Menu background

Naar boven

Rook die dondert

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kasane – Victoria Falls
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
De grootste en meest spectaculaire waterval van Afrika is de Victoria Falls. Een reis door Zuidelijk Afrika is eigenlijk niet compleet zonder het gedonder en gebrul van de watervallen van dichtbij te hebben meegemaakt. De lokale bevolking noemt het ‘Mosi-oa-Tunya’; ‘de rook die dondert’. De enorme hoeveelheid waterdamp (poncho mee!) geeft een rookwolk die van ver is te zien en het kabaal van het vallende water klinkt als een luid gedonder.

We hebben hier een kleinschalig guesthouse gevonden met vriendelijke eigenaren op twee kilometer afstand van de Victoria Falls. Vanaf hier wandel je gemakkelijk zelf naar de watervallen en hoeft niet met een gids of georganiseerde excursie de Vic Falls te bezoeken. Je hebt de tijd voor jezelf en kunt gaan en staan waar je wilt.
Botswana Victoria falls
Decorative torn edge

Dag 1 – Victoria Falls

Onze chauffeur komt je in de ochtend bij de lodge in Kasane ophalen. Je laat je auto in Kasane om hoge grenskosten te voorkomen. Na ongeveer twee uur rijden en een grensovergang kom je aan bij je guesthouse in Zimbabwe. De vriendelijke eigenaren runnen hier een guesthouse met enkele kamers en een zwembad met ligstoelen in een subtropische tuin. Je komt aan het begin van de middag aan en hebt de rest van de dag om de watervallen te bezoeken. De ligging van ons guesthouse is ideaal, op twee kilometer lopen vanaf de Victoria Falls. Schoenen aan, poncho mee en wij wandelden door het Nationaal Park naar het punt waar de Zambezi met alle geweld naar beneden stort. 1708 meter breed, 250 miljoen liter water per minuut en 100 meter hoog. Een absolute must als je het ons vraagt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Victoria Falls

In deze bouwsteen gaan wij uit van één overnachting, genoeg voor een bezoek aan de Victoria Falls. Wil je ook één van de onderstaande activiteiten doen, verleng deze bouwsteen dan met een extra overnachting. Wij maakten een vlucht met een microlight vliegtuig boven de watervallen. Van bovenaf zie je hoe het water er in honderden jaren in is geslaagd zich een weg te banen door het landschap. Wil je de watervallen vanaf de Zambia kant bekijken, steek dan de brug over naar Zambia (dagvisum circa $ 20,-). Echte waaghalzen maken een bungy jump boven de kolkende rivier of kiezen voor een rubberboot om ervan af te ‘raften’. Dit laatste is voor veel mensen een ‘must’ aangezien de Zambezi één van wildste rivieren ter wereld is. Het is geweldig, maar niet zonder gevaar. Alle activiteiten die je hier onderneemt zijn op eigen risico.

Decorative torn edge

Aan het einde van deze bouwsteen (dag 2 als je één nacht blijft en dag 3 als je met een nacht verlengd) kun je verder reizen naar Botswana. We regelen dan een transfer naar Kasane en aansluitend een overnachting. Vanuit hier vervolg je de reis met de bouwsteen ‘Een snufje zout’ waar je met een quad bike over de zoutpannen van Botswana rijdt.

Zijn de Victoria Falls de afsluiting van je Afrikaanse avontuur, dan regelen wij een transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Je kunt vanuit de regionale luchthaven ‘Victoria Falls’ naar Windhoek vliegen voor een aansluitende vlucht naar Europa.

Beste reistijd – Victoria Falls

De beste maanden voor een bezoek aan de Victoria Falls zijn april t/m juni. Door het einde van de regentijd staat de Zambezi hoog en klettert er een enorme hoeveelheid water naar beneden. Oktober, november, december heeft de Zambezi een lage waterstand door het einde van de droge tijd. De Falls zijn in deze maanden kleiner omdat ze minder water hebben te verwerken. Zelfs met minder water vinden wij een bezoek de moeite waard. Bij een lage waterstand kan je bijvoorbeeld een duik nemen in ‘Devils Pool’, een natuurlijk gevormd zwembad pal boven de afgrond van de watervallen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rook die dondert

Deze bouwsteen is goed te combineren met

botswana zoutpannen
bouwsteen

Een snufje zout

 • Kasane – Gweta
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chobe national park
bouwsteen

100% olifant

 • Popa Falls - Kasane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 295,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge