Naar boven

Reizen met kinderen

Individuele familierondreizen

Namibie bouwstenen

Bouw je Namibië- en Botswana-familiereis

Ook met kinderen kun Namibië en Botswana ontdekken. Het is zelfs makkelijker dan je zou denken, zeker met Riksja Family. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar we hebben de rondreizen aangepast op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Onze Family-bestemmingsexperts reizen zelf ook met hun kinderen en zijn als reizende ouders op zoek gegaan naar de leuke plekken en activiteiten voor gezinnen met (jonge) kinderen én met tieners. Beklim samen de zandduinen van de Sossusvlei, ga kajakken tussen de zeehonden, speur naar wild in Etosha National Park en vaar in een mokoro door de Okavangodelta.

Namibie met kinderen - kajakken bij zeeleeuwen
Namibie met kinderen daktent

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Namibië en Botswana voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisafstanden
De reisafstanden in Namibië en Botswana zijn groot, reisdagen van circa vijf uur zijn geen uitzondering. Natuurlijk is er onderweg genoeg te zien, maar stel je er wel op in. Wij merkten ook dat we tijdens onze reis behoorlijk op ons eigen reisgezelschap waren aangewezen; je komt maar weinig andere gezinnen tegen.

Gezondheid
Zowel in Namibië als Botswana is er in bepaalde gebieden risico op malaria. Neem altijd contact op met een medische instantie die jullie het beste kunnen adviseren over voorzorgsmaatregelen.

Reisperiode
De seizoenen in Namibië zijn tegenovergesteld aan die van ons. In onze zomervakantie is het er winter. Dit is de droge periode en het beste reisseizoen, maar houd er rekening mee dat het ‘s avonds tot het vriespunt kan afkoelen. Zwemmen zal dus alleen voor de dappere zwemmers zijn.

Namibië rondreis buffel
Namibië Himba's

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Namibië en Botswana bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze vind je terug op Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Ze adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Reizen met kinderen is vooral heel leuk. Ze laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken. Bovendien is contact met mensen ter plaatse veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern