Naar boven

Etosha namibie

Go Namibië

rondreis

 • Reisschema:
  Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – Otjiwarongo
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.655,- p.p. bij 2 personen (jul-okt) in lodges verblijf
 • Reissom:
  vanaf € 1.695 ,- p.p. bij 2 personen (jul-okt) bij een kampeerreis
 • Excursies:
  sundowner Sossusvlei, kajakken tussen de zeeleeuwen
 • Autohuur:
  inclusief SUV Toyota Corolla Cross (2x4)
 • Autohuur:
  inclusief 4x4 kampeerauto Toyota Single Cab
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,-
Go Namibië is een afwisselende fly drive langs de highlights van Namibië. Vanaf de hoofdstad Windhoek reis je met een huurauto zuidwaarts naar de zandduinen van de Sossusvlei waar je terecht komt in een surrealistisch landschap van rode duinen, bizarre bomen, uitgestrekte zoutpannen en knalblauwe luchten. In Swakopmund peddel je tussen een zeehondenkolonie waarna je in Etosha National park op safari gaat. Speur naar leeuwen en olifanten bij de waterplaatsen in de parken. Je slaapt in knusse guesthouses, woestijnlodges en safaritenten.De reis staat beschreven met verblijf in lodges en guesthouses. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook voor een kampeerreis kiezen. Je slaapt dan in een tent boven op het dak van je auto. Ter afwisseling slaap je hier en daar in een guesthouse.
Namibia - Kalahari - Springbok
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Vlucht naar Windhoek, verblijf in Windhoek

Vaccinaties gehaald, koffers gepakt, ingecheckt; je bent klaar om te vertrekken. De meeste vluchten vertrekken ’s middags of ’s avonds waardoor je de volgende ochtend aankomt in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Je wordt verwelkomd door onze chauffeur die je in drie kwartier naar je guesthouse in het centrum brengt. De sfeervolle kamers zijn ruim en er is een zwembad voor een verfrissende plons. Er is geen restaurant aanwezig, maar je hebt volop keuze in de omgeving. Het ontbijt de volgende morgen is uiteraard inbegrepen.

Afhankelijk van de aankomsttijd komt onze lokale partner je vandaag of morgenochtend in het guesthouse opzoeken. Zij (of hij) overhandigt een informatiepakket met tips en de routebeschrijving. Samen nemen jullie de route door en kun je vragen stellen. Heb je tijdens je reis assistentie nodig dan is onze lokale partner 24 uur per dag te bereiken.

Bij aankomst krijg je een stadswandeling op papier mee zodat je op eigen tempo Windhoek kunt verkennen. Onderweg krijg je een indruk van de Duitse invloeden uit het verleden en de mengelmoes aan culturen van vandaag-de-dag. Naast highlights kom je ook langs dat ene leuke koffiebarretje of gezellige lunchroom die een inwoner van Windhoek ons aanraadde.

Decorative torn edge

Dag 3 – Windhoek – Sossusvlei

Reistijd: circa 5 uur, dagafstand 340 kilometer

Na het ontbijt word je opgehaald. Bij het autoverhuurbedrijf neem je de huurauto in ontvangst. Je krijgt een korte uitleg over de auto (het stuur zit immers rechts) en tips over het rijden op de gravelwegen. Vanwege deze gravelwegen en de grote kans op schade gaan wij uit van meest uitgebreide verzekering (full cover). Het is best een stuk rijden vandaag, neem daarom genoeg proviand mee. Je krijgt vandaag een goede indruk van de uitgestrektheid van Namibië. In de middag kom je aan bij onze mooi gelegen en kleinschalige woestijn lodge.

Aan het eind van de dag neemt een gids je mee voor een ‘sundowner’.(Alleen bij de lodges reis van toepassing). Een betere manier om van het landschap en je vakantie te genieten is er volgens ons niet. Wanneer de zon zakt en het landschap doet verkleuren, geniet jij van het uitzicht, de stilte om je heen en een Windhoek lager (lokaal bier).

Decorative torn edge

Dag 4 – Sossusvlei

Afgezien van enkele peperdure lodges liggen alle accommodaties (waaronder ook onze lodge) in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom de officiële toegangspoort van het nationale park. Zodra de zon opkomt kun je naar binnen en rijd je over een kaarsrechte weg met aan beide kanten de eerste zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig.

Midden tussen de immense duinen liggen de witte kalkvlaktes van Deadvlei, welke je met een 4×4 kunt bereiken. Hier staan grillig gevormde bomen die je foto’s een ‘special effect’ geven. Wij hadden geen 4×4 en wandelden de circa 4km tussen de hoogste zandduinen ter wereld, een surrealistisch landschap. Terug namen we de shuttle (ca. € 10 p.p. per rit), wel zo prettig met de inmiddels behoorlijk gestegen temperatuur.

Decorative torn edge

Wij konden uren dwalen door de Deadvlei. Het is moeilijk uit te leggen, maar naar onze mening zijn er maar weinig plekken op aarde waar je het gevoel hebt dat je in een ansichtkaart loopt. Neem voldoende water mee, zeker als je de wandeling naar Deadvlei maakt. Vanaf een uurtje of elf lopen de temperaturen flink op tot wel veertig en soms vijftig graden en we raden je aan dan terug te keren naar de auto. Het is dan nog zo’n anderhalf uur rijden naar de volgende stop ten noorden van de Sossusvlei.

Je slaapt vannacht in een knus guesthouse bij Solitaire. We kiezen hiervoor omdat je dan al een eindje onderweg bent naar Swakopmund (dag 5) en het voordeliger is dan de lodges rondom Sossus. Wil je graag wat langer in de Sossusvlei verblijven, laat het ons dan weten.

Decorative torn edge

Dag 5 – Sossusvlei – Swakopmund

Reistijd: circa 5 uur, dagafstand 400 kilometer

Laat bij het ontbijt nog een gaatje over. Nadat je uitgecheckt bent raden we je aan om te stoppen bij het benzinestation (er is er maar één, dus kan niet missen). De eigenaar Moose bakt hier dagelijkse verse Nederlandse appeltaart (om je vingers bij af te likken). Vanaf Solitaire rijd je door de middle of nowhere naar de kustplaats Swakopmund. Met een wit uitgeslagen landschap en soms enorme kraters in de weg, lijkt het alsof je op de maan rijdt. Na zo’n vijf uur rijden kom je bij een natuurlijke lagune met honderden flamingo’s en pelikanen. Dan is het nog een half uurtje rijden naar Swakopmund, een kustplaats waar de Duits koloniale invloeden (apfelstrudel!) nog sterk zichtbaar zijn. Er hangt een lekker sfeertje; veel restaurants, terrasjes, shoppen of over het strand slenteren. Je verblijft hier twee nachten, zowel voor rust in de reis, maar ook omdat er veel te doen is.

Decorative torn edge

Het klimaat aan de kust is doorgaans het hele jaar aangenaam al is het typische dat je in Swakopmund op één dag wel vier seizoenen kunt ervaren; mist en kou in de ochtend, felle zon en knalblauwe lucht in de middag, een woestijn windje in de namiddag en een frisse avond. Een rugzak met een warme trui en zonnebrand is dus altijd handig.

Swakopmund is ook meer een kustplaats dan een badplaats. Misschien zie je enkele dappere zwemmers, maar het water is niet bepaald aangenaam warm zoals je misschien zou verwachten in Afrika. Liever een andere activiteit? In Swakopmund is genoeg te doen, denk aan parachute springen, zandsurfen of maak een dolfijnen boottocht. Qua accommodatie hebben we een centraal gelegen guesthouse uitgekozen.

Wil je liever wat comfortabeler verblijven kies dan voor onze upgrade in Swakopmund. Het hogere comfortniveau zie je vooral terug in de gebruikte materialen, de badkamer en de bedden.

Decorative torn edge

Dag 6 – Peddelen tussen de zeehonden

Swakopmund is dé activiteitenstad van Namibië. Wij kiezen voor een actieve excursie om je autobenen en –armen even los te schudden. Voor de koloniale kust huisvest een kolonie van meer dan 15.000 zeehonden. Er varen verschillende boten uit, maar wij geven de voorkeur voor een actieve en milieuvriendelijke manier; de kayak. Het is even wiebelen in het begin, maar wij hadden al snel de slag te pakken. Al peddelend maak je kennis met deze vrolijke zwemmers. Zeehonden zijn erg nieuwsgierig en komen dichtbij je kajak. Met een beetje geluk zwemt er ook een dolfijn voorbij en met heel veel geluk zie je zelfs een walvis in de verte. De pelikanen pikken een visje uit de zee terwijl de zeehonden liggen te genieten in het zonnetje. De gids vertelt met passie over de dieren. Na een lichte lunch ben je na het middaguur weer terug in Swakopmund. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Liever niet kajakken? Kies dan voor een wandeling met gids door een nabij gelegen township of een quadbiketour door de zandduinen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Swakopmund – safari lodge ten zuiden van Etosha

Vanuit Swakopmund rijd je via Outjo naar je safari lodge op een klein half uur ten zuiden van Etosha. Tank je auto vol in Outjo en neem daar gelijk wat contant geld op, want het is de komende dagen de enige mogelijkheid. Tip: in Outjo vonden wij het leuk lunchen bij de Farmhouse.

Aangezien de afstand naar Etosha groot is, onderbreken we de rit met deze overnachting. Zo start je fris met je safari de volgende dag. Je slaapplek heeft een zwembad en een mooie tuin waar het heerlijk zitten is met een drankje bij zonsondergang. De volgende ochtend ben je zo in Etosha National Park waardoor je praktisch een volle dag de tijd hebt om wild te spotten.

Decorative torn edge

Dag 8 – Safari in Etosha

We raden aan vroeg te vertrekken zodat je meer tijd in Etosha National Park hebt. In ongeveer een half uur ben je bij de entree van het eerste kamp (Okaukuejo) waar je de entree betaalt. Wij kochten hier een kaart van het park en stippelden tijdens de lunch onze route uit. De dieren zoeken rond dit tijdstip beschutting tegen de zon waardoor het niet erg is om later te vertrekken.

Als het iets afkoelt, trek je er op uit. Het is een hele belevenis om met je eigen auto op zoek te gaan naar brullende leeuwen en tetterende olifanten. Bij een natuurlijk bron heb je de meeste kans om dieren te spotten, zoals giraffes, kudu’s en zebra’s. Als de zon ondergaat rijd je terug naar het goed beveiligde kamp waar je safaribungalow staat. Uniek hier zijn de drinkplaatsen waar de dieren hun dorst komen lessen en jij het wild de hele nacht kunt aanschouwen. Aangezien Etosha in het hoogseizoen (juli t/m oktober) erg populair is, zijn de kamers in het park snel volgeboekt. We hebben dan leuke alternatieven net buiten het park.

Decorative torn edge

Dag 9 – Safari in Etosha

Vandaag staat ook nog geheel in het teken van het Afrikaanse wild. Als de zon zich laat zien, ga je met je huurauto weer op pad. De gravelwegen en de drinkplaatsen staan goed aangegeven. Let ook op je snelheid. In Etosha National Park mag je niet harder dan 60 kilometer per uur rijden. Dit is naast een veilige snelheid ook hard genoeg want je rijd gemakkelijk een olifant voorbij die beschut staat tussen de bomen.

Als de zon wat hoger aan de hemel staat en ook de meeste dieren een beschutte plek zoeken, rijd je verder oostwaarts naar het kamp Halali. Je kunt hier lunchen (niet inbegrepen), een verfrissende plons nemen in het zwembad of een kijkje nemen bij de fraaie drinkplaats. Als het weer een beetje afkoelt stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon ondergaat. Je overnacht in onze fraaie safari lodge net buiten Etosha National park (Oostgate). Vaak wordt er ’s avonds een kampvuur gemaakt. Een lekker glas wijn, het knisperende vuur en een knalheldere sterrenhemel, ik teken ervoor…

Decorative torn edge

Dag 10 – Etosha – Otjiwarongo

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 300 kilometer

Na de safaridagen in Etosha rijd je naar Otjiwarongo. Via Tsumeb rijd je gemakkelijk over een goed geasfalteerde weg. Na ongeveer drie uur kom je aan bij je bed & breakfast waar je incheckt voor de komende nacht. De B&B heeft een fijne tuin of terras en bij je accommodatie of aan de overkant vind je van dezelfde eigenaren een restaurant dat bekend staat om z’n goede pizza’s.

Decorative torn edge

Dag 11 – Wandelen in Waterberg

Na het ontbijt in je knusse b&b rijd je naar het Waterberg Camp NWR wat op ongeveer een uur rijden ligt ten oosten van Otjiwarongo. Betaal de entreegelden en vraag om een kaart van het gebied. Wij maakten de autobenen van de afgelopen dagen los tijdens een wandeling door het park. Er zijn verschillende wandelingen, korter of langer, die je op je eigen tempo kan maken. Of boek bij de receptie een gamedrive. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big 5 compleet maken, dan heb je hier de mogelijkheid. Krijg je geen genoeg van wildlife, dan kun je ook het plateau op in een georganiseerde game drive. De kans op wild spotten is echter door de dichte begroeiing niet groot. Wil je het plateau op? Kies dan voor de korte wandeling vanuit het camp en loop in de namiddag naar het plateau voor een prachtige zonsondergang. De ondergaande zon zorgt voor een fenomenaal uitzicht over het landschap.

Decorative torn edge

Dag 12 – Otjiwarongo – Windhoek

Reistijd: circa 3 uur, dagafstand 300 kilometer (of circa 4 uur, 370 km via Waterberg)

Ben je gisteren niet gaan wandelen, dan kun je vroeg uit de veren en de ochtend gebruiken voor een wandeling bij Waterberg Camp NWR. Of je kunt lekker relaxen deze ochtend. Na de brunch rijd je op je gemak door richting Windhoek. De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeer je het oude missionarisstadje Okahandja: een leuke plaats om even te stoppen. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken.

Aangekomen in Windhoek lever je de huurauto in bij het verhuurbedrijf. Zij brengen je naar een guesthouse voor je laatste nachtje in Namibië.

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Terugvlucht

Vandaag neem je afscheid van je fly drive Namibië en vlieg je terug naar Nederland. Je wordt bij je guesthouse opgehaald en op tijd naar de luchthaven van Windhoek gebracht. De meeste vluchten vertrekken ’s middags en vliegen ’s nacht. Je komt dan de volgende ochtend aan in Europa.

Je kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen. Onderstaand vind je een tweetal opties welke je gemakkelijk kun toevoegen aan je reisplan.

Decorative torn edge
torn-edge

Go Namibië

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Rondreis Namibie
Variant
1

Go Namibië - kampeerreis

 • Reissom:
  € 1.695,- p.p. bij 2 personen met reizen met 4x4 kampeerauto
 • Inbegrepen:
  Kampeerauto met daktent en volledige kampeeruitrusting

De reis staat beschreven met verblijf in lodges en guesthouses. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook voor een kampeerreis kiezen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen de campsites in Nationale Parken, aan de rivieroever of middenin het woestijnlandschap. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

In vergelijking met de lodges reis, slaap je bij een kampeerreis rond de Sossusvlei niet op twee verschillende locaties maar twee nachten op eenzelfde campsite. We proberen altijd het verblijf op de campsite net binnen de toegangspoort van de Sossusvlei te reserveren. Ook bij Etosha doen wij ons best om te zorgen dat je twee nachten in het park slaapt.

Decorative torn edge
Namibia - Damaraland - Zonsondergang
Namibia Damaraland zwembad
Namibië - rhinotrekking - Damaraland - dek uitzicht
Namibia - Damaraland - kamperen
Variant
2

Bijzondere reistoevoeging: Damaraland rhinotrekking

 • Reissom:
  circa € 665,- p.p.
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in koepeltent op basis van vol pension, 3/4 dag rhinotracking met gids, lokale host die vertelt over community projecten

De bovenstaande reis kun je naar wens aanpassen met extra bouwstenen. Een absolute aanrader vinden wij de bouwsteen Damaraland rhinotrekking waar je met een gids op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Je slaapt twee nachten in een koepeltentje in een klein kampement middenin het desolate landschap. 360 graden uitzicht over rotspartijen, drooggevallen rivierbeddingen en hier en daar een acaciaboom. Beleef het echte Afrika onder de sterren bij een knisperend kampvuur. Voeg deze bouwsteen gemakkelijk toe aan je reisplan.

Decorative torn edge
background-pattern