend maak je kennis met deze vrolijke zwemmers. Zeehonden zijn erg nieuwsgierig en komen dichtbij je kayak. Met een beetje geluk zwemt er ook een dolfijn voorbij en met heel veel geluk zie je zelfs een walvis in de verte. De pelikanen pikken een visje uit de zee terwijl de zeehonden liggen te genieten in het zonnetje. De gids vertelt met passie over de dieren. Na een lichte lunch ben je na het middaguur weer terug in Swakopmund. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Zie je het peddelen niet zitten, kies dan voor een wandeling met gids door een nabij gelegen township of een quadbiketour door de zandduinen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Swakopmund – Twijfelfontein

Reistijd: circa 6,5 uur, dagafstand circa 450 kilometer

Tank voordat je Swakopmund uit rijdt de auto vol, want het is de komende dagen de enige mogelijkheid. Bij Henties Bay rijd je landinwaarts en beland je in een soort maandlanschap. De gravelweg heeft een slechte conditie met flinke kuilen dus je wordt flink door elkaar gehusseld. Wanneer het landschap verandert, kom je in de buurt van je overnachtingsplek. Het wordt heuvelachtig en er liggen overal rotsblokken verspreid, alsof iemand ze daar gewoon heeft neergegooid. Omdat het lang reizen is naar Opuwo, plannen we een tussennacht in. Je slaapt vanavond in de omgeving van Brandberg, middenin de rotswoestijn. Behalve je accommodatie is er geen andere bebouwing. Een bijzondere gewaarwording vonden wij.

Decorative torn edge

Mocht je op tijd aankomen in Brandberg, trek dan je wandelschoenen aan. Dwars door de natuur wandel je naar rotstekeningen van miljoenen jaren terug. Een pittige wandeling vonden wij, maar zeker de moeite waard.

Je bent nu in Damaraland waar ook de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn leeft. Heb je voldoende tijd dan raden we je aan om je reis met twee nachten te verlengen en de bouwsteen ‘Damaraland rhinotrekking‘ toe te voegen aan je reis. Samen met een gids en tracker ga je op zoek naar de bedreigde neushoorn. Absoluut een bijzondere ervaring vinden wij. Je slaapt twee nachten in een klein kampement (max 4 tenten) middenin het desolate landschap. 360 graden uitzicht over rotspartijen, drooggevallen rivierbeddingen en hier en daar een acaciaboom. Beleef het echte Afrika onder de sterren bij een knisperend kampvuur. Interesse? Laat het ons dan weten.

Decorative torn edge

Dag 8 – Twijfelfontein – Opuwo

Reistijd: circa 5 uur, dagafstand 320 kilometer

Via een deels geasfalteerde weg kom je in het verlaten gebied van Noord-Namibië. Hoe noordelijker, hoe minder geciviliseerd. Je ziet geiten en lemen hutjes met rieten daken. Je deelt de weg met ezelkarren en vrouwen met hout op hun hoofd en kinderen op hun rug. In tegenstelling tot het grootste deel van Namibië is het hier niet vlak en droog. Rijd je met een 4×4, dan passeer je een groene bergpas. Met een gewone auto is het ook prima te doen, maar dan neem je een andere, iets langere, route.
Na ongeveer vier uur rijden kom je aan in Opuwo, waar je de komende nachten verblijft in een comfortabele lodge met infinity pool. Al badderend kijk je uit over de savanne. Opuwo zelf is niet meer dan een stoffig Afrikaans stadje met betonnen gebouwen, omringd door traditionele rondavels en himba hutten.

Decorative torn edge

Dag 9 – Een kijkje in het leven van de traditionele Himba

Na een vroeg ontbijt word je door je gids opgehaald bij je lodge. Hij neemt je deze ochtend van de Namibië cultuurreis mee naar een traditioneel dorp van de Himba, één van de laatste nomadische stammen in Afrika. Je gids spreekt de taal van de Himba en vertelt je over de tradities en leefwijze.

De Himba is een trots volk dat erin slaagt om zich zo min mogelijk aan te passen aan de westerse beschaving. Zij smeren zich zelf drie keer per dag van top tot teen in met een mengsel van oker, as en zelfgemaakte boter. Hierdoor krijgen ze een rode kleur op hun huid. Dit mengsel zou moeten helpen tegen veroudering, maar bij de aanblik van een paar oudere Himba’s kwamen wij tot de conclusie dat het helaas geen wondermiddel is. Ze wassen zichzelf nooit. Ter compensatie gebruiken ze natuurlijke parfums, die zij heerlijk vinden ruiken. Wij vonden het even wennen.

Decorative torn edge

Kaokoland is niet het oorspronkelijke leefgebied van de Himba. Ze leven hier ‘slechts’ sinds 200 jaar, nadat ze door de kolonisten werden verdreven naar het Noordoosten. Het mag duidelijk zijn dat het nooit gelukt is om de Himba te koloniseren.

We mogen een kijkje nemen in hun leven van alledag, wat betekent dat de mannen op pad gaan met het vee en de vrouwen bij de hutten blijven en op de kinderen passen. Interactie met de Himba is wat lastig en bestaat vooral uit kijken en toelichting van je gids. Voor ons westerlingen voelde het soms wat ongemakkelijk, maar onze nieuwsgierigheid overwon het. Wij vonden het verbazingwekkend om te zien en te horen hoe deze mensen leven, ver van alle technologische ontwikkelingen die wij niet meer kunnen wegdenken uit ons dagelijks leven. ’s Middags heb je alle tijd om een boek te lezen op je veranda, een duik te nemen in de infinity pool en/of gewoon te genieten van het uitzicht.

Decorative torn edge

Dag 10 – Opuwo – Epupa

Reistijd: 2 x 3 uur (185 km), in 4wheeldrive met chauffeur

Vandaag weer vroeg uit de veren, want je hebt een lange reisdag voor de boeg. Na het ontbijt word je opgehaald door je gids/chauffeur. Samen met maximaal 4 ander reizigers vertrek je naar het noorden in een ruime 4 wheel drive, geen overbodige luxe in dit gebied. De wegen zijn slecht en de route is lang. Hobbelige wegen vol met keien, afgewisseld met harde zandpiste. Vaak is er helemaal geen weg, maar rijd je door een rivierbedding. Daarom kiezen we ervoor om vandaag niet zelf te rijden, wel zo prettig.

Na drie uur hobbelen over stoffige wegen langs baobab bomen kom je bij Chief Kapika’s village, de Himba leider in dit gebied. Vervolgens is het nog 35 km naar de Epupa Falls. Je zou denken dat je de enige bezoeker bent in deze uithoek van het land, maar Epupa Falls is een populaire stop voor overland trucks.

Decorative torn edge

Na aankomst bij de Epupa watervallen strijk je neer voor een picknick aan de oever van de Kunene rivier. Voor je zie je een deken van water die 1,5 kilometer lang omlaag in de afgrond stort. Omringd door regenbogen dondert het water in een 37 meter diepe kloof. Epupa betekent ‘vallend water’ in Herero, de taal van onder andere de Himba. Je hebt nog even de tijd om langs de waterval te wandelen en de benen te strekken, voordat je weer in de auto stapt. Voor zonsondergang ben je weer terug in je lodge.

In de regentijd (december t/m april) zijn de wegen naar Epupa Falls niet goed begaanbaar. We rijden dan naar de Ruacana watervallen iets verder aan de Kunene Rivier. Ondanks de stuwdam die 20 km stroomopwaarts is gebouwd, is Ruacana nog steeds één van de grootste watervallen van Afrika.

Decorative torn edge

Dag 11 – Opuwo – Ondangwa

Reistijd: ca. 4,5 uur, dagafstand 265 kilometer

Onderweg rijd je langs dorpen waar kleurrijke mensen op traditionele wijze een zelfvoorzienend leven leiden. Geiten, zinken hutjes, barretjes en eetstalletjes bepalen het straatbeeld en zorgen voor een altijd roerige sfeer.

’s Middags kom je aan bij je kleinschalige lodge, 4 ruime ronde hutten in Afrikaanse stijl met eigen badkamer. De lodge grenst direct aan een homestead en is opgezet door een Owambokoppel die je graag kennis laten maken met hun gemeenschap. Het zal misschien even vreemd zijn om het contrast te zien tussen de luxe hut waar jij verblijft en die van de Owambo’s. Maar je voelt je vast al snel één van hen. Om in de sfeer te komen, kun je de dag afsluiten met een koud biertje in de lokale shebeen, een vaak kleurrijke pub waar je snel contact maakt met de vriendelijke Owambo’s. Het diner is tijdens je verblijf inbegrepen.

Decorative torn edge

Dag 12 – Namibië cultuurreis – Handje helpen op de homestead

Je hebt de energie van een stevig ontbijt nodig want vandaag ga je de handen uit de mouwen steken. Samen met de eigenaar van de lodge kijk je waar je mee kan helpen. Een van de belangrijkste dagbestedingen van de Owambo is het stampen van mais voor maïspap en het hoeden van vee. Maar ook kun je helpen bij pottenbakken of manden vlechten. Je hebt dan gelijk een zelfgemaakt souvenir om mee naar huis te nemen. Voor ons was het een inspirerende ervaring om weer eens terug te gaan naar de basis.

Mocht je na je bijdrage aan de werkzaamheden nog energie over hebben voor andere activiteiten dan kun je een bezoek brengen aan de arts & crafts market in een nabij gelegen dorp of een flessen recycle project bezoeken waar 450 weeskinderen opgevangen worden. Na het eten hebben wij nog tot in de late uurtjes gekletst bij het kampvuur.

Decorative torn edge

Dag 13 – Ondangwa – Etosha

Reistijd: circa 4 uur, dagafstand 220 kilometer

Vandaag neem je afscheid van de Owambo mensen. We raden aan vroeg te vertrekken zodat je tijd in Etosha National Park hebt. Al gamedrivend rijd je naar het kamp (Halali). Wij kochten een kaart van het park en stippelden tijdens de lunch onze route uit. De dieren zoeken rond dit tijdsstip beschutting tegen de zon waardoor het niet erg is om later te vertrekken.

Als het iets afkoelt, trek je er weer op uit. Het is een hele belevenis om met je eigen auto op zoek te gaan naar brullende leeuwen en tetterende olifanten. Bij een natuurlijke bron heb je de meeste kans om dieren te spotten, zoals giraffes, kudu’s en zebra’s. Als de zon ondergaat rijd je terug naar het goed beveiligde kamp waar je safaribungalow staat. Uniek hier zijn de drinkplaatsen waar de dieren hun dorst komen lessen en jij het wild de hele nacht kunt aanschouwen. Aangezien Etosha in het hoogseizoen (juli t/m oktober) erg populair is, zijn de kamers in het park snel volgeboekt. We hebben dan leuke alternatieven net buiten het park.

Decorative torn edge

Dag 14 – Safari in Etosha

Vandaag staat geheel in het teken van het Afrikaanse wild. Als de zon zich laat zien, ga je met je huurauto weer op pad. De gravelwegen en de drinkplaatsen staan goed aangegeven. Let ook op je snelheid. In Etosha National Park mag je niet harder dan 60 kilometer per uur rijden. Dit is naast een veilige snelheid ook hard genoeg want je rijd gemakkelijk een olifant voorbij die beschut staat tussen de bomen.

Als de zon wat hoger aan de hemel staat en ook de meeste dieren een beschutte plek zoeken kun je bij het kamp lunchen (niet inbegrepen), een verfrissende plons nemen in het zwembad of een kijkje nemen bij de fraaie drinkplaats. Als het weer een beetje afkoelt stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon ondergaat. Je overnacht in onze fraaie safari lodge net buiten Etosha National Park. Vaak wordt er ’s avonds een kampvuur gemaakt. Een lekker glas wijn, het knisperende vuur en een knalheldere sterrenhemel, ik teken ervoor…

Decorative torn edge

Dag 15 – Etosha – Otjiwarongo

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 300 kilometer

Na de safaridagen in Etosha rijd je naar Otjiwarongo. Via Tsumeb rijd je gemakkelijk over een goed geasfalteerde weg. Na ongeveer drie uur kom je aan bij je bed & breakfast waar je incheckt voor de komende nacht. De B&B heeft een fijne tuin of terras en bij je accommodatie of aan de overkant vind je van dezelfde eigenaren een restaurant dat bekend staat om z’n goede pizza’s.

Decorative torn edge

Wandelen in Waterberg

Kom je op tijd aan, dan kun je ook gelijk doorrijden naar de receptie van het Waterberg Camp NWR wat op ongeveer een uur rijden ligt ten oosten van Otjiwarongo. Betaal de entreegelden en vraag om een kaart van het gebied. Wij maakten de autobenen los tijdens een wandeling door het park. Er zijn verschillende wandelingen, korter of langer, die je op je eigen tempo kan maken. Of boek bij de receptie een gamedrive. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big 5 compleet maken, dan heb je hier de mogelijkheid. Krijg je geen genoeg van wildlife, dan kun je ook het plateau op in een georganiseerde game drive. De kans op wild spotten is echter door de dichte begroeiing niet groot. Wil je het plateau op? Boek dan liever een extra nacht in Otjiwarongo, zodat je een dag de tijd ervoor hebt of kies voor onze special stay die dichterbij het Waterberg Plateau gelegen is mét uitzicht op het plateau vanuit je eigen bungalow. Laat het ons weten als je deze slaapplek wilt toevoegen aan je reis.

Decorative torn edge

Dag 16 – Otjiwarongo – (via Waterberg) Windhoek

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 300 kilometer (of circa 4 uur, 370 km via Waterberg)

Ben je gisteren niet gaan wandelen, dan kun je vroeg uit de veren en de ochtend gebruiken voor een wandeling bij Waterberg Camp NWR. Of je kunt lekker relaxen deze ochtend. Na de brunch rijd je op je gemak door richting Windhoek. De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeer je het oude missionarisstadje Okahandja: een leuke plaats om even te stoppen. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken.

Aangekomen in Windhoek lever je de huurauto in bij het verhuurbedrijf. Zij brengen je naar een guesthouse voor je laatste nachtje in Namibië.

Decorative torn edge

Dag 17 & 18 – Terugvlucht

Vandaag neem je afscheid van je fly drive Namibië en vlieg je terug naar Nederland. Je wordt bij je guesthouse opgehaald en op tijd naar de luchthaven van Windhoek gebracht. De meeste vluchten vertrekken ’s middags en vliegen ’s nacht. Je komt dan de volgende ochtend aan in Europa.

Je kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen of aanpassen. Je kunt dit aangeven op het aanvraagformulier of je kunt het telefonisch met ons doorspreken. We helpen je er graag bij.

Decorative torn edge
torn-edge

Multi Culti

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Kamperen met een 4x4

Kamperen met een 4x4

Variant
1

Multi culti - kampeerreis

 • Reissom:
  € 2890,- p.p. bij 2 personen met 4x4 kampeerauto
 • Inbegrepen:
  Kampeerauto met daktent en volledige kampeeruitrusting

De reis staat beschreven met verblijf in lodges en guesthouses. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook voor een kampeerreis kiezen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen de campsites in Nationale Parken, aan de rivieroever of middenin het woestijnlandschap. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

In vergelijking met de lodges reis, slaap je bij een kampeerreis rond de Sossusvlei niet op twee verschillende locaties maar twee nachten op eenzelfde campsite. We proberen altijd het verblijf op de campsite net binnen de toegangspoort van de Sossusvlei te reserveren. Ook bij Etosha doen wij ons best om te zorgen dat je twee nachten in het park slaapt.

Decorative torn edge